Renault scenic alebo altea xl.mate niekto?

Profilova fotka
ahojte, rozmysame nad kupou auta a zatial zvazujeme tieto. budem rada ak by ste mi napisali ci uz dobre alebo zle vlastnosti, ci ste spokojni alebo nie...dakujeeem
Odpovedať
zaujima ta, ktore sa viac hodi na stavbu? :-N Bude na vozenie materialu alebo pracovnikov?
Odpovedať
urcite nie renault. Altea je spolahlivejsia, ale odporucam sa vyhnut motoru 2.0tdi 103kW
Odpovedať
Profilova fotka
Minimálne by som do výberu zaradil aj Citroen C4 Picasso.
Odpovedať
tazko radit... na renault scenic nedam dopustit, obe auta v rovnakej vybave budu cenovo odlisne, otazne je ci sa rozhodnes aj kvoli znacke alebo budes pozerat na peniaze, v kazdom pripade bude cenovo vyhodnejsi vzdy renault a za menej penazi budes mat bohatsiu vybavu... v kazdom pripade treba brat do uvahy ze auta uz nevydrzia to co niekedy, je tu doba ked mudi byt pohyb tovaru, servisne intervaly na vymenu oleja nedodrziavam, vzdy menim po 20tisic km, ak das kvalitny olej a potkany alebo cestarska sol ti neznicia kable, motoricky auto musi vydrzat, zly olej, karbon maju vplyv na turbo a to su ine problemy, ak sa bude dat, kup auto bez filtra pevnych castic... mozno preto nedam dopustit na renault, lebo svokor cely zivot opravuje auta, robi mechanika na zavodnych autach, stavia zavodne auta a motory a co je dolezite, vyzna sa a ma prehlad, sem tam opravuje aj po telefone :-) a mozno preto moj renault megane, thalia jazdili bez poruchy a teraz scenic takisto uz 7rokov bez poruchy, do opravy nepocitam brzdy, oleje, filtre atd... snad som to nezakrikol :-)
Odpovedať
MAZDA 5 a nie je co riesit Renoo su poruchove a v Alteii XL ak mas 1.2 TSI sandu 4 ludia plus batozina tak do kopca SEAT zaplace a nyvyse je to technicky stary model.Japonska qalita a dobra hodnota pri dalsom predaji by mne v tejto kategori velili mozno aj Toyotu Verso a sa ti Mazda 5 nepaci. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime musím s Tebou súhlasiť. M5 som si doviezol pred 2 rokmi z Nemecka, lebo robím takú prácu, že sa mi zíjde veľká rovná plocha v aute. Nemôžem tomu autu vytknúť vôbec nič. Motoricky to vyzerá byť nezmar. A hlavne oceňujem pozitívum otvárania zadných dverí do boku.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez kupovali pred nedavnom auto,muzovi sa tiez pacila altea xl,nakoniec sme ale kupili ford c-max,vo vnutri je tam dost miesta,maly ma vzadu autosedacku (dost siroku) a aj tak sa tam zmestia este 2 dospeli :-)
Odpovedať
rozmyslame na ford grand c - max alebo opel zafira tourer. cenovo skoro rovnake aj vybavovo a motor niekde okolo 1.6 a vyssie. tie nizkoobjemy budu revat jak sialene ked bude komplet nalozene auto ludmi a plus batozina. to nehovorim o tom ked s aide s detmi. to je kopec batozinyyyyyy
Odpovedať
a co tak VW Touran ???
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko @lokoss @godfather @andrejh0 hladame auto pre rodinu, nie na stavbu, ani rozvoz materialu ci pracovnikov. mame 1 dieta, ale tak ucite este nejake pribudne :) chceme aby malo velky kufor a dost miesta vzadu pre troch. boli sme pozriet v ranaulte a mali tam konkretne tento http://www.noveauto.sk/porovnania/ tu alteu sme tam dali iba pre porovnanie..este sme pozerali na seat toledo alebo opel meriva...nevieme sa rozhodnut, zase nemozeme si dovolit auto za 20 tisic...dakujem za rady :)
Odpovedať
Na prvy pohlad vyzeraju rovnako, cenovo neviem ale ak by boli na rovnakej urovni tak radsej Ateu XL, mal som predtym renault a presedlal som pred 4 rokmi do Altea XL a bolo to poznat. A netreba zabudat ze u Renaultu mam pocit ze ak chcete predat rovnako jazdeny Renault a Seat tak predate skor Seat a tusim i za viac penazi co som tak pozeral na webe.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana86 tiez som riesil podobnu dilemu, ale nakoniec som zvolil leona ST :), za tu cenu co ho teraz ponukaju sa inak nedalo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
jedno lepsie ako druhe :) zalezi co sa od toho ocakava a aky je rozpocet
Odpovedať
ja osobne ani jedno. preferujem len nemecke auta :-S
Odpovedať
@jana86 a to musi byt nove auto???
