Pracujete na stavbe aj v nedeľu?

Staviame dom a na dedine a mame dost problem s tym, ze tam pracujeme aj v nedelu. Aj teraz chceme robit krov a vychadza nam to aj na nedelu, ale robime si na dome vsetko svojpomocne a samozrejme bude aj pila vrct a pod. a cez tyzden chodime do prace a aj ked ide MM na stavbu, tak hned je tma, takze moc neurobi. :-(
Odpovedať
1
2
8
Profilova fotka
jak sa hovori...aj v piatok...aj v sviatok!!my kazdy den co mame volny takze aj nedelu od skoreho rana do vecera..a tiez byvame na dedine 8-)
Odpovedať
jasne ze aj v nedelu, aj ked je sviatok..... cez tyzden je mm v praci a kedze vsetko robi sam tak jedine cez vikend a kazde mozne volno.... zo susedov si nic nerob, oni si zvyknu :-D jednym uchom dnu , druhym von ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
abetka, pochopitelne!!! tak ako si dedusko majstruje v nedelu na svojom, vy tiez na svojom, takze susedov mozte slusne jasne a strucne vypoklonkovat s pindanim. Vzdy sa robilo aj cez vikend aj v nedelu a vzdy sa aj bude. Vy ste na svojom, je nieco ine zacat vrtat v bytovke v nedelu, alebo v nedlu cez obed...sobotu cez obed...ale na dome??? SAMOZREJME, bez ziadnych vycitiek x-) x-)
Odpovedať
My tiez tak, ale len nehlucne roboty, oberanie ovocia, hrabanie listia, vytrhavanie buriny, rylovanie, kopanie...kedy inokedy to mame robit? Cely tyzden sme v praci a ak prsi aj v sobotu tak ideme v nedelu a basta. Pre nas to aj tak neni praca ale relax. Oddychnutie od pocitaca a pohyb.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez v dedine a nerobime hlucne prace v nedelu... len take bezne... ale nie ze pilovat drevo alebo rezat karbobruskou...
Odpovedať
jasné, že sme robili aj robíme, ale sa snažíme len nehlučné veci.. , ale keď treba ísť s fúrikom pred dom, aj tak ideme, čo už - my sme v meste, ale v tichej novej lokalite-samé novostavby, takže susedia čo si postavili skôr, aj tak sa už nevedia dočkať, kedy bude mať každý hotové.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
my nerobime, ale nie ze by sme sa bali rusit susedov, ale preto, ze moj tam je po praci kazdy den do vecera aj v sobotu cely den a povedal, ze aspon jeden den chce mat pokojny :)
Odpovedať
No snazila by som sa robit len nehlucne roboty, ako susede by mi to vadilo keby mi niekto v nedelu robil stale randal..nejaka ohladuplnost by sa zisla z oboch stran. ;-)
Odpovedať
My tiez robime aj v nedelu, nastastie, nesusedime uplne priamo so ziadnym domom.. Nas najblizsi sused ma autodielnu a tiez tam vrci aj po vikendoch. Nerusi nas to nejak velmi a ani on sa nikdy nestazoval.. Podla mna, ak sa maka na novostavbe, da sa strpiet aj vacsi hluk cez vikend, ved to nebude trvat vecne. Ak mas vycitky koli susedom, tak ich navstiv a ospravedln sa, ze budete hlucni, myslim, ze to kazdy pochopi. Aj v panelaku to dobre padlo, ked sused prisiel oznamit, ze bude hlucny, ved to nie je kazdy vikend po cely rok, len na nevyhnutny cas...
