Rozpocitavanie spotreby tepla v bytovom dome

Rada by som sa opytala akym pomerom sa u vas rozpocita spotreba tepla v bytovom dome? U nas sa rozpocitava podla meracov 70% a podla podla polochy bytu 30%. Byvame v byte na 1. poschodi a pod nami je nevykurovany priestor pivnic a vchodu a zlavu na spotrebe tepla najomnici neodsuhlasili. V byte ked sme tam musime kurit naplno, akonahlae stiahneme o jeden stupen cez den tak to pocitujeme velmi a tak isto ak ideme von a prideme domov po cca 4 a viac hodinach a pridame kurenie stiahnute z polovice na plno a hodinu a viac kym cakame kym tam mame teplo.
Odpovedať
v takomto bezpravi odporucam jedine postavit dom, a nasledne poslat do pi.. najomcov.. predat byt ciganom, co tam budu robit bordel, nech za vami smutia.. ale vy uz budete v lepsom..
Odpovedať
@deltaa Tu nie je čo poradiť. Uplatnenie koeficientov nevýhodnej polohy izieb nie je právne nárokovateľné. Je to na dohode, resp. odsúhlasení väčšiny vlastníkov. Vo vyhláške 630/2005 je to takto uvedené: Rozdiel nákladov spotrebnej zložky a nákladov určených náhradným spôsobom podľa odsekov 4 a 5 sa rozpočítava medzi konečných spotrebiteľov podľa indikovaných údajov pomerových rozdeľovačov tepla alebo určených meradiel tepla s použitím korekcií, ktoré zohľadňujú nepriaznivú polohu miestnosti bytu alebo nebytového priestoru konečného spotrebiteľa podľa prílohy č. 2, ak sa koneční spotrebitelia nedohodnú podľa osobitného predpisu7) inak, alebo metódou, ktorá priamo zohľadňuje nepriaznivú polohu miestnosti. Spotrebná zložka pre jedného konečného spotrebiteľa sa určí v pomere súčtu korigovaných indikovaných údajov pomerových rozdeľovačov tepla alebo určených meradiel tepla konečného spotrebiteľa k celkovému súčtu korigovaných indikovaných údajov v objekte rozpočítavania podľa vzorca. Na druhej strane sa to dá chápať aj tak, že k nejakému zohľadneniu musí dôjsť, či už k zákonnému, alebo iným spôsobom, na akom sa dohodnú vlastníci. JE to nejasne napísané a dá sa to vyložiť aj tak, že sa neodsúhlasia žiadne koeficienty. Treba na schôdzach trvať na tom, aby sa išlo podľa vyhlášky. Na druhej strane, koeficient za prízemný byt je 0,8, takže by si ušetrila iba 20% z variabilnej zložky (ale len za tie miestnosti, ktoré sú nad nevykurovanými miestnosťami). Z vyúčtovania si ľahko vypočítaš, koľko to je v eurách. Tu máš k tomu dosť rozsiahlu diskusiu: http://www.porada.sk/t131658-koeficie...
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za radu na najblizsej schodzi dame navrh ze s tym suhlasime pretoze pod nasim bytom je cely priestor nevykurovany su tam pivnice a cela chodba ako sa vojde do domu a sice je tam namontovany radiator ale ten je prerezany teda sa nekuri, horsie to je v pivniciach ked tam niekto nahodou otvori okno . Pritom nas bytovy dom ma 3 vchody po 4 poschodia v kazdom vchode je teda 8 bytov takze vela nas nie je a vytah nemame. Do fondu oprav platime polozku 80 Eur. Momentalne sme to v byte vyriesili tak ked teraz chodime do prace a teda sme cez tyzden ked ideme prec tak v spalni a v detskej izbe stiahneme radiatory na 2. stupen a v kuchyni a obyvacke na 2 a pol stupna. Ale ked sme doma tak v kuchni a obyvacke mame skoro na maximum pretoze mame otvoreny priestor kym v ostatnych izbach zatvorime dvere a teplo neunika.
Odpovedať
@ice8 na poslednej schodzi nic neodsuhlasili pretoze nebol dostatocny pocet uchadzacov (nadpolovicna vacsina) tak dufam ze na tej dalsej bude aby sa dalo hlasovat. Inak tie schodze su napisane ze sa konaju o 18:30 a ked tam muz prvy krat siel tak uz tam ludia davno boli a uz preberali veci tiez nechapem ci to bolo naschval alebo maju taky mores
Odpovedať
@deltaa tu mas nanovsie info, rozpocitavanie sa bude menit http://spravy.pravda.sk/ekonomika/cla...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?