Susedska dohoda potrebujem poradit

Zdravim priatelia. Chcem si dat postavit holubnik. Nie velky,nie blizsko susedovho plota a tiez cca 15-20m od jeho domu. No na obecnom urade som sa dozvedel,ze nepotrebujem stavebne povolenie,len suhlas susedov. Prosim napiste mi ako by ta dohoda mala vyzerat. Proste, aby mala hlavu pătu a bolo to v sulade zo zakonom. So susedmi vychadzame dobre,no ako vravel starosta, nikdy nevies do buducna. Ustny suhlas mam no to vraj nestaci. Dakujem za skoru odpoved.
Odpovedať
najdi si na internete nejaku beznu dohodu napr o umiestneni vodomernej sachty a zmen na holubnik
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol2010 ako píše slabak, stačí si dať vzor dohoda o xy a zmeň to alebo si to napíš sám vo worde, podpíšu sa tam tak to platí, ak by sa do toho nikto právnicky neobúval :)
Odpovedať
Ak nepotrebuješ stavebné povolenie, tak potrebuješ ohlásenie drobnej stavby. Ešte sa spýtam, načo je potrebný podľa starostu súhlas suseda? Aby sa v budúcnosti nesťažoval? A to len jedného suseda a čo v prípade, že sa budú sťažovať susedia, ktorý priamo nesusedia s tebou? Pred pár rokmi sme robili voliéru pre vtáky, stavebné povolenie sme nepotrebovali, len ohlásenie drobnej stavby, pre istotu sme si pýtali aj súhlas suseda (nikto ho od nás nechcel, na žiadny úrad sme ho nedávali), napriek tomu sa sused začal po roku sťažovať, mestský úrad, hygiena, petícia v štvrti, veterinári...........Ťahal nás po úradoch zo 4 roky, potom si zvykol a bol pokoj.
Odpovedať
@pavol2010 ziadny suhlas suseda nepotrebujes..Opytaj sa starostu, na zaklade coho ho od teba ziada.. To akoze sused ked nebude suhlasit s mojim holubnikom, kurinom, altankom, drevarnou (kazdy nech si dosadi co chce), tak akoze nemozem si na vlastnom dovre nic postavit? Starosta nekona v sulade so zakonom. Ano, moze byt na tvojej dobrej voli sa dohodnut so susedom, ale co ak sused umre, odstahuje sa a pod., tak akoze ak ten dalsi nebude suhlasit, tak zburas svoju stavbu? Pan starosta nech mrkne do zakonov..Ak splnas podmienky stavbneho zakona, plus pravdepodopbne potrebujes povolenie od regionalnej veterinarnej spravy - (to si over, ale myslim, ze kazdy chov tam treba hlasit.. aj holuby.. ), tak starosta nema co ziadat nic, co zakon nenariaduje..
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol2010 nepotrebujes suhlas, ako pisu aj ostatni, ohlasis drobnu stavbu a na veterinarnej sprave chov vtactva, holubov, splnia sa podmienky a stavas, ved ten sused tam nebude naveky ako pisala akvi, stazovat sa moze, ale ty nie si povinny nieco zburat kedze budes mat doklad o povoleniach a ze je vsetko ok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol2010 na SU ohlásenie drobnej stavby, vybav si všetko na vet. správe aby si mal ok, prípadne hygiena, to si zisti a postav a suseda na to nepotrebuješ, je to len tvoja dobrá vôľa a keď tak to si vieš napísať aj sám vo worde, ja alebo my tu dole podpisaný/í napríklad čo ja viem súhlasíme so zriadením holubníka na pozemku t.j. záhrade domu p. tvoje meno, číslo xy v obci xyz. podpíšu a je to, ale je to len formaltia.
Odpovedať
@kloda7 na holubnik obycajny treba aj ohlasenie na urad? to by som nepovedal. myslel som, ze to si clovek moze na zahrade spravit a nikomu to netreba ani oznamovat ani sa pytat.
Odpovedať
@ernesti4 tak zalezi samozrejme aky velky holubnik, asi sa nebavime o malej budke, ako pre psa, ale o drobnej stavbe. Resp. ak to nie je ani drobna stavba, tak na regionalnu veterinu sa to hlasit musi.. Vacsina ludi na to samozrejme kasle, ale myslim, ze akykolvek chov zvierat hlasit musis.. A holuby tam nepochybne spadaju podla mna, nakolko tie lietaju kade tade, takze je to z pohladu prenasania chorob ovela rizikovejsie, ako nejake prasa chovane v chlieve..
Odpovedať
@akvi videl som holubniky ktore su cca velke ako ta buda pre psa ... ved aj on napisal, ze nie velky, tak neviem.
Odpovedať
@atak77 no ved si tu len domyslame, ale kazdopadne, ak by to aj bol holubnik ako buda pre psa, tak ziaden suhlas suseda nepotrebuje..to je pointa toho celeho..Ak to starosta ziada, tak nech preukaze, na zaklade coho to ziada..
Odpovedať
@akvi podla mna mu starosta povedal len preto keby sa to susedom nepačilo ked už to bude mat hotove a nenamietali. Ale ako si už spomenula ka to vsetko ohlasi vybavy na veterinarnej sprave v sulade so zakonmi tak mu susedia nemaju čo vyčitať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?