Priority v živote v súvislosti s bývaním

Profilova fotka
Ahojte, mala by som na vas taku otazku :-) Vela premyslam v poslednej dobe o byvani, financiach, o nasich potrebach, sposobe zivota. O tom, co vsetko potrebujeme v byte, dome, v zivote, co je pre nas podstatne, co chceme dosiahnut a zazit. Som aktivny clovek, chcem vidiet cely svet, vela cestovat, milujem prirodu, umenie, sporty.. Mam rada otvorene priestory, uzasne vyhlady, byvanie pri lese, v prirode.. a samozrejme nie som milionar :-) Ked som zvazovala nase financne moznosti a rozpravala sa s vela ludmi v mojom okoli, zistila som, ze mame dost rozdielne pohlady na sposob zivota. Je to uplne normalne a samozrejme, vsak uz len tu na streche sa najde tolko odlisnych ludi. Z financneho hladiska viem, ze by sme si mohli dovolit dom, aj niekde v Bratislave, prip. novostavbu s terasou.. na druhu stranu by to bolo tesne a radsej investujem do stareho bytu, do cestovania, zazitkov.. Zaujimalo by ma ako to mate vy? :-) Viem, ze je vela ludi, ktori sa upisu takym hypotekam, ze si splnia svoj sen o byvani a potom na dovolenky nechodia, nedavaju peniaze do aut, oblecenia, vyletov, bohvie coho dalsieho.. Viem, ze su taki, ktorym neostava ani na nejake velke sporenie a byt je viac otazkou nutnosti ako vyberu. A viem, ze je vela takych, ktori sa uskromnia s byvanim v prospech volnejsieho zivota. Kam patrite vy? Ako to vnimate? Hladate kompromisy, plnite si sny z jednej alebo z druhej strany alebo patrite ku stastlivcom, ktori maju vsetko? :-) Tesim sa na diskusiu a prajem krasny den
Odpovedať
Profilova fotka
@tereza0442 aj si rovno odpovedala :-D su/sme aj taki - aj taki... ak chces cestovat, nerozmyslat nad opravami, kosenim, zahonmi a mrkvami :-D, tak radsej byt a nestaras sa... ale ked uz, tak potom poriadne velky aspon 4-izbovy, aj do buducnosti, keby boli deti, alebo hostovska sa vzdy hodi. Treba aj dobre zvazit lokalitu, kvôli vybavenosti, skolam atd... My sme hladali vacsi byt a kedze nic take na trhu nebolo, staviame mensi bungalov u svokrovcov na zahrade (pozemok zadara, nejake peniaze sme mali vlastne a splatka hypo nie je taka velka, aby nas obmedzovala v sporeni, dovolenke, nákupoch atd.) Takze za cenu kompromisu mame aj dom aj priestor na "uzivanie si"... Presne som chcela vyhnut tomu, aby sme ostali kvôli hypo len doma, nikde nechodili a rozmyslali nad kazdym výdavkom. Ale je to o prioritách, prijmoch, ludoch. Po svadbe sme si kupili byt, ale nie je to ono. Kedze ja aj manzel sme byvali v dome, vieme do coho ideme, co nas caka okolo domu, ale niektori tento prechod nezvladnu a po case sa vratia do bytu, resp. z dediny do mesta atd. Nemyslim, ze vsetci zakonite musia (tú)zit po/ v dome, je to individualne a kazdy nech si vyberie sam, co mu vyhovuje, lebo ak mas byt napr. nestastna, ze nemozes ist na dovolenku, tak ti ani ten dom nebude robit radost, ale budes nastvana, ze si nikde nebola a este sa aj narobis a o 2 tyzdne nic nevidno :-D
Odpovedať
my to citime podobne!!! momentalne sme v procese vybavovania stav. povolenia, a nas buduci dom bude mat 3 spalne a ciastocne otvorenu obyvaciu cast s velkou jedalnou a kuchynou, manzel nebude pracovat rok a bude sa venovat vystavbe a koordinacii stavby, myslim,ze sme celkom stastni ludia, ze si mozme take nieco dovolit. co sa tyka domu, tak budeme to drzat v absolutnej ucelnosti a praktickosti, ziadne fancy veci!!! ziadne vstavane mikrovnky, sadrokartonove stropy, hviezdne nebo ci co to je:) ....po viac rokoch stravenych v zahranici, kde este stale sme, kedze cakame na papierovu cast na slovensku, sme si zapacili zivot, zit v jednoduchom, ucelovom a cistom prostredi a radsej kazdy vikend niekde vypadneme, letenky boli vzdy lacne, tak sme cestovali dookola, kde sa dalo. Byvanie nas stalo nejake financie, ale sme ten typ paru,z e zivot sa dial rychlo a cestovalo sa relativne vela, domov sa prislo viac menej vyspat. Tipujem, ze zivot na slovensku to trosku pribrzdi. Ale stale bude dom len do vysky nasich financnych moznosti, ktore su relativne v poriadke, nemozem sa stazovat, ale radsej aby sme si postavili dom za 150.000 eur sme nami zarobene peniaze investovali do 2 bytov, ktore prenajimame a stale nam ostane na skromny ucelovy dom, v ktorom budeme viest skromny a pohodovy zivot:) Myslim, ze sme si rozpoctovo vytvorili celkom dobry kompromis, koko chceme na dom minut, aby sme sa potom nebuchali do hlav a neboli vazni vo vlastnom peknom dome, ze nemozme nikam chodit, lebo financie neostali:) najhorsie je byt asi otrokom veci, dom ma fungovat pre teba, nie ty pre dom:)))
Odpovedať
Profilova fotka
mam vsetko ,ked ma prejde za hodinu auto nebudem lutovat.
