Strašný smrad za kanalizáciou v kúpeľni, poraďte

AHojte, postavili sem nový dom, máme dve kúpeľne a v tej hornej je veľká vaňa, bidet, wc a umývadlo. bývame cca 2 mesiace a smrad je stále strašný. nepomohlo ani to, že je už v zábehu... (mysleli sme , že to smrdí lebo ju nevyužívame a je tam málo vody....) dnes sme to reklamovali. ale fi, kt. stavala dom sa vyhovára na fi, ktorá robila kúpeľne. neviete mi poradiť, ako hľadať problém. idem postubne lepiť všetky otvory a zisťovať, čo to vlastne smrdí. obávam sa, že by to mohol byť bidet, alebo aj vaňa, kt. má spoločný nápust aj výpust. nemali ste podobný problém???? ďakujem za všetky r ady.
Odpovedať
hugo, otazka, mas odvetranu kanalizaciu vobec?
Odpovedať
Profilova fotka
taketo problemy mavaju ludiam kt. malo pouzivaju kupelnu, napr. viem o dvoch, kt. takto smrdi zo sprchoveho kuta, lebo ho nepouzivaju.treba tam kazdy den pustat vodu , prip. aj zakryt niecim ten otvor.. segre takto smrdievala sprcha, kde mala tzv. gulicku. tiez tam musela lievat vodu ...
Odpovedať
No mam tam dvojite odvetravanie do komina kvoli vacsej vani, kontrolovali to na povale vraj je to utesnene dobre, komin nema ziadnu klapku takze tam by to nemalo byt ze je to zaseknute. Tak uz neviem zda sa mi ze to smrdi od bidetu , ale tam sme kupovali original sifon, tak neviem :O((, vo vycku je voda , vo umyvadle tiez, vanu tiez trocha napustam.
Odpovedať
pokial ja viem a ide len o logiku.. vsetky tieto zariadenia funguju tak ze tesne za odtokom kolienko ktore ma drzat vodu v odtoku preto aby nedochadzalo k spatnemu vnikaniu zapachu z kanalizacie.. a to znamena jedno.. Odtok vody za kolienkom musi byt vo vacsej vyske ako kolienko samotne .. aby voda ktora v kolienku ostane uplne zalievala priestor trubky..ak to tak nie je .. je moznost vnikania zapachu.. pri zariadeniach ktore sa nesplachuju (vana, umyvadlo a pod..) je tento princip dostacujuci.. pri zariadeniach ktore sa splachuju musi byt okrem odtoku priechodzia aj trubka ktora ma sluzit na odstranenie podtlaku kt by mohol vzniknut pri splachnuti..pretoze ak splachnes pustis odtokovou trubkou velke mnozstvo vody.. a ak je to mnozstvo velke moze dojst k podtlaku kt ti z kolienka vo WC vycucne vodu.. vtedy jednoznacne vnika zapach.. a najlepsie by bolo pre zaciatok vsetky tieto kolienka vycistit aby si si bol isty ze to nie je necistotou..;)
Odpovedať
jusz ma 100% pravdu, to je k teorii k praxi snad este tolko, ze pokial sa kolienko vysusi, to moze byt pri bidete ci vani pri nepouzivani cca za tyzden - max. dva, tak uz ten zapach nema co pohltit a ide rovno do domu - ak sa ti nechce dolievat kolienko vodou, mohla by este pomoct tesniaca zatka, ale myslim, ze lepsie bude vsetko raz do tyzdna pouzit no a nakoniec rovnako ako jusz odporucam raz za cas, napr. za mesiac max. dva kolienka vycistit mozte chemiou ale da sa aj ekologicky len prudom vody, napr. hadicou zo sprchy, ked odmontujete hlavicu
Odpovedať
vies keby som to tam naschval cely mesiac nedopustal tak ok ale stale som sade trochu vodu odpustil, tak uz som zufaly a neviem ako prist na to co sa deje, vcera som nechal napustenu vanu aj umyvadlo bidet otvor som prelepil a dnes to znova smrdi, vo wc voda je, tak neviem odkail ten zapach taha, este skusim aj ventilator prelepit ale velku sancu tomu nedavam :O((
Odpovedať
hugo skus to precistit poriadne. kup sifo na odpady nasyp zalej vriacou vodou a uvidis. ak ani to nepomoze zavolaj odbornika. mozno si niekde nieco zle urobil
Odpovedať
cokobebe..to nebola len teoria ale navod ako to prakticky funguje :-) hugo.. - skontroluj vysku tych kolien - staci pohladom - kolienko MUSI byt zaliate vodou tak ze sa tade nedostane vzduch z kanalizasie naspat do umyvadla.. - vycisti to hocakym cistiacim prostriedkom na umyvadla vane WC.. bars co.. fakt na tom nezalezi..najlepsie bude nasypat tam nejake svinstvo nech to rozozerie (aspon 20 minut).. daj varit plnu kanvu vody a po tych 20 minutach to zalej aspon litrom vriacej vody + hadicou od vane preplachni umyvadlo a vanu (pusti vrelu vodu plnym pridom a odtok to MUSI zvladat) - posledna moznost a to ta najkrutejsia by bola ze je niekde prasknuta odtokova rura..splasky mozu presakovat do betonu a muriva a potom je jedina moznost to cele vysekat a opravit.. + uz som videl aj WC ktore malo porusenu trubku a stena ktora bola za WC cela nasiakla splaskovou vodou..zapach bol dost neprijemny..pomohlo len vysekanie a oprava trubky + nechat tehly odhalene aby sa preschli..
