Poschodový rodinný domček a radosť z neho

Ahojky, prosím Vás potrebujem povzbudiť...lebo sme práve na konci s dokončením domčeka s obytným podkrovím - ako sa teraz stavajú a po prečítaní tém na otázku bungalowov som si takmer istá, že sme zvolili zlý projekt a mali sme radšej stavať bungáč!!! Lebo ako budúce majiteľky obhajujú bungalowy, tak som z toho už pár dní nešťastná, že som si zle vybrala. Tie schody, upratovanie a tak... Preto by som rada, aby ste ma niekto podporili aspoň nejakým argumentom, prečo ste si vybrali poschodový domček alebo prečo stavať práve takýto typ rodinného sídla..
Odpovedať
1
2
anaret, my tiez akurat dokoncujeme "poschodac" a vobec nelutujeme. Svagor maju bungalov a je to sama chodba a izby ako kamrliky. My mame podorys 10x11. vyhody: aspon nepriberies ;-) ja dufam, ze zhodim nabrate kilogramy z tehu, najprv sme dokoncili spodok a vrch pocka a popripade moze do buducna fungovat ako samostatny byt, napr. pre nasu malu. Vyhoda poschodia je ta, ze tam lahsie udrzis cistotu, lebo dole sa chodi bud cez vchodove dvere alebo na terasu a to sa vzdy nejaka spina nataha dnu, mala som moznost vidiet co to bolo pocas stavby, furt som zametala a furt tam bol piesok. Ked potrebujes sukromie tak hore ti nikto nebude cumiet do izby ale dole ta kazdy vidi ;-) nebud smutna, nie je podstatne co maju ostatni ale co sa paci vam aj ked je to poschodove.
Odpovedať
poschodovy sa oplati vtedy, ak mas mensi pozemok. Jeden dost velky argument je, rovnaka obytna plocha...dvojpodlazny dom je lacnejsi ako bungalov. Nedaj sa znechutit ostatnymi...aj poschodovy ma svoje caro a svoje sukromie....
Odpovedať
Ahoj, aj my ideme stavat poschodový domcek s podkrovým a je pravda, ze aj ja som pocula o tom, ze mi casom budú schody vadit, ale ja som si názor len vypocula. Dolezité je nedat sa ovplyvnovat. Prízemné domceky sú síce pekné, ale ja som si povedala, źe chcem poschodový práve preto, lebo sa mi páci oddelenie spacej casti od obytnej. Bungalow je velmi nárocný na velkost / samozrejme pokial niekto nemá 10m2 izby a to sa mi na rodinný dom zdá velmi malé/, vedela by som si ho predstavit na pozemku min 1500m2. Pokial sa jedná o mensí pozemok, uz to nie je podla mna vhodné na bungalow. Okrem toho je dost nárocný na vykurovanie a mne osobne by chýbal balkón a pekný výhlad :-)
Odpovedať
Ahojte, Anaret, keď si sa rozhodovala pre projekt asi si vedela prečo chcete poschodový. Ja som roky túžila po rodinnom domčekua bol to vééééééééééééééééľmi vzdialený sen. Keď začali byť "IN" bungalovy tak som bola jedine za bungalov. Teraz sa mi robí projekt podkrovného RD, rozmerom malý ale myslím útulný a vymyslaný podla mojich prestáv. Bude v ňom všetko čo potrebujem ku šťastiu a spokojnému "dožitiu". Mám totiž 51 rokov a mám odvahu, ale hlavne chuť teraz stavať. Pozemok má 7 árov a rozmery domčeka budú 7,2 x 9,5 m. Veľmi dlho som zvažovala pre a proti a nakoniec zvíťazil podrkovný dom, nebojím sa ani schodov, ani toho že som na to sama - mám síce dve slobodné deti, ale žijú už niekoľko rokov v zahraničí :-( a tak chodia na SK len sporadicky. ;-( Nedaj sa odradiť, moja 30-ročná dcéra bola veľmi rozčarovaná keď som predala byt a povedala som že idem stavať domček. A slovo rozčarovaná je slabý výraz a teraz sa veľmi živo zaujíma vždy najskôr o dom, ako to pokračuje, kedy sa začne kopať, či už na jar bude hotový. Pri poslednom telefonáte skonštatovala ako sa teší, že bude na poschodí pekný balkónik a "super rohová vaňa". Zbohóóóóm panelák. Veľa zdaru a trpezlivosti všetkým odvážnym staviteľom 8-)
Odpovedať