Odpovedať
zila somv rod.dome aj v bytoch, trosku to vien porovnat,takze ak by som mala za seba ,tak mensi funkcny vkusne zariadeny byt,v bytovom dome,s mensim poctom bytov,ale nemusi...kde je od pohladu aspon relativne cisto,s fungujucim spravcom,ktory napr,promptne zariadi opravy apod,dom by som uz nechcela ani viazanie sa nijakou hypotekou,zvysne financie by som vyuzila na cestovanie,relax,vzdelavanie,konicky....
Odpovedať
Celý život (okrem teraz 7 rokov) som bývala v dome. Teraz v paneláku. A chceme stavať dom. Prerábali sme starý byt - ostali tam pôvodné len panely. Takže - stierky, okna, murované jadro, betónovanie podlahy....... NO, roboty a roboty. Dom chceme z dôvodu mať vlasné miesto na kávu, grilovanie, priestor pre psa. Sme tiež aktívny - cez víkendy sme málokedy doma - hory, lezenie...... A ak chcete byt o rozlohe 100 m2, tak tak isto vám bude stačiť aj dom s takou rozlohou (možno o 10m2 viac). Mať dom neznamená, že musím mať hneď 3 poschodia, 200 m2, 4 kúpelne :-) :-) :-). Pýtať sa tu na streche, čo robiť je ťažko - každý napíše to, čo je jemu najbližšie. Takže je len na Vás ako sa rozhodnete. A nech máte v paneláku málo susedov, či veľa (u nás je vo vchode len 8 bytov), vždy ste viazaný na tých ostatných :-( Držím Vám palce, nech sa rozhodnete akokoľvek, aby ste tam boli šťastní.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede a diskusiu - mne nejde o radu ze co robit :-) ja viem co robit. Len ma zaujima, ako to mate vy ostatni, do akej miery ste co ochotni obetovat byvaniu..pre niekoho je to fakt top meta.. :-) Ste zlate baby (a pan), ono je to v zivote vzdy rozhodovanie... rada si precitam skusenosti zo zivota ostatnych :-D
Odpovedať
@tereza0442 presne, tato otazka nie je o radeni si jeden druhemu, ale o zdielani zazitkov a osobnych skusenosti, ako vzdy 100 ludi 100 pohladov..... neexistuje tu ziadne spravne/nespravne..pre kazdeho funguje nieco ine:-) nech uz to je pre kazdeho cokolvek, dufam, ze v tom nasli dostatocne uspokojenie- ci je to nova mikrovlnka v byte, alebo nove razitko v pase z dovolenky v mexiku:) vela zdravia vsetkym!!!!
Odpovedať
Byvat ludi musia, a ked maju male deti,uprednostuju domy aj ked su troska drahsie. pri detoch sa toho vela nenacestuje,takze meta je jasna-byvanie a slusne byvanie. Ja by som radsej obetovala par rokov "cestovania" a byvala slusne,ako byvat v panelaku s hnusnym vchodom,vecne spinavym vytahom,hlucnymi susedmi,problematickym parkingom, zakopavanim o psov...... A pekne byty s "dobrou" adresou sa cenovo vyrovnaju domcekom.
