Uprava vody

Profilova fotka
Ahojte, pisem sem lebo som uz zufala :( kupili sme si pozemok a dali sme si navrtat studnu, lebo vodu sme tam nemali. Teraz mame, ale je nam na nic :( su nevyhovujuce prvky a to: Farba, Amonne iony, CHSKMn. Dali sme si cez firmu Waleon upravit a vycistit vodu, lenze ta voda je stale so zavadou, teda smrdi strasne. Vie mi niekto poradit co spravit, alebo ako postupovat, aby sme tu vodu mohli pouzit, lebo som zufala :( dom sa uz stavia a ja nebudem mat pitnu vodu ani len na sprchovanie ci umyvanie. Prosim kazda rada mi pomoze ;-( . Dakujem.
Odpovedať
A verejný vodovod tam nie je? SKúsil by som možno urobiť hlbší vrt, je možné, že tam bude použiteľnejšia voda. A prečo tú vodu nemôžeš použiť na WC či umývanie? Piť môžete vodu z obchodu.
Odpovedať
Profilova fotka
no vrt je zhlbky 116m a vodovod tam nie je .. inak by som nebola tak zufala .... a neda sa pouzit lebo smrdi ....neznesitelny pach.
Odpovedať
Profilova fotka
@lyra71 tu pomze asi len nieco ako reverzna osomoza, ale lacne to nebude . Ale najskor bolo treba riesit vodu a potom stavat dom, lebo ten ti bez zdroja vody neskolauduju.
Odpovedať
@lyra71 Voda z hĺbky 116 m a smrdí? Aj keby tam bola predtým rafinérka tak by to do takej hĺbky nemalo preniknúť. Myslím si že tam nateká voda z vyšších úrovní. Aký je priemer vrtu? Je ten vrt nejak vyvložkovaný alebo len diera v zemi? Keď vrtali tak nenarazili aj skôr na takú smradľavú vodu /alebo to zatajili/? Ak vrt je vyvložkovaný tak pomôže len niečo ako píše majkoj. alebo kupovať vodu vo veľkom balení. Spočítať si či nebude lacnejší nový vrt.
Odpovedať
@lyra71 116m???? Veď to by si už pomaly narazila na ropu! Načo ti robili tak hlboký vrt? To si kde v kopcoch?
Odpovedať
Profilova fotka
Ospravedlnujem sa, ale zle som napisala firmu co nam upravovala vodu je to firma AQUATrade a nie Waleon! Walwon len kamarat poradil, tak ja uz myslienkami pri nich. Ospravedlnujem sa este raz :( neda sa opravit prispevok co je velka skoda. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lyra71 co Vam tam firma dala, aby Vam pomohla??? pouzili iba filtraciu? smrdi ta voda po skazenych vajciach, alebo je to zelezity zapach?? Farba bude asi nahnedla ? Kedze je nevyhovujuca... Ak ste mali vysoku hodnotu CHSK, potom ide o organicke znecistenie, prirodneho pôvodu, zo zemin, z rozkladu organickych-zivocisnych, alebo rastlinnych tiel a tiez zvyseneho obsahu pesticidov... norma je 3,0 mg/liter..kolko ste mali vy??
Odpovedať
Profilova fotka
@drasnican1 ta firma dala mechanicky filter PF3 Duo+Sil600g...dalej BB10 KDF medium a VAS 25P na odstranenie amonnych ionov. Ta voda smrdi a je jemne sfarbena do hneda Skoro nebadatelne ...vidiet v smaltovom bielom hrnci. Cez pohar ak sa pozries nevidiet. Este aby som nezabudla az po ohriati vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy na to, ze tam je il do 103 metrov.
Odpovedať
Profilova fotka
@lyra71 a ked ste im povedali, ze to nefunguje, tak co oni na to?? riesia to?? Alebo ?? Smrad ostal rovnaky?? zlepsilo sa vôbec po ich zasahu nieco??
Odpovedať
Len tak pre zaujimvost, kolko vas stala vratana studna do hlbky 116 metrov??? ved tu kazdy pise o 10-20 metroch ako standard
Odpovedať
Profilova fotka
@drasnican1 Ale ano riesia, len sa bojim, ze ja tie filtre budem co 3x za rok platit ... ved to nie je mala suma :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sto055 nepytaj sa .... nam bolo povedane, ze do 60. metrov bude voda a ano bola, ale nie pitna taka s dusicnanmi. Tak ked uz mas pozemok a zaplatenu stavbu domu, tak co mas spravit?? Skusit hlbsie s vrtom a kedze tam je vasinou il, tak musel ist hlbsie az na 116 metroch narazil na cistu vodu. Menej ako 10.000,- € nerataj.
Odpovedať
Profilova fotka
@drasnican1 o biologickom znecisteni hovori BSK, CHSK , je praveze chemicka spotreba kyslika...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj samozrejme , BSK urcuje cas, za ktory biologické organizmy spotrebuju kyslik vo vode, CHSK vyjadruje mnozstvo organickych latok vo vode, ktore môzu mat prirodny pôvod, alebo umely pôvod... Ak myli vysoku hodnotu CHSK znamena to len tolko, ze mali vysoky obsah organickych latok, ktorych pôvod je neznamy, pretoze môzu byt umele a prirodne... BSK urcuje mnozstvo zivych permonikov... nie mrtve umele zvysky pesticidov...
Odpovedať
@lyra71 a co hovori rozbor vody?
Odpovedať
Fuha, to je vazne nestastie s tou hlbkou. Snad sa vam zadari, treba skusit oslovit aj inych odbornikov (nie kopacov studni).
Odpovedať
a ako to riesia susedia naokolo? snad nie ste na samote a kilometer od vas je najblizsi sused...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?