Udrzateľnosť vo výstavbe

Ahojte, zaujima sa niekto o udrzatelnu vystabu, zelene budovy, certifikacne systemy udrzatelnej vystavby a podobne?
Odpovedať
Udrzatelna vystavba?certifikaty? No myslim ze dnes na to vacsina kasle. Priorita je lacna prevadzka domu a s tym v jednej ruke vyska pociatocnej investicie. Ostatne su iba nepodstatne veci.
Odpovedať
co znamena udrzatelna vystavba? nesuvisi to s pasivnymi domami?
Odpovedať
Profilova fotka
to zaujíma aj mňa, už som počul trvale udržareľný rozvoj, čo je zmätočný výraz pre politikov ale nie odborníkov, pretože rozvoj je, kedˇ sa niečo mení stále, prečo ešte aj trvale, ale výstavba? tá sa musí uskutočniť, ukončiť a používať.
Odpovedať
pri udrzatelnej vystavbe hovorime o budovach, ktore su energeticky usporne - ale to je len jedno hladisko. Su tiez "priatelske" voci ludom, miestnej ekonomike a zivotnemu prostrediu. certifikat? dolezite u nas je povinnost mat ten energeticky... ale potom existuju dalsie certifikaty, ktore hodnotia kvalitu a udzatelnost stavieb v ramci sirsich ekonomicko-ekologickych a spolocenskych vztahov (napr. LEED, BREEAM a podobne). jan45 - vystavba nemusi byt len proces... moze to byt aj podstatne meno - pomenovanie toho co je vystavane... takze budovy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eefa na to stačí pojem zástavba, tá má trvalý charakter, výstavby je proces. Je to hranie so slovíčkami, a uniká cieľ, aj za socializmu boli lepšie územné plány ako dnes, obce a mestá riešia problémy ad hoc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?