Pozmok vo svahu a oporny murik

Ahojte uz ste mi tu par krat poradili a opat ziadam o radu niekoho kto sa vyzna :-) mame vybraty krasny pozemok, ktory je mierne - dost do svahu, nad nim je oporny murik, pravdepodobne proti zosuvu pody, alebo neviem preco estem...murik je taky nizsi, za nim je asi 3 metre rovina a nad nim stromy a vyssie dalsie domceky .. kedze ja sa v tom vobec nevyznam patram, zistujem... kedze si pozemok kupim az ked si budem na 100 % ista zhanam info, ze na koho sa obratit, aby mi nejak potvrdil/ vyvratil tvrdenie majitela pozemku, ze tento teren je bezpecny a ze murik je istota, ze sa poda nezosunie a ze je maximalne na 100% bezpecny, kto to robi? nejaky statik? ci architekt? mam si to nejak pravne osetrit/ potrdit, ze je to vsetko ok? netusim ten postup a chcem vediet, ze stavba domceka na takom pozemku je bezpecna, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
byť v anonymite je síce bezpečné, ale nečakajte konkrétne rady. V archíve je dokumentácia prečo je tam múrik a sondy na "Vašom" pozemku. podmienky určí geologický prieskum.
Odpovedať
Profilova fotka
@bielavila geolog :)
Odpovedať
@majkoj dakujem, cize obratit sa na geologa? vdaka pekny den @jan45 fotky nie su moje, preto som vymazala vsetky objekty ktore by mohli byt rozpoznatelne, nie, ze by sa schovavam za anonymitu, nemam problem povedat kde to je, len foto som si pozicala z realitky...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@bielavila ano, niekto musi spracovat geologicky prieskum. Ten odpovie na otazku, ake (ne)bezpecne to tam je, aby sa to neskoncilo ako v Mysli.
Odpovedať
Profilova fotka
hod sem adresu z google maps, street view, uvidime to presne, dik
Odpovedať
@bielavila v prvom rade chod na stavebny urad, ziadaj uzemno planovaciu informaciu, najlepsie pisomne. Ak je uzemie urcene na zastavanie, budes tam mat podmienky, na svahoch si zvycajne stavebny urad dava aj podmienku geostatickeho posudku, obzvlast teraz, ked sa stali tie pripady zosuvov.. Kedze ale na tom svahu uz stoja nejake stavby, ak dobre vidim, tak je mozne, ze toto uz niekto v minulosti riesil a tak ten posudok potrebovat nebudes.. Na stavebnom urade by ti mali vsetko povedat..
Odpovedať
na pozemok je vsetko vybavene, aj stavebne povolenie, len ja mam aj tak pochybnosti a chcem si to dat overit, google maps mozem hodit ked sa mi podari :-)
Odpovedať
@bielavila ak tam je stavebne povolenie, tak by to uz malo byt ok, SU by nemal vydat SP na pozemok, kde moze nastat zosuv, resp. musi to mat odobrene geostatikom..
Odpovedať
@akvi ved to, ze neviem co to tak naozaj je :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?