Odpovedať
Suhlasim s @atlaska. Pridu deti a zmenia sa i priority. Kebyze sme dvaja s manzelom, nevaham a ostavám byvat v Blave, ved ten byt bol vpodstate len noclaharen. Deti, a hlavne kym su male, potrebuju "vybeh" takze coraz viac uvazujeme o domceku a velkej zahrade.
Odpovedať
@janetka6 uplne s Tebou suhlasim, sme v podobnej situacii ako vy, tiez sme vonku a stavebne povolenie by sme mali mat kazdu chvilu, ak dostaviame pojdeme na stalo na SK. tiez nechceme nic extra, maly poschodovy domcek bez hypo a z prijmu sa obcas hadam podari zajst na dofcu a normalne fungovat:-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby nechcem vam oporovat, vsak len diskutujeme, ale mne sa prave kvoli detom chce viac ostat v BA. :-) ked som bola na materskej - ano, bolo by super mat zahradku, vypustit tam dieta, mat moznost byt stale vonku, ale vyuzili sme chatu a boli sme furt niekde von. cestovali sme, dieta nebolo zabranou, sice to nebolo take lahke ale tam som problem nevidela. a ked sa pozriem do buducna - dovolit si dom niekde pri BA by sme mohli ozaj az v satelitoch, to znamena denne dochadzanie autom, zla dostupnost autobusmi, dieta treba rano odviezt a poobede doviezt zo skoly, plus bude mat nejake kruzky, ja budem mat pracu, bude chciet byt s kamaratmi (v BA? alebo mimo BA? spoluziaci, alebo susedia? oboje, alebo ani jedno z casoveho hladiska?)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si vzdy myslela, ze neviem zit mimo mesta. A asi starnem :-D momentalne planujeme stavat dom v dedine na juhu SR, asi 1800 obyvatelov. Potrebovala som spomalit a chcem, aby nas syn vyrastal v zahrade, na poli, v lese s prirodou a nie medzi 4 stenami s vybehom v detskom kutiku v nakupnom centre. Sice manzel dochadza do prace 70km,ale nestazuje sa. A financne... uvidime. Myslim, ze na nejake vyskakovanie to nebude, ale ak mam prioritu dom, tak sa tomu prisposobim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomasforgacs myslím že ste práve vo fáze keď by to bola ta najväčšia skoda... :-)
Odpovedať
V Blave treba deti do cca 11rokov do dobrej skoly vozit vsade. Minimum ludi byva tak,ze ma kvalitnu skolu pod nosom. Ja som ako dieta neznasala luftovanie, v piatok pobalit a vyrazit na chatu,v nedelu nazad, od isteho veku som chcela byt s kamoskami v meste. To ze deti vozim rano sa mi viacnasobne vrati v benefite-ze vybehnu na biky na ulicu a maju sa kde vozit, hraju florbal, futbal,basket na cerstvom cistom vzduchu,nie medzi psimi vykalmi a vyfukmi aut. ze behaju medzi domami a zahradami-tu dostanu dzus, tam palacinku,inde nakrajane jablko, vsetci sa ako rodicia pozname, aj si rano pomozeme s odvozom do mesta. V lete sme cele dni vonku,nikam sa nemusime vychytat-grilujeme, dame kavu,vinko.....Aj spolocne akcie pre deti co poriada MU - zidu sa dospelaci, deti, vacsie deti idu same . Ovela viac mi vyhovuje vybehnut do lesa,kde som za 5minut, a odviest sa taxikom do divadla,ako naopak.
