Stoziar a vlajka pred domom

Profilova fotka
ahojte, staviame dom a verim ze tento rok budeme byvat. na pozemku pred domom chcem osadit stoziar a vyvesit slovensku vlajku. preco? sa mi to paci. verim ze ma to bude tesit ked sa na tu vlajku budem pozerat. podla mna to bude pekne. ked som to ale ohlasil blizkym, tak vsetky reakcie boli ze ci som sa zblaznil. ze vlajky maju iba institucie. ze sa ideme opicit podla inych krajinach. a kto to kedy videl. ma niekto z vas vlajku pred domom? aky mate na to nazor? dakujem s
Odpovedať
@silviu vlajku mame pred firmou a kedykolvek tade idem pripadam si hmm cudne? :) nie sme ziadna institucia a vlajky vyvsesujeme podla zahr navstev. u mna v zahrade by si si ani stoziar nepostavi a urcite ani vlajku nevyvesil a cudujem sa ze ta manzelka este nazabalila do vlajky 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skôr by sa mi nepáčilo ak by tam mal niekto EU,USA,Ruskú alebo Nemeckú vlajku.Osobne si myslím ,že vlajka stožiar nepotrebuje.
Odpovedať
mne sa to aj celkom ako napad paci. avsak to akym smerom ideme ako krajina, na to pysna niesom a prave preto by som si vlajku na stoziar v ziadnom pripade nevesala.. -((( sprav kompromis aby ta blizki neukamenovali, ved ju daj za dom smerom do zahrady ;-)
Odpovedať
v amerike je to uplne normalne na slovensku nieco nepredstavitelne..... takze ty budes mat dobry pocit a ludia sa budu pohorsovat. Aj ked neviem, preco si kazdy spaja vlajku okamzite s uradmi a instituciami. Ludia a na hokeji a a inych sportoch vam vlajky zrazu nevadia???? :-p
Odpovedať
@silviu mne sa to zda cudne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to tak citis tak si ju daj. Osobne je mi jedno co si mysli okolie. Mne sa to paci.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za nazory. kazdy ma nieco do seba. manzelka sa viac menej stotoznila ze to velmi chcem a ustupila. ostatni, skor znechuteni. verim ze deckam sa bude pacit hor sa do hladania pekneho stoziara a kvalitnej slovenskej vlajky :-) ked to osadim, pridam fotku s
Odpovedať
ja by som tam dal tuto vlajku: https://www.google.sk/search?q=cierna...
Odpovedať
Profilova fotka
@avenger1 pekna, vlajky mozno striedat, podla nalady :-)
Odpovedať
@silviu vyves, neries ostatnych
Odpovedať
@cubicomp v amerike je to fanatizmus, veď kto je viac ako američan? :-) žijú v ukradnutej zemi a nejako to označiť musia, že už je to ich.
Odpovedať
Iny kraj, iny mrav. Nerobia to len americania, videl som to vselikde inde po svete, slovensku vlajku na stoziari ma aj moj sused, dal si ju tam pocas MS v Petrohrade a uz si ju tam nechal. A je to normalny typek, aj so zenou su to vysokoskolsky vzdelani ludia, su proste hrdi patrioti :) Mozno vseobecny nazor je trochu iny, ale asi je to dane politikou a to je skoda. PS Za mna palec hore!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@silviu s touto myšlienkou som sa pohrával aj ja, vlajka, stožiar pripravené, potom som si prečítal zákon o štátnych symboloch a prešla ma chuť. Sú na to presné predpisy a jeden človek veľkú vlajku sám nevyvesí a ani nesmie bez zákonného dôvodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 viem ze su na to pravidla. ale nie je to zakazane asi, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu U nas sused ma vyvesenu vlajku roky, nikto ho za to nedzube, ale priznam sa, pripada mi to cudne :). Ano mal som tiez taku fazu hrdosti, ale uz ma to preslo. Je to ako z charitou. Ked musis dokazovat, ze ju robis, je nieco zle.
Odpovedať
@silviu Náš sused má vyvesené vlajky -slovenskú a chorvátsku (jeho rodina má chorvátske korene). Nie sú však umiestnené na stožiari, ale v akomsi dvojstojane. Zavesil ich tam minulý rok, ale vietor ich poškodil, tak tento rok ich vymenil za nové. Pre mňa je to dobrý ukazovateľ vetra. Pozriem z okna a vlajky sú v pokoji, je bezvetrie a keď vlajky vejú, viem, že je veterno :-).
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu Predpis č.63/1993Z.z. (2) Fyzické i právnické osoby môžu používať štátnu vlajku i štátnu zástavu; ich použitie však musí byť dôstojné a musí zodpovedať postaveniu štátnych symbolov Slovenskej republiky. sú tam ešte ďaľšie paragrafy o spôsobe manipulácie.
