Stekanie susedovho psa

ahojte strechaci chcem sa spytat ako ste na tom so stekanim v rodinnom dome my sme dostavali nastahovali v novej lokalite ale je to strasne a nehovorim o tom ako je to pocut aj cez zavrete okna mame na tesno jedneho ktory ma hutny stekot - ten steka na vsetkych psov vedla na auta skriza taky cokel tiez ho vytaca vsetko budia nas .. mate podobnu skusenost? ak ano ako ste to riesili? ak vobec? prosim nie prispevky typu co riesim v rodinom dome stekot psa. snad mame take iste pravo na klud ako ludia v bytovke toto by sa dialo v bytovke v momente sa to riesi .. od tial po tial aj my sme len ludia a chceme mat klud vo vlastnom dome. natrieskaju si psov do dvorov a neriesia ich daju im zrat pit a veselo si stekaju kedy chcu. dakujem za nazori
Odpovedať
1
2
Bud rad, ze je to len pes :-) momentalne byvame u svokry na dedine, dom vedla domu, predtym sme boli na okraji dediny, len prerabame dom, tak sme sa museli vystahovat, ale k veci - v susedstve byva jedna rodina, ktora ma statok - husi, sliepky, kone, kravy, prasa a co ja viem, co este. Dookola samy smrad z hnoja, okolo po ceste kravske vykaly, lebo chodia s kravami po ceste na luku. No radost. Kazdy kazdemu cumi do dvora, sleduju kto ide, kedy pride, aku ma navstevu, dobreze ti nevidia do taniera. Sukromie nula bodov. Tiez stekaju psy, ale to mi az tak nevadi, ako ten smrad. Na dvore maju len blato, ziadna trava. Hockde hocico hodene, no otras. A navyse tu kazdu chvilu niekto pali travu, konare a ine. Islo ma porazit, ked boli horucavy, nedalo sa vecer vetrat. Ako naschval vzdy niekto palil. Takze tak, uz sa tesim, ked sa odstahujeme. Preto bud rad, ze len pes. Skus sa dohodnut, ze vas to rusi, nech ho presunu inam :-)
Odpovedať
úplne ťa chápem! máme to isté...a tiež netuším, ako sa to dá riešiť. jedine dohovoriť susedom??? ale tí naši sa s nami nerozprávajú, takže u nás to neprichádza do úvahy...ak na niečo prídeš, daj vedieť.
Odpovedať
@jamelia no to je utecha, ze mohlo byt aj horsie....
Odpovedať
Profilova fotka
riesit prioritne so susedom ktory psa vlastni aby ho odnaucil stekat a ked nepomoze, tak obecny urad.
Odpovedať
@tompk da sa to riesit jednoducho, kvalitna otrava a je po psovi, a sa tyce prasat a inej zveriny zabara to aj tam,, len davka sa meni-.
Odpovedať
@marinak53 Predpokladam, ze si uvedomujes, ze prave navadzas na trestny cin..
Odpovedať
Sused ma kaukazskeho ovciaka, je zavrety cca na 5m2, este nikdy nebol na voditku mimo dvora a v zahrade bol asi 5x, kym bol stena. Ako takemu susedovi vysvetlit, ze to zivot pod psa? Steka ako sprosty, budia sa nam deti, v zufalosti som ho v strede noci oblial vodou, teraz tam mam rozstrekovac vody a ked zase dlho steka, tak ho trochu ostriekam. Btw Sused nie je az take arogantne hovado, poprosil ma, nech sa popytam niekoho, ci by ho niekto nechcel. Uz lutuje, ze dovolil adolescentnej dcere doniest si domov steniatko udajne stredne velkej rasy (ako to opisoval dcerin priatel)..
Odpovedať
@stowasser Existuje vela dobrovolnikov, co by mohli pomoct a postarat sa o toho psa, skuste zacat napr. so "psia dusa", maju aj stranku, aj facak. Ak je ale stale zavrety v malom priestore, tak je to uz mozno posuditelne ako tyranie - mozte zadokumentovat a kontaktovat slobodu zvierat. Ale susedskym vztahom to nepomoze..
Odpovedať
@marinak53 to by som tebe nasypala!
Odpovedať
Pes nevie rozprávať, tak šteká .... Zrejme s tým nič neurobíš ... iba, ak by boli naozaj pádne dôvody - týranie psa a podobne. Dokazuje sa to však ťažko a naviac musel by si to riešiť skôr udaním, čo je pre budúce spolunažívanie so susedom asi nie veľmi dobrý ťah.