Odpovedať
My to máme s mojím mužom tak...každý pochádzame z RD ale bývame s 2mi detičkami v jednoizbááku :-) ..ako som našla ModrúS rozhodla som sa pre RD tiež..obehla som pár bytov..ale stále mi to vychádzalo na RD..kúpila som pozemok..a pustili sme sa do toho.. Cestovanie a rozptyl v podobe značkových handier a dovolenia si čohosi a podobne ma neoslovuje..zatiaľ nie..na kávu sem tam ešte mám..aj si zájdem..aj dajaké tepláky si sem tam kúpim :-) ....s mm sme spoločne navštívili poľsko čechy a chorvátsko ale nesťažujem si :-D ..momentálne je mojím zahraničím každého pol roka návšteva Bratislavy za účelom vyšetrení drobca u lekárov :-D ...hypo sme minuli na iné veci,,,takže teraz ideme z úspor a makáme však ako inak.. Dom je môj sen..nevyhnutnosť..súkromie..láska..space..na druhej strane záťaž..čierna diera na peniažky..možno sa raz budem škrabať za ušami čo som si to za bič na seba uplietla..ale nebanujem..ideme dopredu máme cieľ..Je pre čo žiť...pre deti rodinu a .... A k tomu zahraničiu..mám klientku ktorá sa pred pol rokom aj s teraz už manželom vrátila zo škotska..nechali tam fajn zázemie prácu život a chceli sa tu usadiť..akože tu majú korene rodinu a asi by sa patrilo tu žiť :-p ....vracajú sa späť a ani sa im nečudujem..pri nej som si uvedomila že my čo sme zahraničko až tak veľmi neokúsili tu akosi žiť vieme...ale pripadá mi že tu poniektorí len tak letujeme :-x x-)
Odpovedať
Ja byvam v byte (prerobenom). Nie ze by som nechcel dom, ale predsa len byt ma vysiel lacnejsie a nemusel som si kvoli tomu hodit na krk slucku s nazvom hypoteka. Takze si uzivam ostatne: cestovanie, sport, volny cas. Moji znami a kolegovia sa vacsinou upisali hypoteke, narobili deti a teraz knucia zalezeni doma a su radi ked obcas vybehnu na pivo :-D Nuz ale sami si vybrali ten ich usadeny styl zivota, to mna zatial absolutne nelaka :-D
Odpovedať
25 rokov zijem v panelaku v meste a stale sme s manzelom tuzili po dome...Minuly rok sme domcek zacali stavat a vsetko sme tomu podriadili....na dovolenky sme chodili doteraz,aj ked boli deti male. Dnes su dospele a este studuju a na dom sa velmi tesia. Nie, nemame nasetrenych hrbu penazi na dom, mame hypoteku, mame vsak aj byt, ktory v case nudze predame, keby nieco, ved nemame 30 ani 40 rokov. 25 rokov cestujeme na vikendy na chalupu a uz ma to prestalo bavit. Presne ako pise atlaska - v piatok balit, v nedelu vybalovat. Ovocie, ktore v zahrade za tyzden dozrelo sme niekedy nestihli ani obrat, lebo cez vikend prsalo a pod. Tak sme si povedali, ze uz staci cestovania a zahradu si chcem uzivat kazdy den, ked pridem z prace domov. Mozno nase deti medzitym dostuduju a budu zit inde, ale vzdy sa budu mat kde vratit a ja sa budem na ne tesit tak ako sa tesia na nas nasi rodicia, ked sa vraciame na par dni domov.
Odpovedať
.....bolo by to krasne....bolo....sadnut si do siete zavesenej v zahradke a sniiiivat - o volnosti - o cestovaní - o zurciacom potocku - o voni pokoseneho sena a ..... potom sa musim zobudit - zaniest dceru do skoly - utekat do roboty - zaplatit vsetky platby a splatky za uvery - stihnut rodicko, nakupit a ked doma padnem do postele......znova priviem oci.....a snivam....o zurciacom potociku-----o Taj mahale........ ..ale snivat treba - --niekto moze povedat---ale ved je to tvoj zivot - zariad si ho inac - lenze - prekazok byva vela ale aspon sa teraz zase musim zamysliet na zivotom - pretoze uteka strasne rychlo. .ja to riesim tak ze byvame v meste v byte (mysslim ze momentalne je to koli praci a skole lepsie riesenie) a potupne si momalicky prerabam rodinny dom nedaleko mesta na dedine kde je 20 arova zahrada kam planujem tak za 10 rokov zakotvit pri krbe a grile na zahradke.
Odpovedať
Ja byvam v meste, kde kupis 3 izbovy byt za 60.000€ + zariadenie, nejaka prerabka podla svojich predstav a dostanem sa na sumu, za ktoru postavim 4 izb. bungalov, zadlzim sa rovnako ako pri byte tak nad bytom nejdem ani uvazovat....