Ahoj Aj my sme akurat zacali stavat domcek, ktoreho jedna cast je poschodova. Podla mna bungalov patri jednoznacne na velky a rovinaty pozemok min.1500m2. Ak je malicky, to podla mna ani nie je rodinny dom a prisposobovat vsetko len tomu, aby to bol bungalov sa mi zda nerozumne(anpr.iaby mensie ako v bytovke). Obrovska vyhoda poschodovych domcekov je potreba vykurovania. Ovela lahsie vykuris poschodie ako velku rozlahlu plochu. Nie ze by sa mi bungalovy nepacili. Tiez som chcela bungalov v tvare U, ale zial nezohnali sme pozemok 2000 stvorcov. Takze sme sa pustili do poschodoveho vo svahu Bude myslim velmi pekny a da sa na nom vyjasit co sa tyka architektury. ;-)
Odpovedať
jenny drziiim paste nech ti to s tym stavanim dobre dopadne. :-) x-) velmi ti fandim. ja tiez idem stavat sama.pre mna je to vasen. zijeme v novopostavenom dome a moj muz je zo stavania na nervy a len kruti hlavou ked vidi ako ma to bavi. dom ,mame poschodovy a ja osobne by som brala bungalov. ale presne je aj pravda,ze bungalov chce velky pozemok ak nemaju byt namiesto izieb kamrliky. a velmi casto je tam spusta nevyuzitych chodieb.
Odpovedať
Ahojte, ja som vyrastala v jednopodlažnom domčeku (nieje to teda typický bungalow ale je to iba jednopodlažný dom) a keď sme sa rozhodli stavať chcela som jednoznačne iba poschodový alebo podkrovný. A prečo? Jednak sa mi páčili balkóny, to, že ušetríš na vykurovaní, terajší trend oddeliť dennú časť od nočnej a hlavne to, že som si všimla starých ľudí v okolí... Tí, ktorí vyrastali ako my v jednopodlažnom domčeku v 60-tke ledva chodia. Naopak tí, ktorí žili v bytovkách, či dvojpodlažných rodinných domov zdolávajú kopce úplne ľahučko, sú to úplne čiperní ľudia, plní energie aj vo vyššom veku. Takže sa anaret určite nenechaj odradiť vetami, že čo bude v neskoršom veku a podobne. Jenny56 a ada32 fakt Vás úprimne obdivujem a veľmi Vám želám, nech Vám Vaše odhodlanie zostane a nech si postavíte domček svojich snov!
Odpovedať
... no nam sa do tych schodov nechce chodit uz teraz :-D :-D ale tiez si poviem, ze trosku pohybu ma nezabije ;-)
Odpovedať
Dík za povzbudenie, som veľmi rada že takáto stránka je, kde si človek vypočuje aj názory a skúsenosti iných. Veľmi Vám všetkým fandím ;-) a tieto témy mi ešte viac dodávajú chuť do práce. Tiež sa v mnohých veciach vôbec nevyznám, ale je tu plno mladých šikovných ľudí, ktorí majú rozumné názory a aj skúsenosti. Hlavne sa mi páči že nesedíte so založenými rukami a nečakáte, čo Vám kto dá a makáte na svojej budúcnosti. Lebo je veľa aj tých, ktorí sa len sťažujú a čakajú pomoc od druhých. Tak veľa zdaru 8-) :-x
Odpovedať
Trošku ste ma potešili, fandím hlavne jenny 56, držím palčeky, aby všetko vyšlo.. ADA 32 - nepochopila som, prečo ideš sama stavať druhý nový dom. Veď ako píšeš, tak máš muža, objasni...
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme prerábať, chceli sme tiež nadstaviť, ale sa nedá, tak bude domček nizky, ale zato ho potiahneme dozadu,takže izby nebudú malé. Poschodový domček sa mi celkom páči, síce také menšie ako sa volakedy stavali :-D Takže do toho ;-)
Odpovedať
Anaret - ďakujem srdečne a v zdraví si užívajte čo Ste vybudovali. Všetko dobré
Odpovedať
Článok sa načítava...
martinka neviem prečo by sa mali bungalovy stavat len na pozemkoch min.1500m2. Vačšina ludi ma menšie pozemky a v klude stavajú bungalovy...Inak čo sa týka poschodových domov, tak už by som nechcela keby si môžem vybrať. Clovek sa nabeha jak taky somár...Viem, že to neuškodí, ale lezie to na nervy. Teraz sa chystame na bungalov a teším sa.
