SOS - Súrne prosím o radu...myš? Kuna?

Dobrý večer. Podkrovie máme nakomplet z dreva. V dome sme mali myš, nepodarilo sa nám ju chytiť ( myslím že to bola myš lebo sa našiel trus). No teraz v jednej z izieb sú na parapetnej doske drobné hoblinky a počuť tam hryzanie do dreva... Večer keď som uspavala dcérku som počula že to hryzanie prestalo a začalo dačo akoby priasť.. Viete ako keď pradie mačka ale bolo to trošičku silnejšie... Prosím poraďte čo by to mohlo byť??? Môže to ublížiť dcérke keď tam spí? Nemám skúsenosť s kunami, môže to byť aj kuna? Ale to by sme našli trus nie??
Odpovedať
Neporadí nikto?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či kuna pradie ,ale mám s tým zvieratkom zlé skúsenosti.To bude musieť posúdiť niekto kto sa v tých potvorách vyzná priamo na mieste.Kuna dieťaťu neublíži je to pomerne plachý zver.Často chodí na strechu povedľa dažďových zvodov ,vyšplhá sa aj po hromozvode.
Odpovedať
@mesarosanton Tonko ale to by som našla niekde aj trus nie? Aká je veľká kuna? My tam máme trámy, vieš niečo ako drevodom...
Odpovedať
a to drevo nie je naimpregnovane proti skodcom? ved to musi byt podla mna...
Odpovedať
@ohen10 no to neviem... To je daky speci poter?
Odpovedať
@katkasofi no drevo, ktore mam aj ja na streche ako vaznik, alebo latky pod skridlu su naimpregnovane. vaznik je taky do hneda az cervena a laty su zelene. Ale na to su aj odbornici, tak snad niekto poradi, ja v tomto obore nemam velky prehlad:-) mozno ta impregnacia je len proti hmyzu a plesniam... Inak co nejake pasce?
Odpovedať
@ohen10 musím dačo popierať. A pasce na myši mám, len čo je toto za Čudo neviem keď to tak pradie..ono to stále rype, vo dne v noci... Čo mám dať na tú pascu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 tá farba je organická látka, po odparení prestane účinkovať (výrobca udáva 5 rokov) @katkasofi drobné hlodavce neublížia, nedá sa zabrániť vniknutiu do objektu, dá sa im len strpčiť život. 1, Pasca 2. lepidlo (ešte drastickejšie ako pasca)3. mačka. Prvý a druhý rok som v podkroví chytil do pasce viac ako 20 myší, po udomácnení mačky sa stratili a mám pokoj. Mačka stačí ak je aj susedova, občas na dvore prikŕmiť, zanechá stopy.
Odpovedať
@jan45 to som nevedel... @katkasofi kazdopadne drzim palce
Odpovedať
Moze to byt kuna, nemusis najst trus, ved ona je vonku, ku vam chodi spavat a dokaze paradne znicit izolacie. Treba ju chytit do pasce.
Odpovedať
@atlaska a co do tej pasce nastrazit? Treba pascu ako na potkany? Jeden pán mi poradil sprey na káble proti kunám...
Odpovedať
Profilova fotka
@katkasofi Kuna je veľká asi ako mačka ale prelezie užším otvorom ako mačka.Proti kune je dobrý pes (malé plemená ako špic a pod.Naopak kuna je predátor mačky.Ak je to kuna musíte ju stoj čo stoj vyhnať z izolácií totálne vám zničí drevostavbu. Pár rokov dozadu sme jednu vyháňali .V priloženej fotogalérii je vidieť čo dorobila s izoláciami a fóliami.Bol to martýr ale nakoniec sa dielo podarilo. https://picasaweb.google.com/10756410... S pascou je to problém museli by ste vedieť kadiaľ chodí .Z pasce nesmie byť cítiť ľudský pach musí sa umyť pod vodou ,musíte mať na rukách gumenné rukavice na ústach rúšku nedýchať na pascu ani ju pri prenášaní neopierať o odev.Ako návnada je výborné slepačie vajíčko tiež nesmie byť z neho cítiť ľudský pach.Kuna je veľmi zdatný protivník , inteligentná násobne viac ako pes alebo mačka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska mne chodí kuna cez terasu do záhradky ...na piskory,videla som ju pár krát neskoro večer a vždy tam nechala trus,podobný ako macaci,podla mňa to u katkasofi kuna nebude
Odpovedať
@drobik @antonmesaros trus je podobný myšaciemu, akurát že konce sú špicaté.. Fuj. Aj by som myslela že je to myš, ale myš by rýpala do trámov??? A čo ten zvuk čo to vydáva??? Fakt je to niečo podobne ako mačka keď pradie..
