Poskytnutie stravy "majstrom" na stavbe rodinného domu

Chcem sa opytat ci poskytujete stravu objednanym majstrom, ci uz strecharom, omietkarom, fasadnikom atd ? Moj nazor je ze to maju v cene, ktoru si vypytaju, moja rodina si ale mysli nieco ine a svorne im vyvara. dakujem za nazory. J,
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Každý sa stará sám o seba. Osobne odmietam stravu ktorú mi ponúkajú na stavbe. V každom prípade nič vám nebráni dohodnúť sa s majstrami za zľavu.
Odpovedať
@stevulko Mne stavali komplet hrubu stavbu a raz som im doniesol bednu piva, asi 3 fľašky aj nealko asi 20ks. Viac nič a variť určite nie. Keď im platím tak určite nevariť. Ak ale prídu pomôcť kamarati alebo niekto zadarmo tak určite by som dával aj stravu ;)
Odpovedať
@mpfnordy presne tak znami a rodina na vypomoc to je samozrejme, ale mne sa zda ze u nas sa to uz prehana, ako za sociku, kazdy mus dostat desiatu, obed bud gulas, kapustnica, alebo pecene klobasy ja si myslim ze to je prehnane, jasne ze musia makat ale tak kto nie... mne tiez zamestnavatel nepreplaca obedy :)
Odpovedať
@mesarosanton akoze povedat im ze ked im dam jest maju dat zlavu :) no tak vyskusam ale skor si myslim ze tked je to akoze nasa dobra vola .... tak by nebolo vhodne uz raz dohodnutu cenu menit dakujem za nazor pekne.
Odpovedať
@stevulko Platenym majstrom sme nevarili obedy,ale vodou,radlerom a drobnostami trebars chlebicky alebo kolac vhodny k jedeniu na stavbe som nosila. Ale my sme mali len obcas majstra. Ak by mi firma stavala dom,nenosila by som,mozno obas. Rodina nech sa stara o seba. To je este stara skola takto ai uctit ludi,teda stravou. @stevulko to sa ani nemusis pytat,jasne,ze radsej chcu zarobit a ziadna zlava
Odpovedať
@stevulko http://www.modrastrecha.sk/forum/stre...
Odpovedať
@sysell vdaka hladala som tuto temu ale nenasla, dakukjem za link
Odpovedať
@sysell tak sa bavim na komentaroch v tej teme :-D
Odpovedať
@stevulko ak tebe zamestnávateľ "neprepláca" obedy, tak má problém. To si neuviedla dobrý príklad.
Odpovedať
Profilova fotka
Moji majstri ani pocut o tom chodili si na menucko tak iba pitie ale bez alkoholu to v praci neznasam hlavne vo vyskach. Ked prisli kamosi tak zvacsa jednoduche prace a tam to bolo ako pracogulaskogrilka ;-) ale ak som zbadal stav pripitosti tak max furik a lopata do ruky.
Odpovedať
Môžem trošku k téme,robil som ako živnostník v strecharskej firme a majiteľka nám robila na ráno kávu,samozrejme bez toho aby sme si ju pýtali.No a pikoska na koniec ,pri vyplácaní ich mala všetky zrátané a strhla ich z dohodnutej sumy,1ks 50centov.
Odpovedať
Tak ja občas súpnem do vrecka hlavnému majstrovy a poviem kúpte si čo chcete rozdelte ako uznáte za vhodne 🤷‍♀️ On najlepšie vie kto si to zaslúži
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ako bolo vyssie sponute, cudzim objednanym a zaplatenym majstrom sme nevarili. Ak bola brigada ze prisli kamarati a rodina tak sme navarili, oni zaplateni neboli cize aspon taka vdaka za pomoc :-)
Odpovedať
čo mám skúsenosti, tak keď robíme náhodou pre známych, tak si pokladajú za povinnosť navariť nám. len ono je to riziko. ja zjem všetko, nenechám nič na tanieri. chlapi sú ale iní. tomu nechutí to, druhému tamto, atď... celkovo odvyknutí jesť a zvyknutí na svoj "lepeňák" alebo energeťák. čiže občas mi spravia hanbu a znechutia domácich, aj keď tí nič nepovedia. ak robíme u cudzích, tak niektorí ponúknu kávu (čo je tiež riziko, lebo káva je asi najlepšie laxatívum :-D ) niektorí minerálku, niektorí pivo, niektorí aj pohárik/dva/tri tuhého... sú ľudia srdečnejší aj menej srdeční. asi nikto cudzí nám neponúkal obed. to by bolo divné a ťažko by sa odmietalo, aby to druhá strana nebrala ak ohrdnutie, urážku... rád si zachovávam odstup, okrem iného aj preto, lebo komunikácia spojená s jedlom a pitím je míňanie vzácneho času. celkovo sme zvyknutí nosiť si na montáž vlastné jedlo a pitie. ale keď tak nad tým rozmýšľam, tak vždy poteší, keď nás niekto niečím ponúkne - káva, keksík... je to také ľudské.
