Stal som sa obetou podvodu--ako dalej?

Pozdravujem Vo vhylade mame vybudovat domcek, tym by sme splnili stary sen. Pred mesiacom som kontaktoval predajcu stavebnych materialov na Bazosi. [Tehly, hranoly, desky, cement atď] Predajec posobil doveryhodne, ziadal platbu vopred, preto mal " viacero zaujemcov" Na uvedeny ucet som poslal 1400€ a sme na FB dohodli, ze materialy dostanem v priebehu 5 dní. Po 10 dnoch zase sme s ním kontaktovali, no neodpísal, neodpovedal, aj ten inzerat zmizol. Vtedy to preslo, ze sme stali okradnutí o 1400 eur. Toto je asi najvacsie sklamanie v mojom zivote. Mam depresiu, takze pride mi to fakt zle, ze nemame peniaze, nemáme co jesť, stratili sme vsetko, ja osobne na nic nemozem sustredit, som totalne zrútil.. -Odporúcam Vam, nikdy neposialejte platbu vopred. -Nikym na Bazosi nedoverujte! [ak ma zle recenzie] Zaroven to bolo aj PONAUCENIE... Podal som trestne oznamenie. Co policia moze robit? Preadajec mal falosnu fotku, vytvorenu AI. Dakujem za vase rady ! Budte na webe opatrní👍
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ako ste ho kontaktovali? ako ste komunikovali? na aký účet ste posielali peniaze? dajte viac info pre ďalších, aby sa mu vyvarovali
Odpovedať
fake news
Odpovedať
cely ten prispevok mi pride AI..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

cely ten prispevok mi pride AI..
@kejsix Preco? Lebo stal som sa obetou trestného cinu? Viete, ak Vam tento prispevok nepaci, kludne nahlaste moderátrom. Ja som sklamany.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozefdudik33:

@kejsix Preco? Lebo stal som sa obetou trestného…
@jozefdudik33 Veď to sem všetko zaves,mená,tel.,mail bank.účet,atď.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Drist... Pozri pod postel - mas tam UA...
Odpovedať
Nikto normálny nepošle dopredu peniaze úplne cudziemu človeku za tovar, ktorý ani nevidí. Na bazoši to chodí tak, že prevezmem, skontrolujem, zaplatím. Za blbosť sa platí. Niekedy peniazmi, niekedy životom. Každý sme si strojcom šťastia svojho.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @paracetamol123 A tá " story" sa mi tiež nezdá, veď kto príčetný pošle len tak neznámej osobe 1400€...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

Nikto normálny nepošle dopredu peniaze úplne cudz…
@zicher Ako myslim ze tento pribeh je vymysleny,ale su pripady kedy akoze policia zavola niekomu,ze niekto ich chce vykradnut a oni ich idu ochranit,tak nech do mecha nahadzu hotovost a cennosti a vyhodia to z balkona.Nedavno to bolo 20000e.No nepochopim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@zicher Ako myslim ze tento pribeh je vymysleny,a…
@kuracinarez ano, tiež i myslím, že je to rozprávka
Odpovedať
Akože ideš stavať dom tak, že našporíš 1400eur, cez bazoš nakúpiš matroš za toľko peňazí na ten dom a predajca ti matroš neposlal a ty teraz nemáš ani čo jesť? Ty si šiel stavať dom s tým, že si mal na účte 1400eur? To vážne? Neverím, že je niekto tak blbý.
Odpovedať