Odpovedať
ano, robime stale, ale staviame v novej stvrti, kde sa este len stavia... nikto v priamej blizkosti zatial nebyva
Odpovedať
Profilova fotka
V nedelu sa nerobi preto, lebo nedela ma krestansky vyznam, je to pripomenutie si vzkriesenia Krista (Rusi maju nedelu odjakziva nazvanu ako vavzkresenie). Nie kazdy je vsak krestan - ci aktivny alebo pasivny. Z mojho pohladu - sama si nedelu pre seba zachovam a nie je nam zapotreby v nedelu robit (poznate prislovie - bez Bozieho pozehnania marne ludske namahania), mozem sa venovat rodine, ist na navstevu, sportovat, ist na vylet atd. a nakoniec aj to obycajne zvieratko si aspon jeden den v tyzdni odpocinie, preco by nemal tak spravit aj clovek.... Ti co chcu robit nech si robia je to ich vec, ale zivot nie je len o praci. Jeden den oddychu nikoho nezabije a praca neutecie nie je zajac
Odpovedať
daniella8, to je sice pekne, a aj my by sme si radi oddychli, ale to by sme dom stavali 20r takym tempom 8-( ked sme cez tyzden v praci, tak to jednoducho inak nejde..... takze robime aj nedele... ked to bude hotove, velmi radi si oddychneme cely vikend,nielen v nedelu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
U nas sa robi stale podla toho ako je manzel doma s prace aj v nedelu ak nieje v robote proste stale :-p ale dufam ze to coskoro skonci a bedeme mat ja my normalnu nedelu :-)
Odpovedať
my pracujeme na stavbe aj v nedelu, nemuseli by sme(stavali by sme o to dlsie), ale chceme, neriadime sa bibliou... tak ako my, tak aj vela iných stavitelov tu na MS cez tyzden cas mozno nema, stavaju svojpomocne alebo pocit,ze vam rastie vas domcek pred ocami je krajsí, a naplna viac, ako lezat v nedelu pri tv... kazdy clovek robí tak ako mu vyhovuje...
Odpovedať
Nedela ne nedela tvrde normy su a ked sa chce byvat tak sa robi "365" dni 24/7 :-D Pre mna Nedela ako hociktory iny den, cize ja makam stale ked mam volny cas a moznost. Okolo stavby je stale co robit a da sa to aj s rozumom ked sa chce... Cize ja makam aj v Nedelu.
Odpovedať
My nie. Len raz sme robili aj v nedeľu.
Odpovedať
podla mna nie je dobre pracovat v nedelu, a ja si myslim, ze praca v nedelu obycajne vyjde nanivoc. Som veriaca a vnimam to tak, ze Boh dal cloveku jeden jediny dnik v tyzdni, aby si clovek odpocinul, bol so svojou rodinou, nacerpal dalsie sily... Myslim si, ze pracovat v nedelu moze priniest dost negativny vysledok...ci su to rodinne vztahy, narusena psychika cloveka,.... Je to jediny den, ktory by mal byt iny ako tie ostatne. A okrem toho, aj pre susedov to musi byt narocne, ked sused netoleruje ostatnych.
Odpovedať
Ahoj,vela krat sme pracovali aj ked nechtiac aj v nedelu,kvoli pocasiu,ked mas jednu sobotu ya cely tyzden volno a aj to pris napr.takze 3 nedele sa uz u nas pracovalo.
Odpovedať
ano robime aj v nedelu. nevidim problem...ak sa to susedom nepaci proste musia vydrzat. jednomu by sa to nepacilo v nedelu druhemu v sobotu tretiemu v piatok atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Nedela je nedela, či si veriaca alebo nie. Veď sa hovorí, robota nie je zajac neutečie. Trochu ohladu nezaskočí až nedopadneme ako zvieratka. Ale strecha je povolená aj s kresťanského hladiska. Raz som bola na prechádzku v nedeľu v lese a videla som pekný konár hruby, no neber do kotlíka a ako som ho ťahala, tak mi švacol po hlave cez oko že som mala modrinu týždeň. A som si povedala siedmy deň má dačo do seba... ;-)
Odpovedať
My pracujeme vtedy,ked je cas a ked su ludia,takze hlavne soboty a nedele nonstop.Myslim,ze kazdy kto ma rozostavany dom,tak stavia vtedy,kedy moze. :-D
Odpovedať
My staviame s firmou, ale požiadali sme majiteľa, aby v nedeľu nestaval. Aj keď sme podľa plánu pozadu v nedeľu sa nerobí.Nedeľa je Boží deň. Boh ju neurobil pre seba, ale pre nás, lebo celé dni dlho pracujeme, nie sme spolu ,veľa cestujeme, ale nedeľa je náš deň.Berieme to ako dar. Samozrejme , že tým neodsudzujem nikoho, kto tak nerobí. Len som napísala, ako nedeľu berieme my.