Odpovedať
my sme mali ten isty problem v tiez uplne novej kupelni hned po nastahovani. nakoniec prisiel vodar a prehol smerom dolu kolienko ktore je v bidetovom odtoku. proste ten sikovny lajdak,ktory montoval bidet ,nechal to kolienko prehnute smerom hore. cele to trvalo asi sekundu.este ze je ta hadica pruzna. a bolo po zapachu.
Odpovedať
wow .. uz davno som nekreslil v painte :) obrazok kolienka.. http://www.modrastrecha.sk/_gallery/8... HUGO..vsimni si NAJDOLEZITEJSI ROZMER.. ak tento rozmer nie je dostacujuci a kolienko nie je zaplavene tak je samozrejme ze sa zapach z kanalizacie dostane do kupelne..
Odpovedať
No tak toto by zaujímalo aj mňa...my sme mali v predošlom dome žumpu asi na dvadsať metrov od podkrovnej kúpelne a smrdelo to tiež.A urobené to bolo určite dobre...
Odpovedať
rodicove maju zumpu asi 10m vzdusnou ciarou od kupelne.. na vzdialenosti nezalezi .. dolezity je spad a to ci mate zumpu vetranu alebo nie :) ak hej tak sa vam nedostava zapach oknom?:) ak "podkrovna" znamena na poschodi tak potom moze byt problem s velkym spadom.. vtedy treba mat spravenu "vyrovnavaciu trubku" (ako sa tomu odborne nadava ma nenapadne) ktora sposobuje to ze po splachnuti nevznika v odtoku za WC kolienkom podtlak kt by mohol stiahnut vodu z kolienka..
Odpovedať
Článok sa načítava...
jusz pekny obrazok kolienka :) tiez si myslim ze to bude len v tom... nema tam ine co smrdiet. niekedy sa davali vsade sifony ktore boli tvarovane do takeho kolienka. ale dnes su viac v mode uz len nejake pruzne hadice. Ma to aj moja babka tu hadicu miesto sifonu od vypustu sprchoveho kutu. a tiez jej to zapachalo. vyriesil som to tak ze tu hadicu som ohol do tvaru kolienka ako to ma na obrazku jusz a vyriesene ;-)
Odpovedať
ahojte:-) takže sme začali testovať z čoho to smrdíííí. postupne sme všetky otvory zalepili a smrad tam bol stále. no potom ako sme všetko nanovo otvárali, zistili sme , že smrdí len bidet! vybral som sifón a vyzerá to tak, že tam máme "prievan", cítil som tam vzduch a smrad. voláme fi ktorá nám to robila a chcem, aby ten bidet dali dole a poriadne to skontrolovali a opravili. BTW, keď som tam dal prst, vyzeralo to tak, že tam nie je vôbec voda. teda tam kde mala byť. zostáva mi len veriť, že to bude po tomto zásahu v poriadku. ešte raz dík. potom dám vedieť ako sme dopadli.
Odpovedať
jednoznacne je zavada v tom o com tu je dookola, odzaciatku rec :-) zle nastavene kolienko ;-) Ak je koleno v poradecku a je v nem voda .. tak asi tazko cezen moze tahat "priaven" ;-) ach jo.. tak ufam ze vyriesene a ze su pochopene aj zaklady toaletovej fyziky :-D "kolienko zaplavene vodou neprepusta zapach z kanalizacie" 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
jusz_mal si pravdu bol to bidet, kolienko vraj vypadalo :-))) a trebalo ho nanovo založiť. ale ja si myslím, že chlapci ho aj nanovo "vyspádovali" už len zistíme, či to prestalo smrdieť a zmizol ten "prievan". ale vraj áno. ďakujeme (aj s manželom :-)) za všetky rady.
