Tmel na pórobetón a tmel na sadrokartón

Zdravim...mam taku jednu otazku...pred par rokmi som kupoval byt, ktory ma vnutorne priecky z Ytongu hrubky 100 mm...pani majstri tam v ramci standardu vesali vrchne skrinky kuchynskej linky a pouzili hmozdinky ake mali po ruke, takze ked som ich teraz zvesil, tak sa polka z nich pretaca...chcel by som to teda urobit poriadne. Z roboty mam velmi dobru skusenost zo srobovacimi hmozdinkami do porobetonu...nedavno som nimi uchytaval konzoly pre kablove zlaby a drzi jak cert jeza. Takze chcem nahradit tie povodne hmozdinky takymito, ale problem je, ze porobeton uz je dost vymlety v tych miestach. Da sa kupit teda taky tmel, ktory ma priblizne vlastnosti a struktury ako porobeton? Ide mi hlavne o to, aby ta srobovacia hmozdinka dokazala narezat zavit do zatmeleneho miesta. Myslim si, ze kebyze to vyplnim sadrou tak to bude problem. A este jedna otazka. Cim je dobre vyplnit male diery v sadrokartone po strarych hmozdinach...najlepsie by asi bolo nieco v kartusi (tmel), aby sa diera dala pekne vyplnit aby to moc z druhej strany sadrosa neprepadavalo. Dakujem pekne za odpovede ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobré je aj lepidlo mamut.Výbornú skúsenosť mám s turboskrutkami. Dá sa to vyplniť aj sadrokartnárskou sádrou len je to babračka.
Odpovedať
@mesarosanton A co hovoris na akrylovy stukovy tmel?Ten by som nemohol pouzit do porobetonu?Nebude moc pruzny?...v najhorsom tam dam sadru :)
Odpovedať
@septimor co myslis tymi srobovacimi hmozdinami do porobetonu? Fischer GB? Ak ano, ja by som do diery natlacil sadru a este zacerstva tam zabil tuto hmozdinu... pokial to teda nie je tak vymlete, ze tam ani nechyti jej zavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Jedna z možností. Tie šrobovacie sú tiež veľmi dobré. Akrylový štukový je na iné veci lepší je ten mamut..
Odpovedať
@gashtaan Myslim tieto...vid obrazok. Dobre sa s nimi robi a pevnostne su super. Povodne som myslel, ze tie diery zatmelim, vyvrtam na novo diery (pretoze tie povodne diery niesu v rovine a ten zavesny pliesok, na ktory sa vesia samotna skrinka potom lieta znacne od roviny a treba to zbytocne doladovat) a nasrobujem tam tieto...ale kebyze to zatmelim sadrou, tak mam obavy, ze ta hmozdina si nenareze do tej sadry zavit. Preto som zhanal ci neexistuje tmel so strukturou porobetonu alebo nieco podobne. Mozno ta natlkacia by sa bola schopna zarezat aj do sadry :)...a na diery v sadrose je najlepsia sadra?
Odpovedať
@septimor kym tu o tom maturujes, uz si to mohol 5x vyskusat... tiez si myslim, ze do sadry sa tato hmozdina nezareze a zdeformujes ju, ale ktovie. Ked nepojde, skus kovove hmozdiny do porobetonu a ked ani to nie, ukotvi na stenu do roviny kovovu montaznu listu a vesaj skrinky na nu.
Odpovedať
Ja by som to uz davno vyskusal, ale ten byt je vikendovy, takze az po Novom roku sa tam dostanem...preto sa teraz pytam ;)
Odpovedať
@septimor ved aj cez vianoce bude vikend :)
Odpovedať
@septimor nesnaz sa rezat zavity do porobetonu, daj tam do povodnej diery kvalitnejsiu normalnu hmozdinku a zalep sadrou a bude drziat ako besna.
Odpovedať
@gashtaan Tak viem si predstavit ako na Stedry den zahlasim, ze idem vesat kuchynsku linku, ze ako by ma hnali :-) @sysell A dovod?Tie hmozdiny by mali byt na to urcene...v praci pri vesani kablovych zlabov posluzili velmi dobre ;-) Diki vam za rady...spravim to nasledovne...diery vyplnim sadrou, navrtam nove diery a pouzijem kovove zatlkacie hmozdinky...tam by nemal byt problem, zeby nesla zatlct do sadry a pevnostne to bude asi tiez v pohode.
Odpovedať
@septimor niekto vesa ozdoby na stromcek, niekto skrinky na stenu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?