Odpovedať
Vsetky partie čo u nás robili si doniesli mikrovlnku, rýchlovarná kanvica a nosili si aj jedlo/pitie, poháre, všetko, alebo odišli sa naobedovať... Iné je keď je brigáda rodina/známi, to sa urobí guláš alebo niečo. Susedia mali rovnakú partiu, urobili im aj miesto s posedením a efekt to malo iba ten, že tam sedeli pol dňa. Týždňovu robotu robili tri. Keď vidím že pridu o 7 ráno a do 8mej raňajkujú a kávičkuju mám dosť 🙄. Keď príde majster na pokec, alebo vodár atď ponúkneme kávu, pitie ... Resp. Keď som tu mala v decembri keď mrzlo chlapov čo stavali vonkajšiu kuchyňu, tiež som im nosila čaj/kavu a teplé jedlo im zabezpečoval partner, pokiaľ viem bol s firmou tak dohodnutý a uhrádzajú to oni. Ale to bola iná situácia.
Odpovedať
@mishkabb "Vsetky partie čo u nás robili si doniesli mikrovlnku, rýchlovarná kanvica a nosili si aj jedlo/pitie, poháre, všetko" wau. už len sporák a kuchárka-modelka im chýbala. tak to už hej :-o fakt mikrovlnku? to by ma nenapadlo :-D :-D
Odpovedať
My sme dávali obed, či už murarom alebo majstrom ktorí nám robili strechu. A som rada. Do predu som sa spýtala ci chcú obed. Nakoľko najbližšia reštaurácia je o 2 dediny ďalej povedali ze budu radi. Ušetrilo sa tak kopu času. Kým by sa mali niekde presúvať, čakať kým im obed prinesú.. Takto sa za pol hodinku najedli a makali ďalej. Odrátali si to aj z ceny. Ale keby aj nie boli sme radi ze sa najedli a práca bola vykonaná na 100%. Varíme aj tak každý deň takže už tie 2 - 3 obedy nás z biedy nevytrhnu. Sú však majstri ktorí vyslovene odmietnu. Tak je to len na Vašej dohode.
Odpovedať
@worker_falcon "...asi nikto cudzí nám neponúkal obed. to by bolo divné a ťažko by sa odmietalo, aby to druhá strana nebrala ak ohrdnutie, urážku... rád si zachovávam odstup..." Ponúkať obed je teraz už fakt trochu divné. Už aj kávou sú niektorí zaskočení. Zatepľovacia partia napríklad nechala kávu od nás nedotknutú a pili so svojich termosiek... a aj taký zážitok sme mali, že si jeden robotník od vodárov vypýtal ráno od nás kávu, a potom ho za rohom majster za to "zvozil". Vidím za tým práve tú snahu udržať si odstup pre prípadné neskoršie vyjednávanie alebo riešenie problémov.
Odpovedať
Presne o tej komunikácii to je. Opýtam sa predáka, či variť, či im stačí káva, alebo mi povie, že zásuvka na 230V a ostatné si donesú. U nás piati strechári chceli tých 230 - na rádio a nabíjačky :-) a poobede každému po káve. Na obed niekam chodili...
Odpovedať
@roboza no keby si niektorý môj chlap vypýtal hocičo od domácich, tak fuuu... to sa jednoducho nepatrí. keď domáci ponúknu, tak to je druhá vec. ale pýtať si, to je ďaleko cez čiaru.
Odpovedať
Profilova fotka
ked sme prerabali dom, mali sme zajednanych dvoch murarov, pracovali tu dva tyzdne. Dom bol neobyvany, nedalo sa v nom varit, tak sa dohodli muzovi aj moji rodicia, ze budu majstrom varit doma, budu sa striedat a jedlo nosit do susednej dediny. Neviem, u nas je to zvykom, ze sa majstrom da obed a aj napriek "bojovym" a provizornym podmienkam sa u nas za polhodku najedli a prijemne prekvapila aj vysledna cena za pracu. Doobeda ak bol niekto s nimi na dome, sme im uvarili kavu, alebo si ju spravili potom sami, mali vsetko prichystane od nas, akurat vodu si nosili z domu, co pili pocas dna. Ale to boli ozaj pani majstri, poctivi, a padlo im za dobre, ze nemusia ist autom dakde na obed a mozu hned po obede pokracovat v praci. Pracovali niekedy az do vecera, ale hned nam povedali, ze po obede uz ziadne jedlo nechcu, cize sme im len ten obed varili a nosili na dom. Poznam vsak pripad, kedy jednej pani robili majstri fasadu, ta im jest nedavala, isli na obed a prisli aj za dve-tri hodiny a dokopy nespravili skoro nic...
