Trvaly pobyt po predaji bytu

chcem predat byt a kupit novy,len kam sa prihlasit na trvaly pobyt kym ten novy byt nekupim a stary uz predany?
Odpovedať
Da sa dat trvali pobyt na mesto (mestky urad).len neviem postup.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ sa nebude do toho nikto rýpať nechaj si pôvodný, veľa ľudí to takto rieši aj mi predali sme byt a bývame v prenájme pokiaľ nepostavíme. Na tú chvíľu meniť všetky doklady........ ;-)
Odpovedať
dohodnite sa že si na dobu určitu nechate staru adresu,pošta sa dá nahlasit tam kde realne budete.na obec ide ak ste bez trvaleho pobytu a poštove veci vam budu doručovane na obecny alebo mestsky ak si to budete želať a nenahlasite si inu doručovaciu adresu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ela120 Trvaly pobyt je len evidencneho charakteru, nezaklada ziadne pravo k budove, bytu alebo k vlastnikovi (teda ziadne pravo na byvanie alebo majetok v danom mieste a pod.). Daj do kupno-predajnej zmluvy, dokedy od predaja bytu si trvaly pobyt odhlasis (my napr. sme mali 1/2 roka, potom to za nas mohli urobit novi vlastnici). Ako pisali vyssie, je mozne dat si docasne TP na urad, ale do par dni by si na zaklade toho mala zmenit aj doklady... co su zbytocne vybavovacky. @eevapa dobre vravi- TP nechat do nejakeho casu na povodnom mieste, zmenit len korespondencnu adresu resp. sa skusit dohodnut s kupujucimi, ze v pripade, ked pride posta na tvoje meno na povodne bydlisko, tak ti ju odlozia a daju ti vediet (zmenit koresp. adresu na vsetkych instituciach,s ktorymi clovek prichadza pisomne do kontaktu, je niekedy beh na dlhu trat ;) )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?