Pre ktorú lokalitu blízko Bratislavy ste sa rozhodli a prečo?

Profilova fotka
Stale sa nevieme rozhodnut, ktora lokalita je najlepsim kompromisom byvania v blizkosti prirody a zaroven v blizkosti nasej metropoly :-) . Kedze nezijeme v Bratislave, je narocne robit obhliadky vo vsetkych dostupnych lokalitach a zaroven si vyskusat rannu premavku do BA. Budem vdacna za vsetky skusenosti obyvatelov novovzniknutych lokalit, ako aj tych starsich, ako ste spokojni s byvanim na vidieku, s vozenim deti do skolky/skoly, s rannou dochadzkou.....
Odpovedať
Ahoj podla mojho nazoru a skusenosti s dochadzanim je jednoznacne najlepsia volba smer Zahorie, kedže tam máš dialnicu. Cize Stupava, Lozorno , Marianka
Odpovedať
Profilova fotka
@mino78 Suhlasim. Ak na Slovensku, tak jednoznacne smerom na Zahorie.
Odpovedať
Profilova fotka
Záhorie je najlepšie, aj čo sa týka vybavenosti, ale sú tam aj najdrahšie pozemky. Ak by som mala vela peňazí vyhral by u mna LAMAČ
Odpovedať
Profilova fotka
vidim, ze je to zatial jednoznacne. asi zalezi aj na to, kde clovek v BA pracuje, lebo dopracovat sa cez celu BA niekde do Race robi asi celkom rozdiel, ci nie? mozno blba otazka, ale neda mi, volili by ste zahorie aj keby ste mali dlhodobu perspektivu pracovat niekde v okoli Polusu?
Odpovedať
@bibi78 v okoli Polusu zvol nieco s vlakovou dopravou.S touto moznostou sa ti otvara Rovinka,Dun.Luzna,Alzbetin dvor.Ano zapchy su tym smerom aj rano aj vecer ale ked pojdes vlakom moze ti to byt jedno :-)
Odpovedať
@bibi78 My sme si vybrali smer Jarovce, Rusovce, Čunovo. Naše ranné časy z Jaroviec - autom, odchod cca 7:20 -7:30 Petržalka, Dvory, po diaľnici - cca 10 min. Vajnorská, cez Apollo - 20-25 min Trnávka, blízko Shopping Palace, po diaľnici a Galvaniho - 20-25 min. Hl. stanica - 20-25 min. Samozrejme, ak je problém napr. na moste, predĺži sa to, ale to nebýva týmto smerom často. Poobede podobne, možno 5-10 min dlhšie, záleží na čase.
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 Osobne by som volil Zahorie aj s perspektivou prace v okoli Polusu. Dialnicou sa dostanes az po Bajkalsku a odtial to uz je oen kusok k Polusu. Rusovce, Jarovce a Cunovo by bola druha volba - mozno prva, keby sa zivotne zaujmy odohravali v Petrzalke (skola a pod).
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si vybrali Miloslavov - Alzbetin dvor. Rozhodla cena pozemku. 71 €/m2 (706m2). Len na to cestovanie sa moc netesime, ale snad sa to casom zlepsi. Plus je aj vlakove spojenie.
Odpovedať
@mom3 suhlas, mne to trva zo Zahorskej na Nove Mesto 25min. v spicke :-)
Odpovedať
my sme z malaciek v biskupiciach za 30 min :-)
Odpovedať
...v sobotu :)
Odpovedať
@box :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a my sme sli do madarskej Rajky ...z domu po dialnici az v Apollo Centre kde robim som autom za 15minut. nehovoriac o tom, ze chodi aj bus priamo z Eurovea .... ceny su tiez priaznive a okolie krasne.
Odpovedať
@box V sobotu vrtulnikom. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som pocula, ze aj z Ciernej vody chodia ludia 25 minut do BA , ked su naozaj v rannej spicke tak mozno okolo 30, vraj, tak neviem... =-)
Odpovedať
Jarovce, Rusovce, Čunovo... jednoznacna vyhoda je, ze to je este mestska cast BA, takze napr. MHD je neocenitelna, najma v pripade deti.
Odpovedať
@bibi78 ono to zavisi, ci tou BA, kam chodia z Ciernej vody, je Raca alebo Vajnory, potom suhlasim s 25 minutami. Ak je to cokolvek zapadnejsie, tak je to dvojnasobok.
Odpovedať
Ak mas dost penazi a preferujes kopce, lesy, tak Zahorie. Ak Ti stacia rovne rovinate polia, isla by som na jarovce, rusovce a ak ti nevadi madarcina a aj peniazkov je pomenej, tak rajka:) zo vsetkych ostatnych smerov je pristup do BA vyrazne horsi:P
Odpovedať
@bibi78 rozdiel je v tom, ze my ideme po dialnici a oni po klukatych cestickach a dedinkach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja stale nerozumiem, preco sa aj na Slovensku nerobi tzv. carpool, takmer vsetci z dedin chodia na smer BA, dohodnut sa da vzdy a auto ma takmer kazdy, takze na striedacku by sa to dalo skombinovat medzi viacerymi... alebo to niekto tak robi? no problem so Zahorskou, Jarovcami a Rusovcami je ten, ze ceny tam neskutocne vzrastli a najst pozemok v tychto lokalitach aj pre normalneho cloveka, ktoremu nestaci minizahradka (kde ledva zmestim miniihrisko pre drobca a mozno nafukovaci bazen za domom) asi nemozne :-| . My mame predstavu zmestit sa do nejakych 120E/m2, ale to na ten smer nenajdeme nic...
