Stavba holodomu

Ahojte, chcem sa spytat skusenejsich, co je lepsie, ci kupit pozemok a dat si firme postavit dom alebo kupit pozemok pkus dom lde developer stavia s postupnym financovanim. Oba pripady by boli hypoteka + uver bez vlastnych financii. Rozpocet cca 150 tisic pozemok + holodom.
Odpovedať
Profilova fotka
@karinaozm Za mňa ani jedno, ale ak máte čo banke založiť aby ste dostali hypotéku tak kľudne kúpte pozemok a dajte si postaviť dom, ak nemáte čo banke založiť tak budete musieť kúpiť holodom a rovno založiť ten, keďže sa ale hypotéka dáva bežne tak na 80% ceny odkiaľ zoberiete zvyšné peniaze na dofinancovanie a odkiaľ zoberiete zvyšné peniaze na dokončenie holodomu, iba že by ste mali dostatočný príjem aby ste dostali hypotéku aj úver a ešte niečo našli na dokončenie ale to mi moc nepríde keďže sa do toho chcete pustiť bez nejakých vlastných peňazí.
Odpovedať
@martosko ano dofinancovanie uverom a tak isto aj dokoncenie uverom, zalozit zial nemame co. Prijem nam to dovoli inak by som to sem ani nepisala.
Odpovedať
Profilova fotka
@karinaozm Tak podľa mňa ak nemáš čo založiť tak by bolo lepšie kúpiť holodom, lebo inak by si musela riešiť hypotéku a úver na pozemok a potom znova hypotéku a úver na stavbu domu. A zaujímalo by ma či si sa už bola pýtať v nejakých bankách či by sa tvoja situácia dala takto riešiť a aký ti na tvoje prímy vedia dať úver a hypotéku, lebo reklamy v telke sú jedna vec a potom realita v banke druhá, aby si potom nebola prekvapená.
Odpovedať
@martosko a podla coho sudis ze zijem iba na reklamach? 😀 pises ako keby ma poznas 10 rokov 😂 neboj vsetko mam zistene
Odpovedať
Profilova fotka
@karinaozm len mi príde divné že si chceš požičať toľko peňazý a splácať trebars 800 eur mesačne, možno viac ale nebola si schopná doteraz našetriť žiadne prostriedky. Zaujímalo by ma ako to máš vyriešené a to ani nemáš žiadnu nehnuteľnosť na založenie.
Odpovedať
@martosko no vidis ked som bola mladsia nemyslela na takto veci ako odkladat si a toje skoda teraz musim poziciavat. A zial niesom z takej rodiny ktora ma domy na zalozenie. Teraz platime skoro tolko ako pises a to mame hypoteku na byt takze si myslim ze dom by bol o trocha drahsi. A mozno tebe to je divne pozicat si lebo poznas len svoju situaciu ked mas aj odlozene a mas co zalozit ale situacie a ludia su rozny nie kazdy ma to co pises. Dakujem za rady. Pekny den.
Odpovedať
Profilova fotka
@karinaozm Netvrdím že mi je divné požičať si, je mi divné požičať si 150-tisíc a nemať vlastných ani 5. Ale ak platíte hypotéku na byt a to vám dajú ešte druhú a úver tak tam asi naozaj nebude problém vo financiách.
Odpovedať
@martosko 😀😀😀 ja som nepovedala ze nemam ani floka svoje predstav si ze mam ale to teba zaujimat nemusi a ani to naco to pouzijem. Naco pises a vyjadrujes sa na forach ked si ides svoje chlapce byt sa asi preda a hypoteka sa vyplati tak sa to vacsinou riesi. Keby mam aj 4 hypoteky teba dotoho nic. A uz nepis si neprijemny. Prosila som o radu a nie aby si tu rozoberal moje financie a mastil si ego.
Odpovedať
Profilova fotka
@karinaozm To že nemáš ako hovoríš ani floka mám od teba lebo na začiatku si napísala "Oba pripady by boli hypoteka + uver bez vlastnych financii". A neboj nesnažím si tu naháňať ego skôr ťa varovať ako to nemáš dobre prerátané že to nieje také jednoduché ako sa zdá a ak to máš dobre prerátané tak sa kľudne aj niečo priučím ale vidím že s toho asi nič nebude. Som zvedavý ako ti poradia ostatný bez toho aby v téme v podstate o hypotékach rozoberali tvoje financie. A prosím ťa tiež mi už nepíš, si nepríjemná a aj tak vidím že sa od teba nedozviem nič užitočné 😉 .
Odpovedať
@martosko ano napisala som bez vlastnych financii presne nato som sa chcela spytat, na taku situaciu - ci je to dobre ci zle ci mozne ci nemozne ale nenapisala som ze nemam. Proste mas neprijemny pristup.
Odpovedať
Profilova fotka
Istotne je lepšie lúpiť pozemok a potom si dať postaviť holodom podľa vlastných predstáv a potrieb .... nie taký, ako sa nachomietne. ALE ...citujem tvoje písané slová "Oba pripady by boli hypoteka + uver bez vlastnych financii." .... z toho vyplýva presne to, čo pochopil @martosko, ja a asi aj každý, čo sa snaží čítať aj medzi (chudobnými) riadkami a to, že prachy nemáš. A v tom zmysle ti @martosko aj v jednom príspevku úplne normálne odpovedal. Potom napíšeš, že peniaze máš. To sú diametrálne rozdiely, ktoré majú veľký vplyv na odpovede, ktoré by si mohla dostať. Ani mi nemusíš nemusíš odpisovať, si nepríjemná. Ale aj tak ti prajem veľa šťastia v rozhodovaní.
Odpovedať
@lifelike ludia ved som sa len chcela spytat ako by to bolo keby si beriem hypoteku a uver a neam peniaze... to ze mam odlozene a na co to chcem minut to vam hadam hovorit nemusim...tak ma nechytajte za slovicka. Som neprijemna na toho kto je ja namna neprijemny. Dakujem za rady vidim ze tu sa nic rozumne nedozviem iba chytanie za slova a mudre reci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@karinaozm Ahoj , určite chod do postupného financovania , ale potrebuješ mať aspoň pozemok a platnú a muri vytiahnut nad 1m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?