Poraďte prosím. ŠFRB

Profilova fotka
Prosím o radu,ako sa pohnúť ďalej.Brali sme pred cca 6 rokmi úver na 30 rokov na 2,5 izbový byt/novostavbu/.Keďže nám pribudol ďaľší člen,tento byt nám je malý a chceli by sme riešiť niečo väčšie.Len to nebude také jednoduché.Myslela som si,že po piatich rokoch sa to bude dať jednoducho riešiť,no mám pocit že zviazané ruky máme aj teraz.Síce som ešte v žiadnej banke nebola,len som volala do fondu,a že jedine sa to dá preniesť na ďaľšiu novostavbu,s ich podmienkami.Ako pardon,tak čo vyhrám?Nič.Logicky 4 izbový byt v novostavbe je drahší,a ja už nechcem novostavbu ale v tej hodnote starší.No to už nesplňame ich podmienky,takže to nejde.Viete poradiť ako sa z toho vyhrabať???
Odpovedať
Ahoj @hanka1978 do akého fondu si prosím Ťa volala? ak sa nemýlim, tak by nemal problém si v banke sadnúť a dohodnúť podmienky, určite Ti tam poradia konkrétne ako na to, ale podľa mňa, jednoducho predať ten 2,5i byt, splatiť hypo a vziať novú na konkrétny nový byt :) ... inak ak predávaš byt ktorý máš menej ako 5 rokov, musíš v ňom mať aspoň 2 roky TP, aby si bola oslobodená od dane z predaja.
Odpovedať
Ahoj, my sme vyplatenie uveru riesili tak, ze sme predali byt na ktorom bol uver SFRB a vyplatili uver. Kupujuci byt kupoval na hypoteku, nebol s tym problem, jeho financujuca banka vyplatila priamo nas uver v SFRB. Je to ako klasicka hypoteka. Rozdiel je len v tom ze SFRB uver je podmieneny 5 rokov byt nemozes predat, to splnas.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?