Odpovedať
dominka11, ja potrebujem povzbudiť k tomu, že keď už máme postavený poschoďáčik, tak aké má výhody a nie aby si tu zasa chválila bungalowy...to robia na mnooooooohých iných stránkach a práve to ma deprimuje...bude to v tom poschoďáku až také zlé, myslíš si??????
Odpovedať
anaret, ked si si vyberala projekt, urcila si vedela, preco si vyberas prave ten...keby ti nevyhovol, tak by si si ho nepostavila....tes sa, ze ste uz pri konci a budete si nazivat v tom, co ste si vysnili.. podla mna sa neda urcit co je lepsie, ci bungalov alebo poschodovy domcek....kazdy sme iny a kazdy ma ine preferencie....v tom dome budes byvat ty a tvoja rodinka a Vam sa paci, tak preferencie inych ta nemusia zaujimat :-)
Odpovedať
mne sa páčia poschodové domy hlavne kvôli podkrovným izbám, sú také útulné... také menšie domy,ktoré sa svojou podlahovou plochou vyrovnajú bungalovom,s dobrým vnutorným riešením priestoru,určite s jednou izbou na prízemí,pre všetky prípady,a do budúcnosti možnosť bývania mojich detí z rodinou na poschodí, ak by nastala taká situácia... u mna je to zatiaľ len sen,určite si si ten svoj domček vybrala preto,že sa ti páči a to je hlavné ...nezáleží na tom,čo stavajú iný, ak ti ten tvoj vyhovuje a si v nom štastná :-)
Odpovedať
No lebo mame maly pozemok :-) brala by som bungalov vsetkymi 10timi - totiz mladsi uz nebudeme, zatial behame po schodoch ani srnky ale o par rokov....
Odpovedať
Ahoj, aj my s mužom dokončujeme poschodový domček. Poschodový sme museli stavať hlavne kvôli pozemku, ale som šťastná, že sme sa takto rozhodli. Veď tie izby v podkroví sú úplné úžasné, ja sa tam cítim veľmi dobre. Nie sú veľmi veľké ale útulné. Už sa neviem dočkať kedy tam budeme spávať. A prečo poschoďák? Mne sa páči keď je oddelená oddychová zóna od pracovnej hore na poschodí sa bude spať a relaxovať a dolu na prízemí máme kuchyňu, veľkú obývačku menšiu kúpelňu a špajzu. A keď ti príde návšteva nebudú aspoň vidieť celý dom, trošku súkromia si môžeš dožičiť... Takže ja som za poschodový... ;-)
Odpovedať
mne sa zase nepacia bungalovy postavene na malych pozemkoch, nevidim zmysel byvat v dome a nemat zahradu, zelen a priestor na oddych, priestor pre deti... :-N teda pacili by sa mi na krasnom velikanskom pozemku, stal by v strede a najlepsie na vrsku, siroko daleko nie je nic, len trava, stromy kriky kvety, jazierko ci potocik... na schodoch mi vadi len jedina vec, vlacenie vysavaca ked chcem vysavat na poschodi a tiez schody :-D mame totiz taky velikansky vysavac, aj ked je super, je moc velky a pre mna tazky... ale aj na tom sa uz pracuje... bude mensi :-D :-D
Odpovedať
anaret, tak ja sa pripajam k tym, co maju poschodovy domcek. my mame obrovsky pozemok, na ktory by sa zmestilo aj 6 velkych bungalov (keby boli peniazky :-D ) a napriek tomu, sme si zvolili poschodovy, s plochou strechou, taky ten moderny styl domov. (ja osobne nemam rada podkrovne izbicky). my sme ani nezvazovali, ze by sme si stavali bungalov. projekt mame individualny, ziadny katalogovy domcek to nie je, dokonca ani architekt nevravel, ze by mal bungalov nejake vyhody oproti tomu, co sme si vybrali. poschodie je cele pre rodinu, kam navstevy vobec chodit nebudu, na prizemi je spolocenska cast domu. tak sa mi to paci a tesim sa, ze coskoro sa stahujem. a mozno sa budes smiat, ale chcela som si splnit aj detsky sen - na vianoce budem mat aspon raz 4m vianocny stromcek, ktory bude presahovat cez galeriu az na prve poschodie ;-)
Odpovedať
pridavam sa ZA poschodový domcek :-) v mojom pripade bude aj podkrovie, velmi sa tesim na sukromie ktore budeme mat v nasej spalni v podkrovi x-) synaps, ten stromcek bude parada :-D
Odpovedať
