Rekonstrukcia chatky vs montovany dom vs mobilny dom?

Zvazujem viacero moznosti pre celorocne byvanie, prosim o radu co sa viac oplati, financne, casovo, aj co sa tyka povoleni. Pozemok by bol mozno v zahradkarskej oblasti, no v osobnom vlastnictve. - Kupit murovanu 2-podlaznu chatku a zrekonstruovat, zateplit? (cena chatky asi 15 tisic, cena rekonstrukcie ?) - Kupit pozemok alebo staru drevenu chatku, zburat a postavit novy montovany domcek s prislusnymi certifikatmi, zateplenim, plastovymi oknami, ktory postavia za par tyzdnov, bez nutnosti akejkolvek dalsej rekonstrukcie? (cena pozemku od 10 tisic, cena domu 20 tisic) - Kupit pozemok alebo staru drevenu chatku, zburat a kupit mobilny dom, ten nasledne zrekonstruovat, zateplit, bez nutnosti stavebneho povolenia a platenia domovej dane? (cena pozemku od 10 tisic, cena mobilneho domu od 10 tisic, cena rekonstrukcie ?) Ako by ste sa rozhodli, prip. ak ste boli v podobnej situacii, kolko vas stala rekonstrukcia, zateplenie a pod., na co si este dat pozor? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@deadman kúpiť pozemok a postaviť podľa seba a projektu. Napr. kúpiť lodný kontajner a ten prerobiť alebo dve tri unimobunky a tie prerobiť. Inšpirácii na nete je kopa.
Odpovedať
@poliacik321 dakujem za odpoved, problem je, ze pozemky s murovanymi chatami su takmer lacnejsie ako samotne pozemky, ale stale hladam. Unimobunky by bolo nutne kompletne zateplit, omierka, vnutro, je tam obmedzeny jeden rozmer a upravou sa este znizi, to uz radsej zariadeny mobilny dom s podobnou ci vacsou velkostou, zariadeny, ktory by stacilo zateplit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?