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss no nemuselo by byt, ale kedze prve auto sme kupovali z bazaru a nakoniec sa tak kazilo a tolko penazi sme dali na opravy, ze uz aj nove by sme asi mali...preto sa mm boji kupovat ojazdene a chce nove..ale asi to nakoniec bude nejaka Skoda.pozerali sme na rapid, co poviete na nu?
Odpovedať
Profilova fotka
ak pozeras rapid to si skor radsej nejaky pazot 301, je to to ist a o dost lacnejsie. v ojazdenych autach by som problem nevidel, skor v jeho vybere a naslednom servise ;-)
Odpovedať
@jana86 rapid záleží v akej výbave, v nízkej nie, vo vyššej v pohode, tsi motor
Odpovedať
Profilova fotka
@jana86 rapid je zial predrazene auto cez to vsetko, ze je na kazdom mieste vidiet, ze sa setrilo. Uz len pohlad pod sedadlo pripomina stare casy S120 :). Ked som do Rapida v konfiguratore naklikal, co by som mal rad v aute, bol som na cene seata leon (teraz je akcia) a to je auto o uroven vyssie.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ci tak nie som zastanca novych auta, respektive si nemyslim ze sme taki bohati aby sme ich kupovali...este len vybehne z predajne a sup 25% dolu, pekna investicia Preto radsej volim ojazdene, ano riziko tam je ale to clovek musi zasa davat pozor na to co kupuje, a servis beznych aut nie je az taky drahy, ja napriklad som svoje auta, a ze ich uz bolo dost servisoval uplne v pohode a to sa kazili permanentne a neboli a nie su to ziadne "normalne" auta :-D a potom nasledny predaj a nestratim az tolko za rovnaky cas ak by som si kupil nove :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka rapid je jednoducho predražená bieda a tebou spomínané motory TSI sa tam dávajú tie pôvodné s kazovou reťazou/napínakom. Tu musím súhlasiť s @y2k. 301/C-elysee maju spolahlivejsie motory a su o dost lacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
jj, C-elysse v podstate to iste co 301 ale citron :-p
Odpovedať
Profilova fotka
tak ake auto by ste radili???
Odpovedať
Profilova fotka
@jana86 co vsetko chces od auta (vykon, kufor, klima, stresne okno....) a aka ma byt max cena ?
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som kupoval nejaké 2 ročné auto bud Honda Accord Combi, Mazda 6 ale všetko benzínové motory. Benzínové preto, lebo síce majú možno o 1-2 litre vyšiu spotrebu od dieslových ale dnešne dieslové motory ked sa poserú a to viem s 99 percentnou istotou, že sa tak stane tak tažko zaplačete nad servisom. Len tak orientačne príklad spojka stojí cca 1000Eur a tak podobne. . Embéčku ani zadarmo. Je tam všetko predražené+ velká obluba u zlodejov a kedže plánujete ešte dalšie deti tak tie dalšie by ste museli posadiť asi na strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj nemusi mat plnu vybavu, klima, palubny pocitac, tempomat ...velky kufor, dost miesta na sedenie pre troch vzadu...cena, no tak 13 -14 tisic, 15 000 by bol uz maximum..ale nove...mohlo by byt aj ojazdene, ale to by sme museli pohladat poriadne..pozerali sme uz aj na ford c max, co poviete napr. na tento http://www.autobazar.sk/5151596/ford-...
Odpovedať
Profilova fotka
a este som zabudla, ze na benzin
Odpovedať
@jana86 prezrad kolko penazi chces dat za auto a ja ti poviem bude najvhodnejsie.. ak kupis stare tak rataj dalsich min. 2000€ ze do toho vrazis na beznu udrzbu a to nezalezi od znacky.preto je niekedy rozumnejsie kupit nove auto.zalezi aj na ako dlho chces mat to auto...
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx uz som pisala vyssie, ze tych 13 - 14 max. 15 000 za nove, ale zas nedam 15000 za ojazdene..
Odpovedať
Profilova fotka
bud mozes dat 15 za ojazdene a budes mat vyssiu triedu ako za nove alebo budes chciet taku triedu ako nove ale bude stat ojazdene menej ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?