Prva noc v novom dome

Profilova fotka
ahojte, su nejake ritualy alebo zvyky? ... Nie sme veriaci... niekde som pocula ze prvu noc by tam mal ist spat niekto iny, nie z rodiny... :-)
Odpovedať
Ja ako veriaci by som si dal na zaciatku posvatit dom.. Prvu noc by som tam spal ja s mojou rodinou...
Odpovedať
prvu a dalsie noci sa dokoncuju veci ktore sa este nestihli napr. skladanie nabytku a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
vraj co sa ti bude snivat v prvu noc, tak sa ti to splni....takze mne asi nic, bo som zaspala ako ked do vody hodis, po narocnom pracovnom dni :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie veriaci.... hmm... zabit kozu? :-D
Odpovedať
@lubiky Medzi ludmi sa spominaju vseliake ritualy,alebo povedacky. Co je na tom pravda asi nezistime. Prv sa vraj tradovalo,ze do noveho domu davali spat ako prve zviera,lebo ze kto tam prvy spal,ten prvy zomrel... A taktiez som citala,ze do noveho domu davali ludi prvu noc prespat psa,lebo ten vyhladava na spanie dobru energiu. Vraj na miesto,kde v noci spal,dali potom postel,lebo to bolo najvhodnejsie miesto pre spalnu. Ale to uz dnes nie je mozne,lebo spalna je vopred naprojektovana. Asi najpouzivanejsim ritualom do dnes je vysvatenie domu.
Odpovedať
ja som to prvu noc prehnal s vinom, takze kvoli bolesti makovice som na druhy den ani poriadne neporobil co som planoval :) @majki555 uff, keby som nechal najprv v dome prespat psa a ten by sa ulozil pod schodami v spajzi, asi by som tam postel aj tak nedal :)
Odpovedať
@lubiky nie ste veriaci ale verite na ritualy ... mmm
Odpovedať
@pemix neveriacim pan boh nadelil geopatogenne zony...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 pokus so psom je super :-D. Ocividne mame v dome vsade dobru energiu. Ja kdekolvek si lahnem, pes spi pri mne a nepohne sa. Takze ja som spokojna :)
Odpovedať
ja by som zrejme psa v dome nezniesol..u mna je pes iba pes..Strazil by mi chalupu, chodil by som s nim na prechadzky, atd..pes by mi mal hlasit a strazit ..
Odpovedať
@dzonyby AKo veriaci by si mal mat lasku ku vsetkym bozim tvorom. Pes v dome je v pohode, pes na strazenie je tak do nejak firmy ale nei v beznom dome. Pes je skor priatel cloveka ako ochranca domu - to je uz trocha spiatocnicky nazor ale sak to suvisi s tou vierou ...ehm...
Odpovedať
@sysell ja lasku k nim mam ale odtial potial, su u mna urcite hranice...priatel byt moze ale nie v posteli a jednej domacnosti.. neviem co toto ma spolocne s vierou..ak je clovek veriaci tak ma byt bez nazoru? Alebo si si potreboval rypnut lebo niekto ma na to iny nazor?Hold zmier sa s tym,ze u mna pes vobec nie je na urovni cloveka a bude sa ti lepsie zit. Ale to je na inu temu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pemix veriaci myslela som to ako nabozensky zalozeni.... ze neplanujeme vysvatit dom alebo povesat tam kriziky.... neverim ani na povery len ma to zaujima :-) @madein1974
Odpovedať
@dzonyby Myslím, že na tvoj názor ohľadom toho, či má byť pes v dome alebo nie, sa nikto nepýtal :) Rovnako tu o tom nebola vedená diskusia :) Tak sa nečuduj, že ti naňho niekto odpovedal ... BTW, ak už sa o tom bavíme. Psa stavám do úrovne človeka, dokonca by som povedal, že je u mňa nad úrovňou človeka :) Je to úprimný kamarát, ktorý je s tebou stále bez ohľadu na to, v akom si stave, nepozná faloš atď ... Ak sa dodržuje hygiena, nevidím najmenší dôvod prečo by v dome byť nemohol :)
Odpovedať
@majki555 .... heh tak tu pripoviedku co spominaš so psom, som ja pocul s kravou. A to tak, ze ked ides stavat dom, tak najskor by si mal pustit na pozemok kravu a tam kde si lahne na tom mieste by si mal postavit ten dom ;-)
Odpovedať
U nás sa iba vravelo, že čo sa tam v prvú noc sníva to sa aj splní:)
Odpovedať
@lubiky Ahoj. V novém bytě , nové dítě. V novém baráku aspoň dvě. Tak šup, šup, ať neztrácíš čas.To je zcela jistě nejlepší rituál. A je fuk, jestli si věřící, nebo nevěřící. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech dietatko mame jedno a druhe v brusku :-)
Odpovedať
@lubiky Ahoj. Plán je již splněn, takže je čas na zábavu. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@lubk0 cim to asi bude, ze psa takto povysujes..zeby tym, ze neznesies nazor ludi, alebo s nimi nevies vychadzat pripadne ta oni neoblubuju? Tak sa necudujem, ze sa sustredujes na psa .Jasne mam aj rad psov ale ako som pisal odtial potial. Ked budem ja potrebovat pomoc tak ju nebudem hladat u psa ale u cloveka, ktory sa mi bude snazit pomoct a da mi na moj problem odpoved, svoj nazor a pripadne kritiku.. Pes nenahradi cloveka v plnom rozsahu aspon u mna tak sa ma nesnazte dostat tam kam tu niektori chcete.. Pes je zviera..