Odpovedať
@tereza0442 som na tom podobne ako ty - prave kvoli detom sme sa rozhodli proti rodinnemu domu - my sme dokonca mohli v ba ale bolo by to v raci alebo inej okrajovej stvrti, zatial co pracu mame obaja v centre a aj skolka kde sme chceli zahlasit vtedy este len nase prve dieta bola v centre...My sme obaja z maleho mesta s muzom, zvyknuti na rodinne domy aj byty - nikdy som v tom ako decko nevidela rozdiel - vonku sme boli tak ci tak stale - ci doma v byte alebo u babky na dome - nemyslim ze to bolo tym bytom, domom ci malym mestom - skor dobou by som povedala;-) ja som prve dieta mala v obdobi kedy par mojich kolegov uz malo odrastenejsie a zacali riesit skolky a skoly - vela z nich postavilo krasne domceky v satelitoch, prave kvoli zahradkam a vybehom etc. ... problem postupne nastal pri skole - bolo treba byt v skole presne o 8mej rano - cize zapchy sa uz rano obist nedali... castokrat kolegovci zo smeru samorin dokonca v zime ani neprisli, lebo cestou sa nedalo prejst kvoli nejakemu kamionu a pod. ... ich deti samozrejme tiez nie... Tyto ludia nezili v tych dedinach kde postavili domy... pre deti hladali miesta blizko prace - cize v ba. dochadzali samozrejme dvomi autami lebo jednym to bolo casovo nezv;ladnutelne... jeden bol automaticky soferom na plny uvaezok plus nakupcom potravin etc. ...priklad kolegyna z kvetoslavova: aby bola v praci o 8mej vstavala rano okolo 5tej - zobudit deti , cez zapchy sa dostat do ba, pozanasat deti - mnohokrat nestihla... vecer sa pred 7mou domov nedostali - cize cely tyzden chodili domov len prespat.... vikendy si ciastocne uzivali na zahrade, ciastocne aj tak isli do ba - spravit velky nakup, deti do divadielok ci plavat a pod. ... proste deckam nad 6 ktore maju vaecsinu kamaratov v ba sa nechcelo sediet doma na zahrade... mnoho kolegov sa nasledne vratilo do bytov v ba - bud domcek im zostal na vikendy ked si to mohli dovolit, ked nie tak ho predali... poznajuc tieto fakty sme sa automaticky rozhodli pre velky byt s teraskou s recepciou v novostavbe 5 minut cesty od skolky a skoly, 5 minut cesty od prace a 2 minuty od obchodov... pritom vyhlad nadherny, park hned pri dome, cyklisticke chodniky tiez.... ja som so nasim rozhodnutim velmi spokojna a momentalne by som urcite nemenila - mozno ked deti budu samostatne, ale teraz ich treba rano rozviest do skolky a skoly, vecer zase vyzdvihnut, mnohokrat su este kruzky etc. ... pohybu na cerstvom vzduchu maju v skole aj v skolke kopu, cez vikendy ideme kde si prave zmyslime , menime miesta podla toho na co mame chut - nie sme otrokom chaty ani domu;-) My mame to stastie ze nam popri hypo zostava aj na dovolenky, ciastocne sme zo standartu pustili len v case ked som bola na md - ale aj to len v tom zmysle ze neideme do superluxusneho rezortu v karibiku, ale staci v zime aj dovolenka v horach, ci v lete namiesto fr. riviery turecko;-) ale inak nepocitujem nejake obmedzovanie kvoli nasmu vysnenemu byvaniu;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dai skusenosti, ktore popisujes, mam aj ja.. :) vidim to aj na bratoch - jeden cestuje z luznej, to je este relativne dobre, aj ked ich scenar vyzera rovnako - vstavanie o piatej, ranne zapchy, praca, skola, kruzky, domov pridu medzi 7-8 :-) akurat vikendy si uziju. V byte je to kazdopadne podobne, hlavne ked je vela prace, akurat vstavas trosku neskor.. druhy brat cestuje z Nitry, to by mna osobne zabilo po par tyzdnoch, on tak funguje uz par rokov, ale na zdravi sa to podpisuje.. ine je, ked je zena na materskej niekolko rokov s niekolkymi detmi ( u nas v rodine - 6 rokov, znama 9 rokov).. u nas je situacia ina :-) my obaja pracujeme, chodievame spolocne na treningy, radi cestujeme (a cestovanim nemyslim vylety do chorvatska kazdy rok na tyzden).. Vysnene byvanie u nas je take, kde budeme vsetci spolu a pri kt. sa nemusim starat o upratovanie, bude mat pekny vyhlad, polohu a nebudeme musiet riesit, ci si nieco, co velmi chceme, mozeme dovolit alebo nie.. Inak ale take byvanie s teraskou v BA je tiez riadna palka dnes :-D