Odpovedať
offtopic: ja dufam ze ked budeme lokalitu vyberat my, nebudem odkazana na dochadzanie do BA :-) ... hned sa bude lahsie vyberat z viac moznosti :-) ale ak blizko pri BA tak asi smer jarovce rusovce a tam niekde :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 aj my sme riešili tuto otazku,no nakoniec sme si vybrali Kuchynu na Záhorí,je to aj cenovo dostupne aj cesta tam a spat je fajn bez kolonií,,,,,,,,tak suhlasím smer Zahorie :-)
Odpovedať
@bibi78 zavisi aj od toho, na kolku by ste chodili do prace. napr. my byvame v senci a s muzom chodime na pol 8, t.z. ze najneskor o 5 minut 7 odchadzame z bytu. mne trvala cesta k racianskemu mytu 25 minut, muz daval syna do skolky (mame ju hned vedla panelaku) na 7 a jemu trvala cesta pod pristavny most 20 minut. obaja sme to stihali na pol 8 len tak tak, ale predsa. :-) poobede som ja koncievala 15:30, takze 16:05 som uz bola pred skolkou. muz byva v praci dlhsie a aj mu to potom v spicke viac trva. ale s byvanim v senci sme maximalne spokojni, takze by sme nemenili. :-) keby som chodila do prace na 9, tak by cesta trvala minimalne hodinu. v pondelok vyrazne dlhsie. pisala som v minulom case, lebo momentalne som na RD, takze dochadzanie neriesim. :-) este by som chcela zdoraznit, ze keby som mala chodit verejnou dopravou, tak sa tie casy zase vyrazne predlzia, takze zoberte do uvahy aj ako budete cestovat do BA. a posledne co u nas zavazilo. ja som zo stredneho slovenska, takze mne je tato "vychodna" strana BA blizsia kvoli castym cestam k rodine. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 my sme obaja zo severnej strany, takze mne tiez vyhovuje nieco smerom na dialnicu do Trnavy a nie na Madarsko alebo CR, nejak mi je to tam aj sympatickejsie. ja som tiez zatial na RD, ale uz len do letnych prazdnin, potom, dufam, pojde maly do skolky. manzel chodi na 7.45, ja som dovtedy pracovala v sukromnej sfere, cize na 9.00, ale s dietatom si to predstavit neviem a tak asi sa budem orientovat na statnu a tam su tie casy podstatne skorsie. a teda verejnu dopravu by sme riesili iba v pripade, ze by sme mali naplanovany vecer s pripitkom ;-) . momentalne zvazujeme prioritne Chorvatsky Grob - hlavne staru cast, ale aj Ciernu vodu... sekundarne aj Slovensky Grob, a ani Vinicne sme este uplne nevylucili...
Odpovedať
@bibi78 - mne je tato cast tiez sympatickejsia, v lete sa stahujeme do Vinicneho ;-)
Odpovedať
Ceny na Zahori su vyrazne vyssie asi tym ze je tam vyssai uroven byvania. my nevolime jazdu jednym autom do prace, ale vozenie deti /2-3ks/ do a zo skoly jednym z rodicov je tu bezne.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja myslim, ze vozenie deti jednym z rodicov je bezne uz vsade. Mozno este niekde na dedinach si deti dojdu aj same... A co konkretne myslis vyssia uroven byvania? Take nieco pocujem prvy krat - teda v spojitosti so Zahorim =-) @tara2 a v ktorej casti Vinicneho? Mna to tiez lakalo, je to medzi PK a SC, co je celkom dobra lokalita, boli sme si pozriet par pozemkov, ale zatial nie sme vobec rozhodnuti...
Odpovedať
@bibi78 ja narazam nato ze su tam vysoke ceny pozemkov - koly comu asi? a vozenie dospelakov 1 autom - potom poobede je problem - ako po deti,na kruzky.....preto sa to nevyuziva.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja asi skor nerozumiem tomu, co chces povedat. Co sa "sharovania" auta tyka, ved to iste tvrdim aj ja, vozenie deti je bezna praktika uz takmer vsade, a vacsinou je to mama, takze otec si bud nejak zabezpeci odvoz alebo chodi dalsim autom. My to tak tiez praktizujeme. A k prvej poznamke, tak neviem, kde presne na Zahori, ale nezda sa mi, ze ceny pozemkov by tam boli vyrazne drahsie ako na juhu alebo vychode =-) . My sa pohybujeme v cenach v priemere 170 eur/m2, niektore menej, niektore podstatne viac, a ak mas na mysli Zahorsku Bystricu, tak ceny tam sa uplne vyrovnaju cenam v Jarovciach, Rusovciach, Vajnoroch, su to tzv. mestske casti, aj ked su mimo. Takze, aby sme to nezahorovili, kvoli comu su tam vysoke ceny pozemkov?
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 A inak - uz ste si vybrali lokalitu alebo aspon zuzili vyber?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?