Povolenie stavby rodinného domu v extraviláne

Profilova fotka
Bol by som rád, ak by sa našiel niekto kompetentný, prípadne problematiky znalý človek a pozrel si zápisnicu zo zasadania obecného zastupiteľstva obce a vyjadril sa, či uznesenie v bode "B" odsek 3. nieje v rozpore so zákonom. Je možné jednoducho uznesením obecného zastupiteľstva povoliť niekomu stavbu rodinného domu v extraviláne obce? http://tekovskabreznica.sk/index.php/... Ďakujem.
Odpovedať
@jamk1 nie je tam ziaden legislativny problem. stavby v extravilane nie su ziadnou vynimkou, len musia byt schvalene miestnym/mestskym zastupitelstvom, lebo to je prislusny organ rozhodujuci o povoleni/zamietnuti stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Vďaka za odpoveď. :-)
Odpovedať
@jamk1 niet zac. nanestastie je mnozstvo takychto stavieb spojenych s korupciou, staci pozriet Bratislavu a okolie, ako sa nicia vinohrady "v ramci zakonov" :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Mate uzemny plan ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Nie nemáme, nakoľko zo zákona mať územný plán sú povinné obce nad 2000 obyvateľov a naša obec má aktuálne 1202 obyvateľov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 tak potom je to naozaj na obecnom zastupitelstve. Inak ja mam tiez dom v extravilane :). Ale pozemok je zahrnuty v uzemnom plane.
Odpovedať
Profilova fotka
U nas sa stavia veselo v extravilane, aj my sme tam a okolo nas skupene pozemky na dalsie domy. Uzemny plan neexistuje. Starosta je rad, ze pridu novi platici dani ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ďakujem aj Tebe za odpoveď. Som momentálne v štádiu prípravy podania trestného oznámenia za nehospodárne nakladanie s majetkom obce a klientelizmu na nášho starostu, preto si overujem za celé jeho funkčné obdobie spätne, čo spravil. Toto bola tiež jedna z vecí, ktorú som si potreboval overiť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 dam ti jednu dobru radu, pokial sa to netyka priamo teba, alebo nemas naozaj padne dokazy, kasli na to. Proti cervenej chobotnici nemas sancu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Vieš, keď ja som človek, ktorý sa celý život snaží konať čestne, byť čestný a dodržiavať zákon. Nič iné nechcem ani od starostu obce a poslancov OZ. Je to jedna mafia, ktorá si robí v obci čo ich napadne, rozdávajú si majetky a to všetko ukryté za "záclonku" uznesení OZ. Miestni ľudia nemajú chuť sa s nimi naťahovať, lebo vieš ako je to v malej dedine - boja sa pomsty. Ja som tu prisťahovalec, mne môže tak akurát práškový cukor niekam fúkať. Nemám problém poukázať na veci o ktorých som presvedčený, že sa konajú protizákonne. Mám už spísanú celkom peknú zložku priestupkov a porušení zákona ktorých sa dopustili, nezrovnalostí v dokladoch obce a všetko mám podložené aj patričnými zákonmi. Ako syn rodičov, ktorí boli obidvaja právnici niektoré veci viem, niektoré si naštudujem, niektoré si pre istotu ešte overím. Ak by som si nebol istý svojou pravdou, tak sa do sporu púšťať určite nebudem. A bez relevantných dôkazov už tobôž nie. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?