Stavebny dozor ako iny projektant

Zdravim, idem zacat staviat dom, projektovu dokumentaciu mam hotovu stavebne povolenie vydane, partia ludi na zacatie taktiez vybavena...problem mam s tym ze projektant mi povedal ze ak si budem robit dom svojpomocne odmieta robit stavebny dozor a podpisat sa pod to, chcem sa spytat ci si mozem vybrat ineho na stavebny dozor s tym ze na konci stavby by sa spravili aj nejake upravy. 1. je mozne vymenit preojektanta ako stavebny dozor? 2. kolko by to stalo cca ked sa bude musiet zrejme prekreslit projekt nanovo aj s nejakymi upravami Dakujem za odpovede
Odpovedať
Stavebny dozor je nezavisla institucia
Odpovedať
@mendik8 projekt prekreslovat nemusis
Odpovedať
a nebude potom problem pri kolaudacii? ked nejake zmeny sa zmenia?
Odpovedať
Profilova fotka
@mendik8 Stavebný dozor si môžeš najať ak´len chceš ale pri svoj pomocnej stavbe by som to nepodceňoval a najal niekoho s dobrými odporúčaním aj keď nemusí byť najlacnejší Čo sa týka zmien v projekte keď už máš vydané stavebné povolenie narobíš si tým len problémy drobné zmeny dispozície sú možné ale väčšie zásahy račej neuvažuj.
Odpovedať
Profilova fotka
stavebny dozor a autorsky dozor su dve rozdielne funkcie a veci - nastuduj si to 2) idealne to riesit u sucasneho projektanta. aj tak nechapem, preco ste sa nedohodli, ze projekt budes robit DIY. Ak by s tym vopred nesuhlasil, tak nechapem naco si mu to nechal robit... Zjavne slaba komunikacia a priprava investora, ked ides prerabat uz hotovy projekt.
Odpovedať
martosko: pri stavbe bude skuseny murar, ktory ma uz niekolko domov postavenych + niekoho zo svojej partie mgx: prerabat neidem len male veci ako vystup na povalu, drevene stlpy vymenit za betonove a upravit terasu tak ze by neboli schody z kazdej strany to je vsetko, tie veci som hlasil este skor ale on stale hovoril svoje ze sa to spravi na konci lebo ze bude viac zmien
Odpovedať
@mendik8 ako stevebny dozor nemusi byt projektant, ktory ti riesil projekt domu. Pises, ze mas vydane stavebne povolenie. Ak robis dom spojpomocne, tak si na ziadost o SP pisal aj stavebny dozor, preco s nim nespolupracujes?
Odpovedať
@spiderhst ide o to ze on je zastanca domu na kluc ale pri naceneni zakladovej dosky som sa stretol s cenovymi rozdielmi od 9000 e do 20000 e co je velky rozdiel a takto mrhat peniazmi zas nechcem. Preto odmieta robit stavebny dozor a preto sa pytam na inu moznost.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mendik8 moze byt zastanca aj astara serana, hadam ti projektant nebude diktovat ze musis stavat na kluc.
Odpovedať
@mendik8 stavedny dozor v tomto pripade vymente. Skuste sa pytat na stavebnom urade no nemal by stym byt problem. Male zmeny nie su taktiez problemom jednoducho sa do vykresov dokreslia. To si vsak tiez preverte na urade nakolko to naozaj zavisi od uradu. Kazdy urad si moze drobnu zmenu vysvetlovat inak. Dokumentaciu si pytajte aj v elektronickej verzii v zdrojovych suboroch - nie kazdy to bude chciet dat. Ked ste sa dohodli, ze vam zmeny zakresli na konci tak predpokladam, ze nebude problem. Zmeny budete konzultovat s dozorom pripadne aj uradom. Pozrite pripadne moj blog ako som to riesil. Ak mate chut a cas svojpomocnou vystavbou viete vela usetrit a vo viacerych pripadoch odviest aj lepsiu pracu. Smelo do toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@mendik8 použijet tlačivo http://www.presov.sk/file/9119/14._Zi..., ostatné musí vedieť stav.dozor
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?