Rozvod stlačeného vzduchu

Profilova fotka
Ahojte, potreboval by som poradiť s rozvodom stlačeného vzduchu. Kompresor s tlakovou nádobou by som umiestnil do miestnosti nad garážou, ktorá bude zároveň dielňou/pracovňou a odtiaľ potrebujem rozvod stlačeného vzduchu po tejto miestnosti, potom dole do garáže a ešte vývod cez stenu do záhrady. Uvažoval som, že by som rozvody spravil 1/2" plastovými trubkami na rozvod vody. Neviem však, či je to vhodné riešenie, nakoľko som zistil, že maximálny prípustný tlak pre tieto vodovodné trubky je 10 Bar, čo je práve hodnota tlaku, ktorý bude v systéme. Je takéto riešenie dobrý nápad, alebo by ste poradili iné riešenie? Ďakujem. :-)
Odpovedať
A co tak zelezne?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 To práve nechcem, lebo v potrubí sa kondenzuje voda a samozrejme, že železné trubky z vnútra korodujú a a nemám potrebu každú chvíľu čistiť odlučovače vody a oleja od bordelu z opadanej hrdze. Nerezové a medené neprichádzajú do úvahy kvôli cene. :o)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Kľudne môžeš dať PPR trubky. Ja to mám tak spravené už 8 rokov. Pri vývodoch budeš mať samozrejme rýchlospojky. Zo začiatku som púšťal tiež 10 bar a neskôr som to stiahol na 6 lebo to bolo strašne silné
Odpovedať
Myslli ze 10 je vela..tych 6-7 do ppr kludne.v praci mame gumene hadice dlhe roky asi 3/4"
Odpovedať
Modré polyamidove tvrdé hadice napr. 8mm a rychlospojky. Ľahká montáž a prípadné zmeny systému.
Odpovedať
@jamk1 v robote su ppr, 10 bar je asi aj moc, co tam budes mat pripojene, autoservis, cnc stroje, pneumaticke stroje vsetko staci menej. Na dlhe vzdialenosti je pouzita vodovodna cierna nadica neviem ako sa to oznacuje. @fugas20 8 mm ma slaby prietok
Odpovedať
@jamk1 PPR 25 ale na teplú vodu s červeným pasikom bohate stačí !! je to najlacnejšia alternatíva
Odpovedať
@jamk1 http://www.satec.sk/katalog/detail/19510 ppr na 16 bar
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac Tak ja tam plánujem mať stabilne 10 bar a pri každej rýchlospojke redukčný ventil kvôli tomu, že tam budem pripájať rôzne pneumatické náradie. Ak pripojím striekaciu pištoľ, tak potrebujem zredukovať tlak na 2,5 - 3 bar. Ak tam budem mať pneumatický uťahovák, tak potrebujem 8 bar ak pneumatickú sekačku, tak plných 10bar. Takže tých 10 bar potrebujem mať v celom systéme.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Ďakujem, pozriem sa po nich.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 tiez by som to robil z niecoho takehoto http://www.eriv.sk/produkty/rozvod.php
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj Už som sa medzičasom k tej stránke aj ja dopracoval. Ale ďakujem za snahu. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?