Odpovedať
Profilova fotka
A čo potkany?..s tými skúsenosť nemám,ten trus by sedel,ale či potkan vydáva zvuky,neviem..
Odpovedať
Profilova fotka
Na chate sme mali plchov,okrem hryzenia nebolo iné počuť
Odpovedať
Nasi maju taku klietku, do nej vajicko. @drobik ved vonku moze nchat trus kadetade, to si ani nevsimnu, na tej povale nemusi. U nas na zahrade ju vidame pravidelne a trus ziaden nebadam. Predvcerom tu bola mlada, behala o dusu a nazerala do okien. Je to fakt "stresna" skodna donici izolacie. Nemusi to byt pradenie, moze skrabat, pomaly a usilovne do dreva. Predavaju sa aj spreje,ktore ich odpudzuju. V AT maju urcite v OBI. @antonmesaros uffff
Odpovedať
My sme mali tiež kunu, vídavali sme ju večer a ráno, ako chodí po streche na lov. Kúpili sme aj elektrický plašič na kuny, ale nepomohol. Aj pascu s vajíčkom a klepec sme nastavili a nič. Nakoniec sme do klepca dali hlavu z udenáča. Kožu sme vyhodili von, tú zožrala a tak jej udenáč zachutil, že sa odvážila aj ku klepcu a tam sa nakoniec chytila.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska môže byť,ale katkasofi píše že je tam trus podobný mysaciemu
Odpovedať
@drobik a myslíš že potkan by rýpal drevo? V kuse? Deň, noc??? Však to na chvíľu nestíchne..? :(
Odpovedať
Profilova fotka
@katkasofi jedine nastrazit tie rôzne pasce...kým nenarobí značne škody
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@katkasofi Riešime podobný problem....je to tento zvuk čo ste počuli? treba si to pridat lebo je to dost potichu s telefonu http://youtu.be/eRlfzfX9xXw
Odpovedať
@atrick Video je súkromné, neide prehrať.
Odpovedať
@thodosy pardon :) už by to malO ísť
Odpovedať
@atrick ahoj. Áno takto to nejak bolo. Aj si zistil čo to je???
Odpovedať
@katkasofi Podľa mňa je to plch. Veľmi rád obýva povalové priestory, hlavne vtedy, keď sa má kde skovať. Potkan alebo kuna to nie je.
Odpovedať
@viktor811 vypočul si si aj vyššie uvedenú nahrávku??? Vies nám sa v zime niečo dostalo pod škridlu. Neviem či kuna alebo čo. Nepočula som však trhanie izolácie alebo take zvuky. Len som počula chodenie pod škridlou, akoby nad tatranským profilom....myslíš ze to bol plch? Ale v tej dobe ako bolo počuť to pradenie tam este nebol. Až v zime 😠
Odpovedať
@katkasofi Pod škridlu si mohla kuna niečo doniesť to sa stáva. Niekedy to možno nájdete. Ja som takto vyhadzoval spod škridle dve kuracie nohy. Na toho plcha usudzujem preto, že z môjho skladu náradia som radšej vypadol (to bolo po zime), keď som počul to vrčanie a nevedel som čo je to.
Odpovedať
@viktor811 a ako ho chytiť?? Mame na balkóne takú klietkopascu ale nič zatiaľ ...
Odpovedať
@katkasofi Ináč, to zvieratko je chránené zákonom ako medveď, takže otravu na myši nedoporučujem. Do klietky áno a potom prípadne vypustiť susedovi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?