Pozdravujem Vo vhylade mame vybudovat domcek, ty…
@jozefdudik33 Chcel si postaviť dom. Poslal si 1400 € na materiál. Predajca ťa oklamal, nič ti nedodal, peniaze si nechal. Teraz nemáš peniaze, nemáš čo jesť. To si chcel za 1400 €postaviť dom???? Veď keď chceš stavať dom, tak by si mal mať aspoň niekoľko desiatok tisíc €. Takže neviem, či klameš, alebo si si to len vymyslel, alebo čo.... Keď som staval a prišiel by som o 1400 €, tak by ma to nezruinovalo a stavba by pokračovala ďalej. Isto, bola by to škoda, ale nie taká, že by som nevedel, čo ďalej a že by som sa psychicky zrútil. A ak si tie peniaze poslal, tak to je len tvoja chyba. Ulakomil si sa na lacné sľuby a bol si ošklbaný. Rozumný investor a stavebník nenakupuje materiál cez Bazoš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Akože ideš stavať dom tak, že našporíš 1400eur, c…
@toky1 keby prišiel materiál, aj tak by asi nebolo čo jesť. Či je to vymyslené či nie, možno si to niekto prečíta, že netreba nikomu dávať zálohu a už duplom nie plnú sumu cez inzerát.
Odpovedať
No ja ti neviem, odomňa nikto nechcel peniaze dopredu. Kúrenár dodal nový kotol, radiátory, urobil podlahové kúrenie a keď všetko bolo hotové a vyskúšané vypýtal si peniaze. Tak isto keď nám robili strechu. Dokončili a peniaze si pýtali až keď boli osadené aj zvody. Tak isto podlahy, omietky, potery, voda, proste všetko. Niko neprišiel že chce peniaze vopred, alebo aspoň zálohu a to sa u nás vystriedalo majstrov dosť. Nie že by to bol problém, alebo možno pôsobím dôverihodne... A zas tvrdiť tu a nabádať ľudí aby neposielali peniaze vopred je čistý nezmysel. Treba pri tom rozmýšlať a riadiť sa zdravím sedliackym rozumom. Ja som sa na bazoši stretol už aj s tým že predajca bol ďalej tak nebol možný osobný odber, bola to nejaká blbosť za 100 euro, sám predajca mi navrhol že mi danú vec pošle a keď mi príde a bude všetko v poriadku že až potom mu mám previesť platbu na účet.
Odpovedať
Už tu má jednu tému o zastávke pred bránou, stĺpe v záhrade, vyrezaných stromoch... Iba sa môžem domnievať, že je to umelo vytvorený profil na spamovanie....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podla mna tam cyba jedna nula lebo 1400e je sice dost ale vzhladom na atavbi domu je to minutava zalezitost to minut.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Podla mna tam cyba jedna nula lebo 1400e je sice …
@wolodymyr jedna nula naviac je na stavbu domu málo, to je tak na staršie auto, kontakty na seba ak si na nete dlho neutajíš, no k čomu je to pre niekoho neviem , môžem prezradiť tak číslo účtu tam môže každý poslať koľko chce ale nevyberie ani cent a platiť na bazoši dopredu? to môžeš tak overenému obchodníkovi a dnes väčšinou platím kartou až pri dodaní tovaru
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@jozefdudik33 Chcel si postaviť dom. Poslal si 14…
@chrobak7 @toky1 @wolodymyr V osade za 1400 € postavíš "vilu". Ak autorom príspevku nie je AI, tak je to zrejme z tohto prostredia. ...Registrácia Sp. N. Ves, nákup stabebného materiálu na Bazoši, rozpočet na stavbu...
Odpovedať
Toto je topic ktory sluzi na rozprudenie diskusie aby aj na MS bola aktivita je generovany cez AI.. Je to inak super paradox ako sa pise v prispevku ze sa nechal nachytat pritom ludia co reaguju na takuto blbost sa v podstate nechali nachytat :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaakovac:

Toto je topic ktory sluzi na rozprudenie diskusie…
@jaakovac Keď sme nedávno nadebatovali cez 30-strán na tému, že prečo AI na MS mení názov novovytváranej témy, tak teraz nemôžeme pokoriť tento rekord? Neboj, za chvíľku za dopracujeme napr. ku (ne)škodlivosti očkovania, zlému Západu/Východu, alebo duchovnej pominuteľnosti bytia ,...🤣🤣🤣
Odpovedať
Príspevkov AI vidím na viacero fórach hodne a čoraz viac. Aj sa medzi sebou porozprávajú no spravidla s cieľom podsunúť v texte/podpise odkaz na nejakú pííííííípčovinu. Dali/nedali nachytať... dávno som sa tiež na prázu na doma pre manželku. O 1700 ovšem KORÚN. Nikdy viac v ničom no dajú sa iní v inom.
Odpovedať

Pozdravujem Vo vhylade mame vybudovat domcek, ty…
@jozefdudik33 Myslím si, že si asi fake a troll, ale ak je to aspoň trocha reálne, tak neviem koľko máš rokov, že naletíš takto podvodníkovi. Kupovať materiál na dom tak, že pošleš niekomu paniaze na ruku? No neviem. Určite sa vypláca také niečo na ruku a s osobným odberom. A nejde mi do hlavy, že ideš stavať dom a máš prázdny účet.
Odpovedať
Toto spísal osadník, ktorý sa dostal k mobilu.
Odpovedať
neverím absolútne tomuto príspevku 😃 už len to slovo "predajec" ma prinútilo sa zamyslieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Príspevkov AI vidím na viacero fórach hodne a čor…
@starysomar aby to nedopadlo tak, ze ludia prestanu diskutovati koli vate ktoru sem fedruje AI na ziadost majitelov modrej strechy. degenerovat vlastny produkt je dnes take progresivne.
Odpovedať
No a keby teda kupite a doda vam tie hranoly,tak co potom budete jest tie hranoly a kukat sa na ne,ach ako mi chutia,ako som sa super najedol.Asi tak mi to pride cely tento prispevok.Keby ten dodatok nebol,ze nemam peniaze,nemame co jest,cely som sa zrutil dalo by sa tomu uverit.Ale takto veru nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

No a keby teda kupite a doda vam tie hranoly,tak …
@emilia25 Super postreh!
Odpovedať
predajec je teda super slovo 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od anulienacka:

predajec je teda super slovo 🤣
@anulienacka ... niečo ako Hrdobec. ( pre neznalých: Marečku, podejte mi pero)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?