Predaj nehnuteľnosti - skúsensti s predávajúcimi/kupujúcimi

ahojte baby, len ma zaujímajú aké ste mali skúsenosti, či pozitívne a všetko prebiehalo hladko, alebo ste riešili (ako ja teraz) a čakali čo zas na vás vymyslia. Jednoducho, je až neuveriteľné koľko spôsobov ľudia dokážu vymyslieť len aby vás ošmejdili a akí dokážu byť ľudia zákerní.
Odpovedať
Ach jaj! Mne najviac liezli na nervy tzv. obkukavaci. To su ti, o ktorych uz od prveho momentu vies, ze nekupia, ze si len potrebuju zabit cas a ich zabavkou su vylety na prehliadky nehnutelnosti...Napriek tomu ich musiss previest a tvarit sa, ze im veris :-p Dalsou kategoriou su akoze vazni zaujemci,ale ani sa len neobtazovali si vopred zistit, ci maju aspon malu sancu ziskat hypoteku. Samozrejme, ze nasledne zistia, ze nie a hotovost ziadna... :-| Ale nehnutelnosti obiehaju nadalej... Tiez casto natrafis na tzv. rypalov. Su to ti, ktorych nezaujima nic ine,len najst nejaku "chybicku",aby sa mohli natahovat o znizeni ceny. Aj zadarmo by bolo drahooo :-D Vsetky tieto kategorie samozrejme zvacsa nekupia. Kupi vacsinou ten o kom si to najmenej myslis. To, ze sa automaticky kazdy spyta klasicku formulku " ta cena je konecna? Da sa s nou nieco urobit? " , to je asi slovensky folklor, takze preto si ti skusenejsi cenu trochu nadhodnotia,aby vyhoveli a uspokojili ;-) Predavala som tri nehnutelnosti, uz aj roman by som mohla napisat :-D :-D :-D
Odpovedať
@marisoul na to su dobre realitky. Ked si vyberies serioznu, nestaras sa.
Odpovedať
a stretli ste sa s tym ze by vas pytali najomne za byt ktory ste od nich kupili? :-D mne ano
Odpovedať
Profilova fotka
@marisoul ano - a pride mi uplne logicke najom pytat ak tam uz byvas ;) lebo s tym som sa stretla - najom do nejakeho casu a prevod neskor (do pol roka vacsinou).
Odpovedať
ak mas kluce a je vypratany a este neprebehol zapis na katastri tak ano najom platis ty kedze byt uz vyuzivas.
Odpovedať
@majki555 ono ta pravda je niekde uprostred. My sme kupovali dom, presiel som vela domov a tiez by som o tom mohol napisat roman :-) Trebars o tom, ze 80% domov, ktore sa predavaju su nadhodnotene, ze prerobena chata nikdy nebude plnohodnotny dom a podobne... ale v konecnom dosledku je to vzdy len o tom, ci sa najde cena,ze ktoru je predavajuci ochotni predat a kupujuci kupit.
Odpovedať
áno, kluce sme dostali tyzden pred prevedenim nehnutelnosti hoci sme museli este cakat kym si vezmu este nejake veci, za ten tyzden sme uhradili adekvatnu ciastku za energie ktore sme vyuzili, avsak problem nastal ked od nas ziadali najom za cely mesiac a pytat 200€ najom za tyzden, ktory sme tam ani nebyvali, iba malovali aj to iba vo volnom case kedze sme pracujuci sa mi uz zdalo prilis vela...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@clean neprehanaj @marisoul prepac,ale keby ste nie iba maľovali,ale napr prerábali tak mesiac a nebyvate tam, bude vám pôvodný majiteľ platiť nájom? Minimalne slusne od vás je ponúknuť pomernú časť nájmu za ten týždeň.
Odpovedať
ale my sme im za ten týždeň zaplatili, skor sme kluce nedostali, dali nam ich 23.3. a od 1.4. je uz vsetko pisane na nas, aj energie aj vsetko, a prvy tyzden sme mohli iba malovat , popripade sme zhanali majstrov na prerabku...ale neberiem vam ak si myslite ze 200€ je adekvatny najom na tyzden...nechcem vediet kolko by ziadali keby sme tam boli nedajboze 3 tyzdne, v kazdom pripde si myslim ze ludia uz nevedia co pytat @jankazb
Odpovedať
@jankazb este na margo toho, pivnicu si doteraz nevypratali, mam tiez pytat najom, ked uz sa bavime o slusnosti ponuknut pomernu cast najmu, kedze my si tam veci dat nemozeme lebo majitelia akosi maju cas?
Odpovedať
@kaktusik007 lenze my tam stale nebyvame, a aj tak od prveho si vsetko platime my, lebo sme vsade vedeni ako vlastnici a oni od nas ziadaju 200€ -ovy najom za posledny marcovy tyzden ktory sme tam "boli" - teda sme mali k dispozicii kluce
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marisoul tie pivnice...to je už len o komunikácii. Kludne dajte termín na vypratanie, alebo rovno vypracte. A tennajnájom, pisala som pomernú časť im za ten týždeň dajte, nie 200€. A že zatiaľ nebyvate...je len na vás.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb neprehanam, viem o com pisem a aki su Slovaci, kazdy kazdemu zavidi, nedozici nic, proste humus. Ludskost minusova ... ked chces vidiet prijemnych ludi, chod inam, napr. Bulharsko, alebo Polsko.
Odpovedať
Profilova fotka
@clean stále tvrdím že nemáš pravdu. Ľudí ako spomínaš sa ja snažím neriešiť. Poznam veľa dobrých ľudí. A príjemných samozrejme poznam kopec Irov, Grekov... Ale tam nežijem. Ja tvrdím že čo vysielas, to prijimas.
Odpovedať
@jankazb ved jasne :) to byvanie si poriesime uz hadam v najblizsom case, len som bola nemilo prekvapena z tych predavajucich ze sme im vlastne vyplatili ciastku najmu, ktoru si oni sami urcili kym sa to cele neprepise a potom na nas vyrukovali s najmom č.2 vypocitanym na zaklade neviem coho
Odpovedať
Tak ste nemali suhlasit a nepodpisat tak zmluvu. Ak to nebolo v zmluve neplatit, alebo zaplatit pomernu cast.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ja tych ludi neriesim, mam ich u prdele, len hovorim, ze taki su a s tym suhlasis aj ty. pohoda. P.S. ked je rz niekto necitliva svina, tak mozes k nemu vysielat co len chces, stale bude svina, to zasa tvrdim ja :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?