Odpovedať
takmer neriesitelna vec, velakrat sa to tu preberalo na fore a bez vysledku, dohovaranie susedovi nepomoze, nakolko si neviem predstavit co by sused mal urobit aby ho odnaucil stekat, pes je nato aby stekal, keby vedel spievat tak by spieval, ale bohuzial... rychle a lacne riesenie je jeden vystreleny naboj, ale to zas nikto z nas nechce, takze treba sa s tym zmierit a naucit sa tolerovat to... stekajuci pes jednoducho patri k zivotu a treba s tym pocitat ked ho chceme mat doma... osobne nemam vyskusane a ani nikoho nepoznam co to vlastni ale snad by pomohlo vyskusat protistekaci obojok https://www.elektricke-obojky.sk/prot...
Odpovedať
@godfather Ahoj. Většinou stačí zastřelit souseda. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tompk Ked je sused zadubenec,tak si moc nepomozes. Chuda zviera :-( Skus toto http://www.zoohit.sk/shop/psi/voditka...
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather To strieľanie je asi taká "dobrá" rada, ako - zabi bobra, zachrániš strom.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompk Nechápem ľudím ktorým vadí štekajúci pes, kikiríkajúci kohút, mačka ktorá mňauká, vietor čo fúka, slnko ktoré svieti... Uzavrite sa niekam hermeticky pred svetom a tam potom nájdete svoj vysnívaný kľud... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 neboj, po par prebdenych nociach by si to pochopil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Vieš, že asi nie? Bývam na dedine, kde všetci susedia okolo mňa majú zvieratá a tie tiež večer o ôsmej nemajú večierku a sú ticho. Ak bude niekto bývať pri rušnej štvorprúdovke v meste, či pri železničnej stanici, tiež si časom zvykne a nebude pindať, že tam jazdia autá 24 hodín denne a tam zase chodia vlaky. Ja napríklad zbieram bicie hodiny. Čo Ti poviem, iba v jednej izbe, kde spím mám (teraz som musel spočítať) 6 bicích hodín, z ktorých niektoré odbíjajú každých 158 minút a niektoré každú pol a celú hodinu. Keďže sú to mechanické hodiny, nebijú v jednu sekundu všetky, ale povedzme tú pol hodinu odbíjajú v rozmezí asi troch minút. Ak príde návšteva, tak sa čudujem že ako tam môžem spať? Ja ani nevnímam, že tam mám nejaké hodiny. a tak isto je to aj s tým štekajúcim psom. Treba si všímať niečo iné a nie sa koncentrovať na psa, čo šteká. :-)
Odpovedať
tieto slová, čo napísal jamk1 sme počúvali od našich susedovcov, ktorí si zaobstarali psa, ktorý celé dni bez príčiny hulákal na celú ulicu, keď sme im dohovárali, že ich pes nás vyrušuje nielen cez deň, ale aj v noci, tak boli ešte urazení, že pes je predsa nato, aby štekal. Keď im zdochol, nastal neskutočný kľud, na ktorý si zvykli aj oni. My sme sa medzitým odsťahovali, v novom dome máme /zatiaľ - kým sa nenájde človek s podobným názorom ako jamk1/ božský kľud, ale k našim susedovcom pribudol u ďalších susedov pes, ktorý robí ešte väčší rámus, ako ten ich. No a čo sa nestalo, náš sused sa minule sťažoval môjmu manželovi a uznal, že mal pravdu, keď sme sa sťažovali na neustály hluk. Oni si totiž vybudovali krásne sedenie a susedovie pes im tak znepríjemňuje život, že to sedenie skoro ani nevyužívajú a sedia v dome za zavretými oknami, aby mali aspoň trochu ticha. Tiež dohovárajú susedovi, ktorí ich argumenty ignoruje. Takže karma je sviňa a platí tu porekadlo nerob inému to, čo nechceš, aby iný robil tebe. Z mojich skúseností len toľko, že práve najnetolarentnejší ľudia sú psíčkári, ktorí svojim psom dovolia všetko, nevedia ich vychovať a otravujú svoje okolie. Inak tiež máme psíka, ktorý je ale vychovaný a počúva na povel, zabreše možno dvakrát za deň a to musí mať príčinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@navis To čo si napísala, nieje podľa mňa pravda, lebo roky rokúce sa žilo na statkoch, kde bola zmes zvieratstva a nikto sa nikomu nesťažoval, že susedova krava bučí, či susedov pes šteká. To si len v dnešnej dobe ľudia umelo vytvorili taký "status" že ak som si postavil dom, tak tu chcem mať ticho, ako v hrobe a okrem mňa nič a nikto neexistuje a nič a nikoho neakceptujem. :-p
Odpovedať
@jamk1 vies o tom hovno tak nemudruj. Konkretny priklad sused kkt .a psa v ohrade 2x3m a pes zavija a steka stale, nema co zrat je hladny ked je pri plote stale na mna cumi ked mu hodim granule je totalne stastny, nevenuje sa mu. Druhy priad noc, leto otvorene okno a pes steka hlasno furt ako sprosty. Celu noc a to robi stale, co zavrem okno? Pocut to aj tak, cloveka ide porazit, neda sa spat mas z toho nervy, sused ma vpc. Bodaj by ta kazdy den budilo zufale stekanie do rana by si inak hovoril a nerozdaval rozumy, tu n3jde o bezne brechanie psov a zvierat na dedine.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 byvam stale na dedine, je jasne, ze pes patri k domu, da sa tolerovat - ked sem tam na niekoho zabrese, ale aby v kuse brechal a aj v noci a nemohol by som pre neho spat? akoze sorry, toto nepatri na dedinu, ani nikam ! Naozaj o tom prd vies.