my sme tiež chceli poschodový kvoli tomu že náš pozemok nie je veľký, ale nakoniec zo zdravotných dovodov sme sa rozhodli pre bezbarierový a to je pre nás najdoležitejšie. ale nemáme nič proti poschodovým, hlavne kvoli vykurovaniu. 100 ľudí 100 chutí :-D :-D :-D
Odpovedať
Ahoj Anaret, no my s manzelom teraz prerabame kalsicku kocku - poschodak a tiez som sa obavala najviac schodov. Zatial tam sice nebyvam, ale urcite je to zvyk a hadam viac pohybu tiez nezaskodi. Ja mam problemy s chrbticou a staroby sa trosku obavam. Ale kedze v dome je 6 izieb my sa nastahujeme na starobu dolu a deti ak budu chciet mozu vyuzivat poschodie. Akurat co si myslim, je dolezite asi mat aj dobre schody!! My ich mame v hroznom stave preto sa obavam a preto ich aj budeme cele rekonstruovat aby boli lahke na chodenie!!! To sice este neviem ako ale hadam niekoho najdeme kto to robi. Samozrejme paci sa mi aj oddelenie spolocenskej zony od intimnej. A s tymi bungalovmi je velka pravda ze na malom pozemku su to len puuuhe kamrliky, sorry ale je to tak. Ludia si vsimaju katalogove zobrazenia a asi nechapu ze male izby su tam. Mam osobnu skusennost s kamoskou - izby cca do 12 m stvorcovych...dost je to malinke horsie ako na cinziakoch niekedy....:(
Odpovedať
synaps... no to bude chciet aj viac vianocnych ozdob a potom aj sklad na tie ozdoby :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
ja vam to odfotim potom ;-) strasne by som ho chcela uz tieto vianoce a nemusia byt ani ziadne darceky pod nim :-D :-D :-D
Odpovedať
super, som nan strasne zvedavaaa :-) a neboj nejaky ten darcek sa tam zmesti :-D :-D
Odpovedať
SYNAPS, ja si to neviem predstaviť, teda viem, ale to by bola sila. A kadiaľ ten stromček tam chceš vniesť? To budeš mať iste veľké presklené okno-dvere, že? Čo sa týka nášho domčeka tak ten má zastavanú plochu okolo 67-69 m2 a tak isto aj podkrovie. A spáľňu som si dala namaľovať na fialovo- krásna farba. Len budem potrebovať kúpiť posteľ, ale neviem akú...Chcela som kovanú, ale lacné varianty sú o ničom a ostatné idú už cez 20tis. a k tomu ešte matrace, a okrem toho vraj kov by nemal byť v spálni...a v spálni mám aj taký malý milý vikierik...
Odpovedať
k fialovej pouzivaju biely nabytok, ale aj napr breza by bola zaujimava... aj ja som vzdy chcela taku "postel" ale mna odradzali aj tym, ze bude vrzgat :-) my mame taku "skladacku" z masivu a som s nou nadmieru spokojna, ram sa jednoducho posklada so 4 casti a mame drevene lamely, je na nozickach, takze ziaden zabedneny tzv odkladaci priestor... podla mna v spalni by mala byt len postel, nocne stoliky a mozno jedna komoda... skrine a zrkadla som zrusila ;-) je lepsie investovat do kvalitnych matracov, nez do ramu postele, nie? :-D inak ja som uz videla taky stromcek ;-)
Odpovedať
Ano pridavam sa k nazoru simasi, drevena postel je drevena. my mame z olejovaneho dubu a matrace s lamelami. A sme nadmieru spokojny. Ta firma robi aj taky bieleny dub to moze byt kraasne k tej fialovej. Asi nazov nemozem napisat tak len cez IP
Odpovedať
Profilova fotka
NO, vyzera to tak, ze aj my ideme stavat dvojpodlazny domcek. Mali sme vysnivany bungalov, ale ten nam nepovolili, co nas odradilo od stavania. Ale kedze byvame v 1izbovom byte a maly rastie, musime sa rozbehnut. Tak sme pristupili na dvojpodlazny. Dolezite je, ten domcek si zamilovat a tesit sa na neho, ze bude vas. Bungalovy vzdy budeme bohati, postavime si v peknom prostredi na velkom pozemku bungalov. Dovtedy budeme prezivat krasne roky v nasom utulnom, este nepostavenom domceku, sice aj dvojpodlaznom. Inak k tej fialovej, videla som to niekde na obrazkoch a tiez ma to oslovilo. Preco nie. Na tu farbu sa nejak v poslednej dobe zabudlo. A aka bola popularna v 80. rokoch...... ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?