Odpovedať
@stevulko nie, neposkytujeme žiadny stravovací servis - za prácu majú riadne zaplatené. Pokiaľ by mi na dome fuškarili známi či príbuzní a grátis, samozrejme navarím. V prípade riadne zazmluvnených pracovníkov nie je dôvod. Navyše, máme aj zlú skúsenosť - počas prerábok v byte sme ako takí idioti objednávali pizzu, varili kávu - milí majstri sa tvárili akože pizza?? Asi čakali pečené kačky a ešte nás aj riadne odrbali o peniaze. Takže nie, nikdy viac- niet nad profesionálny vzťah. Ani mne nevaria obedíky klienti firmy.
Odpovedať
@radkaa2 Takto to mal presne známy, čo robí strechy s gazdinou - možno si to bola ty :) - tiež obedy sa v dedine nerobili nikde, spýtala sa ich čo im navarí - im to bolo viacmenej jedno. A na konci dali "zľavu" za stravu - im to bolo v podstate jedno, či tie peniaze minú niekde v reštike na obedné menu alebo im navarí gazdiná a odrátali tie peniaze za obedy z ceny. Takto boli aj spokojnejší, že nemusia zachádzať a míňať čas na presun na obed. A gazdiná naozaj dobre varila :) To isté s ubytovaním, ak niekedy robia niekde ďalej - spýtajú sa gazdinej, či vie niečo zabezpečiť alebo si majú hľadať sami. Ak si nájdu sami, jednoducho to prirátajú do ceny. Všetko ale samozrejme vždy závisí od majstrov. Mama napríklad ponúkla kávu vodárom, čo robili na ulici verejný vodovod. Zostali zaskočení, ale celkom ich to potešilo :)
Odpovedať
maju a nemaju zaplatene. ....je to v prvom rade o pristupe ludi, o vztahu. Partia troch chlapov, co nam stavala drevodom bola u nas tri mesiace. Za ten cas sme im asi dvakrat doniesli nieco na pitie, spravili kolac, ktoremu sa potesili a par dni pred lucenim sme spravili grilovacku na obed. Myslim, ze investovanych par eur navyse spravilo dobre obom stranam a uz od zaciatku sme s nimi vdaka ludskemu pristupu mali vybornu komunikaciu a dodnes na nich v dobrom spominame. To "zaplatene" je na oboch stranach. Tiez nam nemuseli namiesto 25m2 podlahy na povale dat 35, ale mohli tie dosky odniest. A takychto drobnosti bolo mnoho, napr. osadenie vane nam spravili zadarmo mimo zmluvy a nic nepytali.
Odpovedať
@worker_falcon moj mi priplaca ovela viac ale obedy to teda nie su ;) P.S. nepracujem na sk
Odpovedať
@jm72 tak to je zase iny extrem pani este zarobila na predaji kavy, inak hanba jej
Odpovedať
@worker_falcon áno :) mikrovlnku a navarené od manželiek. Zvyknutý keďže na stavbách nieže nie je nik, ale ani kuchyňa 😉 a fakt že napr. Čo nam pokladali vonku kamen okolo domu vyše 2 týždňov tak za hodinu boli takí špinaví, že by som ich do svojej nepustila 😂 plus my pracujeme cez týždeň nebudem kvôli majstrom doma a variť.
Odpovedať
Ked poprosili o kavu, tak sme im spravili, v lete som im bezne daval vychladene mineralky (predsa len, pitny rezim), ale jedlo len jeden jediny raz, ked sa snazili stihnut termin a este o deviatej vecer makali,tak som im objednal pizzu, lebo by boli asi bez vecere (neboli z lokality, byvali na ubytovni a stravovali sa v potravinach, ktore uz boli zatvorene).
Odpovedať
@stevulko Pokial viem od muza, tak na obedy si chodia bud na menucka, ak nie je restika tak do obchodu na nejaku tresku :-D . Aj ked robili u nas s partiou, tak sa odisli najset sa inde. Kavou nepohrdnu. Stava sa ,ze podostavaju keksiky, cokolady alebo nejake vinko, ale to vacsinou ked uz sa finisuje a domaci su spokojni...nieco ake sestrickam v nemocnici :-N
Odpovedať
Profilova fotka
uz v dnesnej dobe to je inak, uz sa moc nevyvara ale stale sa najdu ludia, ktori sa o majstrov staraju. len maloktori majstri si to aj uznaju a vypytaju si menej ako bolo dohodnute. nasim napriklad jedny majstri prerabali kuchynu a mamina im varila a starala sa o nich a potom si oni ale asi o 250€ vypytali menej. tak to bola rada. a bolo to od nich aj ferove!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?