Správne vyhotovený hromozvod ?

Dobrý deň, minulý týždeň mi majstri spravili hromozvod a nepozdáva sa mi ukotvenie zvodovej tyče resp. tyčí na streche cez krokvu až do interiéru povaly. Nemôže pri údere blesku zapáliť krokvu alebo plachtu ? Podľa nich je to ok . Ďakujem za rady
Odpovedať
@seit no ty vole, to zas boli specialisti majstri. Ja by som to hnal. Durch dieru cez krytinu. Noze daj viac fotiek. Ale ved na kazdy typ krytiny existuje uchytenie.
Odpovedať
A to natlkli kladivom ci boli sofistikovanejsi a predvrtali :-) Hroza urcite im to obuchaj o hlavu!
Odpovedať
@seit ani revíziou ti to neprejde 🙂
Odpovedať
Zvrchu to odfot ako to je spravene ale vyzera to pekne na chuja
Odpovedať
@seit aká je strešná krytina?
Odpovedať
Predpokladam, ze jeden z nich bol kuchar a druhy maliar. Inak si neviem vysvetlit ako sa im to moze zdat ok.
Odpovedať
@danculd prave teraz ked pozriem von oknom to bude mat zatazkavaciu skusku.
Odpovedať
@pistikus no nebol som ešte hore kuknúť iba toto od spodu . Je to Bramac . Aké uhytenie tam má byť teda ?
Odpovedať
@rkorba vŕtali určite
Odpovedať
@danculd presne... a urcite povedali "my to tak vzdy robime".
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto je hodne cez ... a to 99% bleskozvodov je aj tak zle spravenych vid ohyby pod presah strechy ... tie sialene obluky nevyberie blesk ani keby podradil do dvojky.
Odpovedať
@seit keď sa robí hromozvod a ešte do skrudle tam sa nikde nevrta nato máš originál konzoly dosť nachuja spravené to mas
Odpovedať
Článok sa načítava...
@seit Blesku nerozkázes kadiaľ má ísť. Väčšinou je to práve kade nechceš. Keď už nič iné, poškodili ti asi celkom dobre spravenú strechu. Možno nebude zatekať, ale vlhkosť ti prejsť môže. Celkom by ma zaujimalo, ako sú “uchytené” tie imacie tyče, keďže niesu ani pritiahnuté ku krovu. Ja by som im nezaplatil pokial to neopravia. Samozrejme aj strechu.
Odpovedať
@ronnan78 @peterklimpl @wolodymyr A aký je vlastne rozdiel medzi zvodovou tyčou a drôtom hromozvodu ohnutým do hora ? Lebo čo pozerám všetci na okolí majú iba tieto zahnute drôty samotného hromozvodu .
Odpovedať
Profilova fotka
@seit mne dali drot dohora a uz je krivy takze taky. Mam hlinikove. Ale kostol 100m ten to schytava 😉
Odpovedať
@seit rozdiel je v rozmeroch = vyššia šanca, že blesk udrie práve do nej. Blesk ide cestou najmenšieho odporu. Teoreticky ti nemusí trafiť ani tu tyč, ale rovno rýnu. Raz v Holandsku, sme s kolegami sedeli na terase. Spustila sa pekná búrka a zrazu prásk. 3 metre pred nás udrel blesk do terasy. Ani bleskozvod, ani vysoké smreky naokolo netrafil...
Odpovedať
@seit rozdiel je v cene. Ta zvodova tyc je drahsia ale hlavne drziak na nu je za tazke peniaze. Takze ja asi tiez ohnem drot dohora. Ale uchyty na hreben urcite kupim, nebudem nic prebijat cez skridlu/krytinu. Este k tym majstrom, ktorych umenie mozme obdivovat vyssie, nic byb som im nezaplatil a nie ze pokial to neopravia (lebo im by som uz nic nedal robit) ale este by som po nich chcel vyplatit firmu co to po nich da do poriadku. A kudne nech sa sudia, nemaju sancu. Je to z ich strany neprofesionalita a mozne ohrozenie majetku a zivota. Maju vobec nejaky certifikat, osvedcenie na bleskozvody?
Odpovedať
to som zvedavý ako chcú opraviť strešnú foliu ktorú zrejme určite prepichli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?