Odpovedať
vypadlo?!? ak by vypadlo kolienko mate splaskovej vody plne WC.. ak netiekla voda tak bolo len NAHOVNO spravene :)
Odpovedať
a rado sa stalo.. 8-) ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím, ale už neriešim. nech to je dobré a "voňavé" a je mi to jedno 8-)
Odpovedať
suhlas howgh .. dobojovano 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte všetci! náhodou som našla toto diskusné forum, konkrétne som našla diskusiu o "smrade v kupelni" novostavby - príspevky boli z r. 2009. My máme posledné dni tiež problém, hlavne vo väčšej kúpelni nášho domu , tiež relat. novostavba - 5rokov, ale obývaná 3 roky. Doteraz sme nemali žiadne zápachové problémy, ale teraz asi5 dni stále cítime v kúpelni taký typický zápach ako z kanalizácie. Ten pach nevieme lokalizovať. Odtoky z dvojumývadla ani z vane nesmrdia , takisto necítiť zápach z toaletnej misy. Ten zápach akoby sa šíril zo steny za WC -(možno si vymýšľam) - kde je odvetranie kanalizácie. Ale nie som si istá. Poraďte niekto, ak s tým máte skúsenosť . Vďaka.
Odpovedať
Ahoj. Tiez sme mali pred casom tento problem, tiez nam zapach tahal akoby cez stenu, nakoniec sme cca po roku!!!!! zistili, ze nam prevrtali odpadovu ruru, ked nam robili obklad na fasade. Tiez bolo citit zapach, niekedy vaccsi, niekedy mensi, niekedy ani nie. Vyskusali sme vsetko co pisali hore v diskusii, vsetko bolo OK, nakoniec som zavolala a dala urobit monitoring potrubia a zistilo sa to prevrtanie odpadu. Teraz, uz asi mesiac po opraveni, nic nesmrdi - teda v kupelni co sme mali ten problem. Skusila by som vsetko co bolo napisane predtym- teda cistenie odpadu, zistite ci mate odvetranu kanalizaciu - susedovi smrdela kanalizacia, a odvetral to az nad strechu a potom to prestalo- , vyspadovanie kolienok, a ako poslednu moznost to potrubie, ci nahodou ho nemate niekde prasknute. Inac, aj teraz mame problem so zapachom, ale v kuchyni, a nie je to typicky zumpovy, ale taky kanalovy, asi to bude fakt nejaka spina,, musim skusit zace precistit odpad, a ked nepomoze, tak zavolam krtkovacov, nech to prekrtkuju, a ked ani toto, tak asi zase monitoring ale uz druhej vetvy potrubia. To je nekonecny pribeh s tym nasim odpadom... :-(
Odpovedať
Ahoj monicka. Dakujem za reakciu. Vsetko sme uz skusili teda okren spadovania kolienok a monitoringu. Kanalizaciu mame odvetranu az na strechu. Takze tam by nemal byt problem. Samotna wc misa nesmrdi. Jaj a zacalo to aj v malom zachode,ktory je na opacnej strane domu. Som z toho nestastna a nechapem preco az teraz. Nemoze to robit to suche pocasien?
Odpovedať
Zabudla som sa spytat,kto robi taky monitoring potrubia? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zliechovcovaa niekedy byva problem s tym, ze koleno co ide od WC nie je OK... ked je zle zahnute , laicky povedane, tak tam nie je voda, ako ma byt a ide dnu smrad.. treba to dat pozrieť vodarovi.....
Odpovedať
to je fajn, ale znamenaá to, že máme rozbiť takmer novú kúpelnu? NAkoľko máme Geberit, tak k tomu kolenu sa tak lahko nedostaneme. Strasne. Moji rodicia si sami stavali dom, zo starých dobrých komunist. materiálov. Ten dom takmer bezproblemovo fungoval 39 rokov, prerába ho až teraz jeho nový majiteľ.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Chcem sa opýtať odborníkov, ze ako ma byt riešeny odpad od WC. Vodár "špecialista" mi to namontoval takto ako je na fotkach. Osobne si mylím, ze je to spatne vyspadovane. Mýlim sa?
Odpovedať
Prvá fotka dobre, druhá zle... Kam ste až ťahali to WC? Prečo nezostalo na pôvodnom mieste? Dva centimetre treba ten vývod za WC znížiť, alebo nejako nadvihnúť misu... Už je pod ním dlažba? Tesniť by to teoreticky mohlo, ale pri spláchnutí by nemuselo všetko prejsť z misy do odtoku a hladina vody v mise ,bude vyššie. Stúpačky nemá dom v pláne vymieňať, keď ste jadro zamurovali?:-)
Odpovedať
Profilova fotka
...myslel som si to , ze vývod musí byť nižšie. Na tej prvejk fotke aspon je vidieť aké, také klesanie ale prikladam este jedno foto hned za vývodom a to je tiez spatne, aspon podla mna pretože ani tam nieje vobec spad.. Ono v podstate ostalo na povodnom mieste len je inac otocene a preto sa predlzili vývody do sachty. Dlažba este chvala bohu pod nim není.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte...zial po dvoch mesiacoch mam tento isty problem, v kupelni kde mam aj wc sa zacal sirit zapach zo septika. Odpad z wc misi je vyvedený flexibilnou hadicou. Viete mi poradit ci ju mam nejak ohnut? V druhom wc na chodbe nemám problem. Ďakujem aj za prípadne fotky ako by to malo byt
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?