Terasa, nie je zakreslená v projekte

Ahojte. Chceme si k domu pristaviť terasu asi 5x8 metrov. Terasa nie je zakreslená v plánoch domu. Viem že, bude treba urobiť nový projekt, kde sa terasa dokreslí. Ale zaujíma ma takáto vec: máme hypo na dom, peniaze sme nebrali na tú terasu, iba na dokončenie domu zvnútra + fasáda. Chcem sa opýtať či má terasa za naše peniaze nejaký vplyv na to. Či si ju tam môžeme kľudne postaviť, teda aj s tým povolením. Ako to banka berie? Lebo nám povedali že si môžeme terasu postaviť, ale len do 20m2, lebo takúto stavbu stačí ohlásiť na obci. Dúfam že som to napísala aspoň trochu zrozumiteľne.
Odpovedať
No ja som si dal urobit projekt s terasou a teraz som tiez zistil, ze tam nemam zakreslenu terasu 8x3,5 m. Kaslem uz nato terasu si urobim.
Odpovedať
nie je mi jasne ci sa jedna o skolaudovanu stavbu alebo staviate Este ber jednu vec do uvahy....treba vynat pozemok pod terasou z podneho fondu a do kolaudacneho budes potom davat robit zameranie pozemku aj s terasou. Na peniaze z banky to ma len pozityvny vplyv,cim vacsia hodnota nehnutelnosti tym vacsie krytie.Skor si prever na urade ci to nebude robit sarapatu pri kolaudacii
Odpovedať
Vďaka za odpovede. Dom ešte len staviame, nemáme skolaudované. Pozemok aj pod terasou je zapísaný ako stavebný, len neviem teraz ako to je, ked sme robili nový geometrák a tam je zakreslený len dom. Bez terasy. Či aj to bude treba znovu prerobiť? A keby sme ju postavili bez povolenia?
Odpovedať
@slabak @originalx
Odpovedať
Ano budes musiet prerobit.Stavat bez povolenia......mas kamarata na stavebnom ci ako chces skolaudovat? Na terasu ti staci len ohlasenie a pokial mas terasu tusim do 16m2 staci ti len dat ziadost na pozemkovom a geometrak a vyjmu ti to.Nejake peniazky navyse si to ale vypyta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?