Odpovedať
@dzonyby Je veľmi zaujímavé, ako ma vieš zhodnotiť :) Moja práca spočíva v komunikácií a hlavne v budovaní vzťahov, takže ver či nie, s ľudmi viem vychádzať viac ako dobre a v reálnom živote som veľmi prispôsobivý, čím dokážem nadviazať slušný vzťah s ľudmi akejkoľvek povahy / veku ... Základný fakt je ten, že ľudia sú vo svojej podstate "svine" :) S prepáčením, alebo aj bez ... Aj najbližšia rodina sa vie kvôli majetku či peniazom rozhádať "na nože" ... Dnes sa cca polovica manželstie končí rozvodom a neverou z jeho či jej strany ... Je to všade naokolo :) Strážna funkcia psa už patrí minulosti ... Dom vie človek efektívne ochrániť naozaj rôznymi inými spôsobmi ako psom. Pes sa stáva v dnešnej dobe spoločník a najvernejší priateľ človeka. Nie nadarmo sa hovorí "pes, najlepší priateľ človeka" ... Pes prináša do všedného života radosť, vždy sa teší keď majiteľ príde domov (bez ohľadu na jeho aktuálnu náladu) a stojí po boku svojho pána či je bohatý, chudobný, zdravý, chorí alebo invalidný ... A čo je hlavné, koľko lásky doňho investuješ, toľko ti vráti. Ja ťa nenahováram, aby si si kúpil resp. zaobstaral psa a povýšil ho nad človeka. To nie, len akceptuj aj ľudí, ktorý to tak proste robia a nevidím na tom nič zlé ... PS: Nie, nie som rozvedený (ešte som ani nebol ženatý :D) PSS: Nie, nerozvadil som sa s rodinou kvôli dedičstvu (ešte som ani nededil :D) PSSS: Nie nemám v byte psa, aktuálne ja osobne žiadneho nevlastním :)
Odpovedať
ja som prvu noc v dome spal asi pred pol rokom - na kuse podlahoveho polistyrenu a veceru som si zohrial na plynovej bombe :-) Ale za cca dva tyzdne uz to bude naostro a aj s rodinou. Potom predpokladam ze bude nasledovat dlha seria "kolaudacii". (Sused uz vcera po mne cez ulicu krical ze ma odlozenu domacu slivku :)
Odpovedať
@lubk0 nevidim kde @dzonyby co i len naznacil, ze neakceptuje ludi, ktori spavaju so svojim psom v posteli...
Odpovedať
@lubk0 ok nehadajme sa..ja si psa zozeniem aby mi ohlasil ak niekto ide, pripadne postrazil a za to dostanie zrat, budu, pohladenie, pohram sa s nim, pojdem na vychadzku a to je vsjo.. V dome ho neznesiem ani ziadne cmuky puky liskanie, na to mam deti, zenu atd... A prvu noc v dome si viem vychutnat s ludmi, ktorych mam rad.. a medzi prve ako som opisal si dom posvatim, zavolam knaza pomodlime sa a poprajeme si pekne byvanie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?