Odpovedať
@tereza0442 @dai ano chápem Váš pohlad prečo je pre vás lepšie ostať v centre BA, nechcem ani protirečiť ale treba si uvedomiť že nie každý má také finančné možnosti a potom nastáva rozdiel v bývani v meste a v meste, lebo je rozdiel bývať vo velkom byte v centre prípadne novostavba s teraskou ...ale potom sú ludia ktorí si môžu dovoliť úplne iný typ bytu napr. v starom paneláku dvojgarzonku prípadne dvojizbák..v tom lešom prípade trojizbak. A pri dnešných cenách a stave týchto bytov do ktorých treba este vela peniažkov vraziť aby boli podľa predstáv je určite lepšia volba dom v blízkosti BA, aspoň teda z môjho pohladu. Tiež sme sa rozhodovali, ja som vyrástla v byte a vždy som v byte chcela zostať ale ked sme sa rozhodovali čo dalej mali sme na výber bud si kúiť nejaký dvojizbák prípadne troj v starom paneláku alebo si za tie peniaze postavíme domček .. vybrali sme si druhú možnosť a zatial nelutujeme už si neviem predstaviť vratiť sa späť do bytu, ano cestujem každý den pol hodinku do roboty ale naštastie sme si vybrali smer kde nie sú zápchy takže si neničím nervy v kolone a ked budu deti tiež v tom nevidim problém aby som ich po ceste do prace zaviezla do skolky. V konečnom dôsledku sme sa zadlžili ovela menej ako by sme sa museli zadlžiť pri kupe bytu a preto si môžme dovoliť aj pravidelné dovolenky výlety a všetko čo k tomu patrí. V našom prípade by sme sa finančne museli viacej uskromniť ak by sme kúpili byt v BA. Takže ano centrum má svoje výhody ale ja radšej obetujem to cestovanie ako sa tlačiť s dvoma deťmi v dvojizbáku. Vtedy vzniká úplne iný pohlad ako ked sa niekto rozhoduje či zostať v centre vo velkom byte alebo odisť z centra do rovnako velkeho domu. A robiť len preto aby som splácala velku hypoteku a mala velký byt v centre ma velmi neláka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@misa1707 no my zijeme zatial v petrzalke a chceli by sme tu ostat, centrum v slovazmysle ako stare mesto a ruzinov su aj u nas cenovo mimo a navyse to tam nemam rada :-) ono to ttiez nie je ciernobiele vsetko.. tak ako si ty napisala. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@tereza0442 zaujmava otazka. V tomto hladam kompromis aby bolo aj byvanie aj cestovanie. Nepotrebujem cely zivot splacat haciendu s 3 kupelnami a k cestovaniu nepotrebujem hotel, taxik a vecere v drahych restikach. Dom je stary, malicky, zahrada cista divocina. Na cesty nam od jari do neskorej jesene postaci zobytnena dodavka kde sa pohodlne vyspime a zmestime 3, pes, varic, kempingova sprcha a kopa drobnosti. Navyse mam kopu znamych, rodinu roztrusenu po celej europe takze par krat do roka ideme na navstevu k niekomu. Ano cestovanie nieco stoji ale u nas je hlavna polozka nafta, vstupy na atrakcie a nejake to pivo, vecera. A ano aj dom nieco stoji ale da sa. Ked sa clovek snazi, hlada, premysla tak sa da zohnat domcek aj v cene bytu.
Odpovedať
Super diskusia. Myslím si, že každý to má nastavené inak. Pravdupovediac, tiež som cestovala a teraz žijem v Čechách a môj pohľad na niektoré veci je tiež iný - tiež sa mi zdá tu na koňovi, že niektoré veci sa robia prehnané v domoch a v konečnom dôsledku to pôsobí gýčovo. Menej je niekedy viac. Takže aj dom sa dá robiť skromnejšie a elegantnejšie. Napríklad my to máme nastavené tak, že za dovolenkou nám nie je až tak ľúto, keď si predstavíme, čo všetko by sme fyzicky okolo domu mohli spraviť. Nie som ten typ, ktorý potrebuje ležať pri mori, asi som poľnohospodársky typ človeka, ktorý má dobrý pocit z okopanej hriadky:) Na menšie výlety chodíme stále. A pre deti je tiež dobrá záhrada, aspoň sa naučia niečo do života. Dúfam, že sa nám podarí žiť pokojnejší život na Slovensku, tak, ako tu už niekto písal, človek má pocit, že musí spomaliť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?