Radiatory sa mi zdaju nedostatocne teple

Vie mi niekto poradit ako zistim, ci radiatory mi funguju dobre ked sa mi zda ze slabo hreju? V noci bolo -10 a radiatory na plno pustene hriali rovnako slabo ako ked bolo vonku +10 stupnov.
Odpovedať
A v com je problem? Mate dom zimu? Byvate v dome ci byte? Cim kurite? Musite konkretizovat lebo na takuto otazku nikto neodpovie.
Odpovedať
@danculd byvame v byte na 1. poschodi a mame v byte chlad. Ked som na na navstene u pribuznych tak ich radiator hrial ovela horucejsie a mali teplo preto sa mi zda ze slabo hreje.
Odpovedať
My sme menili radiatory lebo sme dali na veľkú izbu menší radiator tak sme ho vymenili za vecsi a krásne vyhreje celu izbu ten mensi sme dali zas na chodbu.
Odpovedať
Máte správcu? Položte mu tieto otázky a iste vám ich zodpovie. Zmerajte si akú máte teplotu v byte počas 24h cyklu a toto mu ukážte. Čo je to za fyzikálnu veličinu máme v byte chlad? V SR by už nemal byť bytový dom, kde by nebola hydraulicky vyregulovaná sústava UK s termostatickými hlavicami. Teplárne dodávajú teplo podľa vykurovacej krivky a sú monitorované, tak ak niečo nie je v poriadku oni sami budú riešiť. Ich prvoradý zámer je predať čím viac tepla.
Odpovedať
@deltaa nemate ich zavzdusnene? Zistis podla toho, ze su nerovnomerne teple...ak nepomoze odvzdusnit, treba riesit so spravcom. Mozno mate takych chytrolinov v dome ako my,ktori nastojili na ohreve vody na kurenie na nizsiu teplotu ako bol vykurovaci system dimenzovany! Ak mate vlastnu kotolnu ovsem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?