Stavba na cudzom pozemku

Mám problém. Chcel by som zmeniť účel používania stavby ktorá stojí na cudzom pozemku - teda viacej úzkych pozemkov ktoré sú kolmo na dlhšiu časť budovy. Budova je moja. Pri tejto budove chcem robiť parkoviská (na svojom pozemku) ale prístup je zase cez xy cudzích pozemkov. Bez tejto zmeny užívania je budova doslova na prd. Na týchto pozemkoch je zase xy majiteľov. Stretol sa s tým už niekto?
Odpovedať
@kalomir nový komunikačný prístup bude po exist. ceste na cudzích pozemkoch (nevysporiadané pozemky pod cestou) alebo má byť umiestnená nová cesta na cudzích pozemkoch?
Odpovedať
všetko je už vybudované, je to družstvo. budovy majú súpisné číslo
Odpovedať
@kalomir pre lepšiu orientáciu mi pošli do ss kópiu z KN s nákresom, kde chceš to parkovisko, pokiaľ chceš dobrú radu :)
Odpovedať
no to môžem poslať, ale zmena účelu je jedine možné len cez stavebko. Takže všetci by mali súhlasiť. Všetky pozemky sú v podielovom vlastníctve. Musí byť určite dáky zákon, aby sa dal účel zmeniť aj keď jeden nebude súhlasiť
Odpovedať
@kalomir niekedy cca 15 r. dozadu sa ešte stavba na pozemku v podielovom spoluvlastníctve dala povoliť, pokiaľ s ňou súhlasili spoluvlastníci so súčtom vlastníckych podielov väčším ako polovica.. Komunikačný prístup cez cudzie pozemky odporúčam riešiť zmluvou o zriadení vecného bremena - právo cesty so zápisom v KN..VB možno zriadiť bezodplatne aj odplatne jednorázovou náhradou, možno by pristali na túto možnosť...ešte pozriem tu situáciu, ale až zajtra a doplním odpoveď.
Odpovedať
zatial dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?