Srobovanie SDK do UA profilu

Prosim poradte amaterovi :) Ako nasrobovat sadrokarton do UA profilov? Da sa to robit priamo nejakymi TB skrutkami bez predvrtania dier? Skusal som takto zasrobovat LB skrutku od rigipsu co sa s nou spajaju profily, no to by som takto sroboval jednu skrutku pol hodinu... aj samotnym vrtakom je to nadlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan su na to TX skrutky. http://www.pulzmyjava.sk/files/produc...
Odpovedať
@majkoj myslim, ze to je to iste ako LB skrutky, ktore som skusal... moc to nevrtalo :)
Odpovedať
Len skus tie texy,kupis ich tam na tej racianskej .
Odpovedať
@mariott ja potrebujem ale skrutky, s ktorymi upevnim SDK o profil, t.j. s tou zapustenou hlavickou... TEX su na spajanie profilov medzi sebou.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan aha to mas pravdu, ja som tym spajal profily :), ale aj tie klasice skrutky su v tejto verzii. Je samozrejme nutne mat trochu trpezlivosti a aj pritlacit. Je rozdiel ci to ide do 0,6 ale 2mm plechu :)
Odpovedať
@majkoj ved toto, mam strach, ze pri tom trpezlivom tlaceni ten sadrokarton poskodim :) teda neviem ci sa mi podari tu skrutku nevyklat...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan musis mat spravnu dlzku, ked je dlha tak je pruser.
Odpovedať
@gashtaan @gashtaan ja som upevnoval ajSDK texami,nic sa nestalo a je to dobre akurat som to 2 krat pretrel rokofinalom.
Odpovedať
@majkoj preco je pruser ked je dlha?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan lebo ked pritlacis, tak je velke riziko, za sa ti skrutka vysmykne do strany a akurat si urobis velku dieru.
Odpovedať
@mariott ked si upevnoval SDK TEXami, pretrhol si okolo hlavicky kazdeho srobu karton, co je zasadna chyba... dufam, ze si to nerobil na strope. @majkoj kupil som TB kratke 25mm, ide to s nimi celkom v pohode srobovat aj do UA profilu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Uz je sice pozde, ale pre buducnost: V kazdom obchode so sadrokartonom (napr. Gipsol pri Baumaxe na Bajkalskej) maju cierne samorezne skrutky v roznych dlzkach. Su presne ako bezne na sadrokarton, ale na konci nemaju spice ale kridelka na vrtanie. Idu jak do masla v ocelovych profiloch, lepsie ako vrtak. Samozrejme, ked sa prevrtas, musis dat pozor, aby si nepretrhol papierik na SDK, ako hovori gastan. Cely figel, aby sa konstrukcia z SDK nerozpadla je v tom vrchnom papieriku, aby sa nepretrhol. To vela "majstrov" nevie, alebo jednoducho ingnoruje, lebo nerozumeju, co robia. Preto je tolko vela reklamacii a zvlast na stropoch. Papierik musi zostat pokope a jemene prehnuty a skrutka zapustena pod rovinu SDK ho dotláča k sádre, ale v ziadnom pripade nesmie hlavicka skrutky prejst cez papierik a zaborit sa do sádry.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na to je predsa davno vymysleny jednoduchy figel: http://bity.heureka.sk/bit-na-sadroka.... Kruzok sa pri spravnom zatiahnuti oprie o karton a bit sa vysunie zo skrutky. Nie je co riesit. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?