Reklamácia - zle osadená vaňa a odskočenými lištami pod oknami

Dobrý deň, poprosím o pomoc aký protiargument použiť pri reklamácii - zle osadenej vane do truhly. Je osadená tak, že neodteká voda a zostane v nej asi 1cm vody. Ak ju neutriem, tak zostane na nej vodný kameň. Podal som reklamáciu, odpoveď bola, že to nebráni riadnemu používaniu vane. Podľa mňa ani kvapkajúca batéria nebráni riadnemu používaniu, ale sarkazmus mi asi nepomôže. - pod francúzskymi oknami boli nalepené drevené lišty, ktoré sa pravdepodobne vplyvom vlhkosti odlepili. Odpoveď, že nedostatočne vetráme. Pravdepodobne každému v zime sa zarosí okno a vlhkosť môže stiecť a v novostavbe, kde je tej vlhkosti viac je to normálne a v noci stávať nebudem, aby som otvoril. Vetráme pravidelne ráno, keď sa zobudíme a niekoľkokrát denne. Pre mňa to je jednoducho zle nalepené lišta, lebo aj keby mi po nej tiekla voda, nepredpokladám, že sa odlepí. Ďakujem pekne za nápady.
Odpovedať
ešte ma napadlo, že budem reklamovať zle namontovaný odtok na vani. Odtok má slúžiť, aby odtiekla všetka voda a neodteká. To podľa mňa je bráni riadnemu používaniu odtoku, načo je tam, keď voda neodtečie, nie?
Odpovedať
no ak ti ostava vo vani 1cm vody, problem bude skor vo vodoinstalacii. prietok potrubia veduceho od vane je niekde vyssie ako odtok z vane. s tym oknom - ich argument je divny + nechapem preco bola pod oknom drevena listy - mate drevostavbu, alebo drevene okna?
Odpovedať
Pokiaľ pri vypustení vody zostane vo vani voda a to dokonca vo výške 1cm, znamená to že vaňa nieje správne vyspádovaná a tým si myslím že je to pádny dôvod pre reklamáciu. Osobne som sa s týmto ešte nestretol. Vaňa sa pri osadení vždy skúša a potom montuje na pevno.Je to základné pravidlo pri osadení Vane. A čo sa týka odpadnutej lišty, neviem akú starú máte stavbu, možností je tam veľa. nevyzretá omietka (vysoký obsah vlhkosti- čo nepredpokladám) izolácia medzi francúzkym oknom a podlahou.V každom prípade treba lištu nalepiť a ,,pristreliť" klincovačkou s malými klinčekmi. ja to istím takto :-)
Odpovedať
Vana sa dá lahko odvažiť teda zamerať ako je osadená spraví to hoci aký odborník či vodoinštalatér alebo murár .Ale myslím že tam bude problém aj s odpadom .tažko povedať ale určite to tak nenechajte.
Odpovedať
Ide o dvojročnú novostavbu. Tehlová. Vaňa je zle vyspádovaná. Voda zostane stáť na druhej strane ako je odtok :) Drevené lišty sú na na plastovom okne :) Mimochodom na plastovom okne je aj taká malá tenká plastová lišta a aj tá sa odceruje, čiže podľa mňa použité nevhodné lepidlo. Len mi rosím poraďte nejakú argumentáciu, chcem sa dohodnúť po dobrom nie to hnať na súd, aj keď si myslím, že súd mi dá za pravdu.
Odpovedať
@acharis vyziadaj si od niekoho kto predava alebo vyraba vane stanovisko, kde bude jasne uvedene ako ma byt namontovana a vyspadovana vana, kolko vody v nej ma po vypusteni zostat (vacsina zdravych ludi by povedala ze ziadna), idealne by bolo ak vies znacku vane tak k nej konkretne. s odpadom to nema nic spolocne. ak si podal riadnu pisomnu reklamaciu, prestuduj si obciansky zakonnik hlavne zakon c. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebitela a suvisiace, ci si dostal odpoved v plnom zneni podla litery zakona, ak nie hned mozes zacat hrozit s SOI, alebo prekorculuj soi.sk tam sa tiez dozvies dost. vela stastia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?