Odpovedať
@silviu u nas jedny susedia maju nasu vlajku a vôbec mi to nepride cudne. Mozno je to tym, ze som dlho zila v zahranici, kde to bolo normalne, ludia sa nad nicim nepozastavovali, to len u nas na SVK, ked sa vymykas zo stereotypu, tak si cudak. Ak citis potrebu ju mat, tak si ju daj :-)
Odpovedať
@jan45 Podľa zákona 352/2001 Z.z., § 7 ods. (6) Ostatné fyzické a právnické osoby a organizačné zložky štátu môžu užiť štátnu vlajku vhodným a dôstojným spôsobom kedykoľvek. Takže @silviu nič nebráni si dať stožiar pred dom a naň vlajku. Muselo by sa jednať iba o nedôstojný spôsob umiestnenia, ak by to malo byť v rozpore so zákonom, čiže nemal by stožiar trčať napríklad z latríny, nemala by visieť vlajka pred bordelom a popri nahatých plagátoch a podobne... Tie ďalšie paragrafy si asi myslel tieto, podľa mňa to nie je problém dodržať: § 9 Pri užívaní štátnej vlajky musia byť dodržané tieto pravidlá: a) pri vodorovnom umiestnení smeruje modrý klin vpravo pri čelnom pohľade na objekt, na ktorom je vlajka umiestnená; biela farba je vždy hore, ...... f) vlajková žrď nesmie byť opatrená žiadnymi ozdobami a okrem štátnej vlajky na ňu nesmie byť upevnená žiadna iná vlajka, g) štátna vlajka sa vztyčuje a sníma bez prerušovania; pri vztyčovanie a pri snímaní sa štátna vlajka nesmie dotýkať zeme, ..... j) na štátnej vlajke nesmie byť žiadny text, vyobrazenie, obraz, znak alebo odznak, kytica, smútočný závoj a nesmie byť zväzovanie do ružice, k) štátna vlajka nesmie byť používaná v poškodenom alebo znečistenom stave.
Odpovedať
@jan45 omyl - citoval som český zákon...ale slovenský bude určite podobný...sorry ešte raz , idem si dať kávu na zobudenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 v našom texte nie je spomínaný ten smútočný závoj ale aj tak som rád tejto téme, pretože ak sa rieši, nemáme ťažšie. (alebo únik?)
Odpovedať
Profilova fotka
:-) vlajok bude viac, a budeme striedat. slovenska, EU, rumunska lebo stadial pochadzam, piratska aby bola sranda, US lebo pracujem v takej firme a sef pride na navstevu :-)
Odpovedať
A ako je to s tym stoziarom? Nie je to nahodou drobna stavba? Netreba to ohlasit?
Odpovedať
Profilova fotka
@radog to by bolo extrémne pritiahnuté za vlasy, ale ak by aj nepodal ohlásenie, rieši sa to ako priestupok jednorázovo. Mohol by tvrdiť, že to nie je drobná stavba ale doplnková konštrukcia (sušič prádla).
Odpovedať
z vlajok a nacionalizmu ako takeho este nidky nic dobre nebolo ... ... uz teraz vies, ze to vyvolava pohorsenie, ale aj tak si ju tam das... naco sa tu potom pytas? Je to tvoj dom, tvoja vec. Vypni hrud a bud hrdy na to, ze si sucastou tohto statu :D
Odpovedať
@marekp prečo sa @silviu vysmievas, nahodou je to pekné, je to patriot, preco by si nedal slovensku vlajku co je na tom take pohorsujuce, ma rad Slovensko, pochadza z Rumunska, nahodou je to sympaticke
Odpovedať
Nuz, niekto sa tu pytal na nazor, a teraz ma k dispozicii pestru paletu nazorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 dakujem :-) potreboval som pocut viac nazorov. pomohlo mi to. podla vsetkeho nie som jediny co tak zmysla.
Odpovedať
@silviu hm, no co Ti ja viem. Rozhodne to u nas nie je zvykom. Bezne je to v USA, tam to s patriotizmom kapanek prehanaju. V zasade ma to ale nerusi, ak by viala volakde u suseda, nuz, nech veje. Pokial nebudem musiet pod nou skoro rano salutovat... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu V našom okolí má veľa susedov vlajky, ale nie na dome, ale také trochu menšie na altánkoch a záhradných domčekoch. Tým vlajka nie je dominantná , avšak je viditeľná, upúta, nepohoršuje a myslím, že aj majitelia sú takto spokojní.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?