Odpovedať
ano pracujeme a byvame v malej dedine, nikomu to neprekaza a ak ano je to jeho problem, sice teraz manzel robi obklad kupelne co nie je hlucne, ale on s tym problem nemal, ked moze chodit aj do roboty v nedelu a aj cez sviatky, tak preco by nemohlo robit na svojom, ked inokedy nie je cas, ale to je kazdeho vec podla mna, ako sa rozhodnete tak bude ;-) pre mojho manzela je to relax, ked robi na svojom a v nedelu sa mame venovat konickom a rodine, no nie? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme práve dnes položili tvárnice, včera sa nedalo, majster nemohol, tak sme museli dnes, aby sme tento rok stihli dať deku
Odpovedať
Ahoj, samozrejme že áno, ak to tak spočítam, tak sme viac-menej robili len v nedeľu, lebo manžel chodil do práce aj v sobotu, tak nám ostal 1 celý voľný deň len v nedeľu. a aj počasie bolo toho roku lepšie v nedeľu ako naschvál. my sme jednoducho robili vtedy ak sa dalo, a nám bolo jedno že to bolo v nedeľu, horšie to majú tí pobožnejší. tak asi takto. veľa zdaru pri stavbe, a ja by som si z ľudí nič nerobila, robíte to predsa pre seba, a ak to chcete mať skôr hotové, tak robte aj v nedeľu.
Odpovedať
pri nas stavaju teraz dva nove domy jeden firma - ti robia od pondelka do piatku druhy si robi rodina svojpomocne - takze od pondelka do piatku nic, ale na vikend nabehne vzdy cela rodina, bratranci a ujovia, vzdy len v sobotu a nedelu
Odpovedať
My staviame svojpomocne, snazime sa v nedelu nepracovat na stavbe, ale stalo sa, ze bolo dobre pocasie, tak bohuzial.Aj dnes isiel manzel na stavbu zalozit este dvoje dveri. Ale urcite tak ako by mne vadil v nedelu nejaky stavebny hluk, tak ani my nikoho neobtazujeme hlukom. Urcite by som ani nekosila (tak ako sused u mojich rodicov, tomu je jedno, ci sviatok, ci piatok a castokrat ani nepocut pre kosacku vlastneho slova, kedze sme v tesnej blizkosti). A teraz ked sa uz skoro stmieva, tak naozaj treba vyuzit co sa da- hovorim za nas.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Keby nebolo volna v nedelu, obetovali by sme domu nase vztahy. nastastie a vdaka Bohu sa da s manzelovym sefom dohodnut, takze mm mava volne piatky, ked treba. piatok a sobotu chodime na stavbu a v nedelu na prechadzky, vylety, alebo sa konecne po celom tyzdni porozpravame. sme za nedelu vdacni.
Odpovedať
My nikdy. Sme veriaci, ale aj keby sme neboli tak ta nedela je na oddych a cas pre rodinu... Nema vyznam zodret sa pre dom, aj ked po nom nesmierne tuzime. A tiez ho staviame svojpomocne. Bratranec robil den-noc, kazdy den a za 2 roky sa z neho stala troska, je zniceny, a uplne sedivy. Ma dom, no prazdny... Je to na prioritach kazdeho z nas. Ja chcem dom ale aj zdraveho manzela ;-)
Odpovedať
Kto je veriaci a nerobí v nedelu, tak nech nerobí, je to jeho vec. Ale druhému nech sa nestará, či bude robiť alebo nie. Manuálna práca je tiež relax, pre tých čo robia celý týždeň v kancelárii. 6-00 až 22-00 môžete robiť čo chcete, susedia boli oboznámení v stavebnom rozhodnutí.
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?