Skladby stien, podláh, stropov a množstvo izolácie

Profilova fotka
Moja skladba: Prízemný nepodpivničený RD s obytným podkrovím Plocha: 180m2 aj sgarážou Podlaha: 12 polystyrénu + 7cm poter Obvodové múry: 30 solbet + 15 polystyrén Podkrovie: Krovky 18+10 Isover domo Klieštiny(strop) 18 + 20 Isover domo Otázka: Čo by ste tam zmenili? Aké kúrenie by ste doporučili?
Odpovedať
@fajber Dobrý deň. Fajn. Podľa mňa je ešte potenciál nevyužitý u stien: dala by som 20 cm EPS - stena hrúbky 50 cm je ešte vizuálne prijateľná a tých 5 cm hrúbky naviac nestojí veľa. Podlaha tiež okolo 20 cm. Hlavne ak bude podlahovka, ktorá spôsobuje zvýšenie teploty (kým pri stenách rátame 20-21°C, podlaha je teplá až okolo 30-35°C), čím sa zvýši tok tepla. Pri počítaní potreby na vykurovanie sa počíta s exteriérovou teplotou vzduchu 2-4°C (podľa lokality) a pod domom to môže byť 5-10°C. Sám si ľahko vypočítate teplotné rozdiely (delta T) a uvidíte, že izoláciu v podlahe netreba podceňovať, lebo to, že pod domom nemrzne, je klamlivé... Okná: trojsklá alebo Heat Mirror, Ug=0,6 W/(m2K). Riešiť vetranie! Kúrenie: Ak nechcete kachle, tak plyn bude asi výhodnejší než elektrina. Ak túžite po kachliach či krbe a budete aj využívať, môžete mať kúrenie elektrické, najlepšie teplovodné. Veľa šťastia!
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr tiez budeme mat podlahove kurenie. aky typ polystyrenu tam ide ?
Odpovedať
@slavokover Podlahový. Buď 100 S alebo 150 S. Je to pre malú až strednú záťaž. Odporúčam dať radšej 150 S - ani nie tak kvôli záťaži, ale najmä kvôli nižšiemu prestupu tepla. Pri veľkých hrúbkach 20-25 cm je to aj kvôli záťaži, chlapík od fachu to raz vysvetľoval v diskusii na Livingu, že s veľkou hrúbkou narastá aj deformovateľnosť (v mm - nič strašné).
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr 150s je hrubka 15 cm ?
Odpovedať
@slavokover Nie nie nie. To je typ - podľa záťaže. "S" ako stabilizovaný. Fasádny býva značený napr. 70 F, podlahový 100 S, 150 S, 200 S. My sme dali 100 S hr. 25 cm, dnes by som volila 150 S hr. 25 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?