Odpovedať
@jamk1 voľakedy ľudia žili v jaskyni a lovili mamutov. Asi toľko k tomu tvojmu "voľakedy na dedine". Mám pocit, že si totálny flegmatik a absolútne ťa nezaujímajú pocity iných ľudí. Inak by sa ani tvoje návštevy nečudovali, ako môžeš spať s bicími hodinami. Tebe by bolo asi najlepšie s tou paňou, ktorá týra susedov hlasnou hudbou. Tiež bývam na dedine v rodinnom dome už od narodenia a nikdy mi nevadilo, ani nevadí občasné zaštekanie psa, ale celodenné a celonočné štekanie je proste neprijateľné. Toto by si mali uvedomiť takí ľudia, ako ty !
Odpovedať
Naši bývajú tiež na dedine. U susedov mali vlčiaka, ktorého keď nezobral prebehnúť niekto od našich, alebo cez víkend chalani, ktorí ho priniesli tete ako svojho psa, tak bol priviazaný ku kolíku. Ale nie na strane, kde mali susedia spáleň, ale na strane, kde mali spáleň naši. Pes samozrejme skoro celú noc štekal. Mamina sa snažila susedom dohovoriť, nech s tým niečo robia /samozrejme, že pes priviazaný celý deň ku kolíku potreboval aj iné/. Ráno chudera vstávala s opuchnutými očami, nevyspatá o 5, aby mohla ísť do práce. Dohováranie nepomáhalo. Až keď už naozaj bolo toho veľa, zobrala milého psa, odviazala od kolíka a priviazala o el. stĺp, ktorý bol pod oknami spálne susedov. to sme mali vidieť ten problém, lebo oni sa celú noc nevyspali. Odvtedy mala pár rokov pokoj od susedov, lebo sa s ňou nebavili. Našťastie pes bol s maminou kamarát, tak sa dal odviazať. Asi chudák myslel, že s ním ide na špacírku, ako chodievala bežne hocikedy.
Odpovedať
@ajkava ahoj existuju obojky ktore brania psom v stekani, kamoska ma tiez psa a sused sa stazoval na brechot, kupila obojok a fakt zabera tak uz len ukecat suseda nech svojmu psovi tiez kupi, drzim palce
Odpovedať
@macko_1 to je už dávno a neviem, či ten psík vôbec ešte žije.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 je trosku rozdiel, ked zabrese pes a ked brese pod oknom celu noc, som fakt tolerantny, ale zazil som to a bol som na pokraji sil.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Nebudem Ti odporovať. Tak ako každý človek má niekde inde prah bolesti, tak má aj inde prah tolerancie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 to nie je o prahu tolerancie, ale o tom aky kvalitny ma clovek sluch :). Ak ta niekto bude pravidelne cele noci budit (a to nemusi byt pes), garatujem ti, ze po par tyzdnoch skoncis na psychytrii, alebo base.
Odpovedať
@majkoj Keby ti pred panelakom jazdili elektricky, v lete sa aj neskoro v noci prehanali motorky ci tunovane auta, obcas prehucala hukajuca sanitka a sem tam dokonca aj zachranarsky vrtulnik, ci hucala aj relativne vzdialena fabrika s nonstop prevadzkou, tak by ti stekanie psa vobec nevadilo.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cache keby si kazdy den zaspaval v tichu a do toho ti brechal pod oknom pes, bol by si prekvapeny zo seba ako by si reagoval :). Teraz som bol v Mnichove byval som pri rusnej ceste a konickom nemeckej policie bolo jazdit o polnoci so sirenou prazdnymi ulicami. Ale je rozdiel ked ta nieco zobudi par krat za noc a ked ta nieco budi celu noc. To treba zazit. Teraz tu mame tiez na okoli psov a nema ziaden problem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?