Renovacia stareho nabytku

dobry den. vie mi niekto poradit??? kupila som stary kus nabytku, ktory je natrety farbou. chcela by som tuto farbu odstranit ,osetrit stare drevo aj proti parazitom a znova ho natriet pripadne nalakovat. neviem ci takuto renovaciu zvladnem aj ked mam velku chut sa do toho pustit. vie mi niekto poradit ako mam postupovat, ake pripravky pripadne pouzit ,na co dat pozor??? prosim o rady, hlavne od tych,ktori uz taketo nieco robili a konecny vysledok stoji za zmienku. dakujen za vsetky rady!!!
Odpovedať
ahojte. nevie mi niekto poradiť??? Videl som u známeho v interiéri ošetrené staré trámy v podkroví . Vyzerali veľmi pekne, staro ale napriek tomu mali takú zlatistú farbu. Majiteľ mi nevedel povedať úplne presný postup. Len, že boli ošetrené v nejakom amoniakovom, alebo peroxidovom roztoku, a následne očistené drótenou kefou. Nevie mi niekto poradiť presný postup, alebo literatúru kde to nájdem????? ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Ahojte Viete poradit ako dalej Vrchnu bielu farbu som opaloval a Snazim sa zbrusit tu zelenkavu vrstvu. Je to nieco ako pastelyna a ta posledna modra vrstva je akoby viac do hlbky dreva Otazka - mam to uplne az do dreva zbrusit ? Povodne som to planoval len olejom osetrit. Ak je sanca do čireho dreva dostat Alebo to streknut farbou , ale netusim aky odtien
Odpovedať
Ja by som to dal asi až po to drevo a to potom ošetril a natrel. Tak odtieň, to už je na tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@lvza toto by bolo fajn aj v bielej alebo v takej tyrkysovej na novo by to tiez mohlo dobre ukazat. Zalezi kam to chces potom davat. Myslim, ze to netreba uplne zbrusit az na drevo ciste. Na toto myslim, ze uz by si pekne mohla kriedova farba chytit.
Odpovedať
no mne sa to taketo zelenkave celkom paci, okrem nejakeho priesvitneho prirodneho laku treba este nieco?
Odpovedať
Dakujem pekne za radu Mašinku mam len požičanu Co by ste doporucili na brusenie Aky typ brusky A cim osetrit? A potom natriet?ščim?
Odpovedať
@lvza skus to dat dole teplovzdusnou pistolou a spachtlou. Ta plastelina bude stara olejova farba, ktora sa teplom z brusenia uz rozpusta. Az potom vybrusit posledne zvysky. Odporucam zohnat biely lakyrnicky smirgel, ten ma redsie zrna a nezanasa sa tak farbou ako zlte a cervene smirgle. Zlte su na drevo, nie na natery, cervene su na kov.
Odpovedať
Super Vdaka Skusim to a dam vediet
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?