Rozmiestnenie podpier na altánok

Dobrý deň prajem, chcel by som sa spýtať nakoľko si staviame svojpomocne altánok o rozmere 7x3 m či na dĺžku 7 metrov postačia 4 podpery (drevený hranol) rozmer 12x12 cm, prípadne ako ste riešili rozmiestnenie hranolov. Ďakujem za každú odpoveď, Bavor
Odpovedať
@bavor No, nie som nejaký veľký stavebník, ale na 7metrov dĺžky určite je málo dať len v rohoch stojky..Môj názor je dať na 7m aspoň 4stĺpiky 15x15cm.tak isto na dĺžku 4m pridať do stredu..Môj názor.Počítaj s váhou strechy-v zime so snehom...Nemáš staveb.technika čo by Ti vedel na to dať odpoveď aby si to mal v poriadku a bez obáv...Ja idem stavať prístrešok k záhr.domčeku s rozmerom 2.5m x 6m a idem dať na 6m dĺžku 4stojiny..neviem či som pomohol, mne to tak radil strýko stav.ing.pred 2mes.a bohužiaľ už sa mi na to už nemôže podielať s ďaľšou pomocou nakoľko zomrel... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
4 budu v pohode, co pojde hore? aka strecha? lebo je rozdiel, ked tam das plech a ked klasicku skridlu
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 preco len v rohoch? ved pisal ze po dlzke da 4 na 7 metrov spolu tam bude 8 hranolov teda
Odpovedať
Áno, budú 4 na dĺžku takže celkovo 8 a na širku v podstate 2 (celkom na altánok 10 podpier) a strecha len plech pravdepodobne, žiadna škridla.
Odpovedať
@clean Jasné že stačí..zle som to prečítal... ;-)
Odpovedať
@bavor Áno je to ok.. ;-) Moja chyba zle som to prečítal..
Odpovedať
@bavor Tie dve stojky v strede na krajoch by som nedával
Odpovedať
@bavor Osobne by som ale altánok robil z hranolov 16x16 cm a stoky po krajoch a v strede t.j. 6 ks.
Odpovedať
Profilova fotka
no statikov je tu dosť,ešte keby vedeli o čom píšu. @bavor pred Baumaxom stál prístrešok na auto podobných rozmerov, stľpiky boli max.100x100mm, tam nie je dôležitá hrúbka stojok ale zavetrenie.
Odpovedať
@jan45 Tu nejde o stojky, ide o priehyb vodorovných trámov a stojky sa rozmerom len prispôsobia. A hrubšie majú aj svoj vzhľad.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja idem davat stojky z priestorovych dovodov rozpon na 3,5m ale tramy KVH 120x120 + tie podporne šibenice na meter od každej stojky . Na streche šindel. Takto mi to odporucili chlapi čo stavaju altanky s tym že zdoraznili prave KVH hranoly. vyhodou je aj to že nebude to už praskať pri dosušani ako klasicke stavebne hoblovane rezivo .
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 ja mám rád tenšie,
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja mám prístrešok na terase 6x3,5m a mám len stojky v rohoch 4ks (14x14cm) a po dlžke 7ks (8x16cm) 6ks, strecha lexan. Všetko z KVH hranolov.
Odpovedať
@marselino1 na 6m mas stojky len na koncoch? ako dlho to mas postavene?
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield mám to postavené prvý rok,ale vypadá to dosť mohutne takže sa nebojím, že by to mohlo nejak pracovať
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
..páni,mam otázku ,takisto stavam terasu k domu a chcem sa opýtat či na rozmer dlžka 7metrov xširka 3 metre vyška cca 3 metre.. bude stačit z oboch stran podpery po 4ks v rozmere 10x10cm ?samozrejme +zavetranie,alebo radšej dat podpery 12cmx12cm?.. Na strechu pojde len lexan ,pripadne len niečo lahšie..Ďakujem za radu :-)
Odpovedať
@mato981 Bude stačiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?