Telekom Stĺp

Dobrý deň u nás na pozemku máme stĺp od telekomu. Ten stĺp nieje zapísaný ani v katastri ani ako vecné bremeno, bol postavený len na ústnej dohode. Je možné si od Telekomu vymáhať nejaký nájom za tú časť pozemku ?
Odpovedať
Profilova fotka
@simoles Čakáš, že zbohatnes na nájme od Telekomu? By som radšej robil všetko preto, aby mi zmizol z pozemku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máš od nich produkty, žiadaj grátis. Ak nemáš, trvala by som na odstránení stĺpa.
Odpovedať
@jamk1 Nemyslel som priamo ako nájom ale ako spomína nižšie @jankazb nejaké grátis služby.
Odpovedať
@simoles tak ako už aj Jamk1 spominal,na tom nezbohatneš ,ale radsej urob vsetko preto aby ti to odtial dali prec ten stlp ,lebo ti niekedy v buducnosti môže velmi zavadzat a zneprijemnit vtedy život.
Odpovedať
Profilova fotka
@simoles Nehnevaj sa, ale píšeš ako Talian. V prvom prispevku sa jasne pýtaš, či môžeš od Telekomu vymáhať nejaký nájom. A teraz odrazu napíšeš, že si nemyslel nájom. Ty ani sam nevieš, že čo vlastne chceš. :-)
Odpovedať
@jamk1 Priznávam vyjadril som sa zle na začiatku to si uvedomujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@simoles OK. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simoles Pozri si zakon o telekomunikaciach. Niekedy sa stlpy nemuseli zapisovat na list vlastnictva a komunikacie si ich tahali kade chceli a mali na to pravo... Takze ak sa jedna o stlp postaveny pred rokom 2015 (tusim od toho roku vysisel zakon ze vsetky siete v intravilane musia byt pod povrchom zeme) tak to nemusis mat na liste vlastnictva a nevedie sa to ako tarcha Dokonca nie len ze na tom nezbohatnes ale Telekom ho ani neprelozi jedine ak by si chcel prekladku alebo odstranenie tak naopak este ty im pekne za to zaplatis.... Takze asi tak
Odpovedať
Kludne k tomu stlpu moze ist kabel zemou, stlp moze byt len na pripojenie pripojok. Tak je to u nas, kabel zemou a na pripojenie domov stlp.
Odpovedať
@dexter89 @pzad ten stĺp slúži ako stožiar do tvaru L aby sa kábel dostal na druhú ulicu.. A stoji na kraji pozemku za plotom.
Odpovedať
Profilova fotka
@simoles ved skus napisat ziadost do telekomu o prekladku stlpa ak ho ty nemas v plane vyuzivat a uvidis co ti odpisu. Ja som riesil podobny problem so starym kablom cez nas pozemok ktory isiel od stareho stlpa priamo cez nas pozemok na susedny dom... Odpisali mi asi po mesiaci ze ak susedny dom ma cez neho linku budu ho musiet prelozit na moje naklady... Aj ked ja osobne nemam ziaden zaujem o ten kabel ani stlp. Bohuzial podla zakona o telekomunikaciach na ktory sa budu vyhovarat, prekladku plati vzdy ten kto ju potrebuje, nie ten kto uz je napojeny a vyuziva to napojenie aj ked to ide cez tvoj pozemok... tod moja skusenost. Mne ale ten kabel naozaj zvadzal lebo isiel krizom cez pozemok a chceli sme tam stavat :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
zdravíčko,tesne pred budúcou bránou je osadený stlp,ako som pozeral zapojený už nie je,a je už aj nahnutý,čo by som mal podniknúť na odstránenie?nakolko tu bude brána k novostavbe,,,dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?