Poraďte nám... :)

Pekný deň Chcem poradiť od Vás nejaké tipy, rady, odkiaľ začať, ako postupovať. Máme k dispozícii pozemok na stavbu nášho domčeka. Ten budeme stavať pomocou firmy aj svojpomocne . Peniažky od banky, so založením rodičovského bytu, potom sa ťarcha by prehodila na náš postavený dom. Pozemok je zatiaľ bez inžinierskych sietí, ale informačne sme sa pýtali, nie je problém s dotiahnutím na naše vlastné náklady. A teraz nevieme ako máme začať postupovať. Ak mi sem hodíte nejaké rady, budem rada. Napr. čo prv,,, geodeta – vymeranie pozemku, dotiahnutie sietí, spracovanie projektu....? Ďakujem pekne za nejaké tipy a rady. Krásny dník.
Odpovedať
Profilova fotka
Preverit na obec urade ci tam povolia stavbu,resp povolia typ domu aky planujete. Ak ano... Vybrat/kupit projekt resp navstivit projektanta a dat vypracovat individualny. Az s projektom mozes ziadat o siete, cize ich pripajat.
Odpovedať
no povolit nam povolia... takze najprv projekt, az potom riesit siete a ostatne veci,,, dakujem :)
Odpovedať
Ak povlia stavat, najskor by som riesila IS, zbytocne kupite projekt a potom zistite ze nieje mozne natiahnut napr. elektrinu,ci plyn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@lukas2012 co znamena ze je bez IS? ako daleko su body pripojenia pre jednotlive inzinierske siete? Mate uz odhadnute predbezne naklady na siete? Chcete mat elektrinu, vodu, plyn aj kanalizaciu? Alebo vam budu stacit len niektore z nich. (po zvazeni nakladov na dotiahnutie...)
Odpovedať
@jankazb nemožem si na svoj pozemok dať spraviť prípojky bez projektu. ?
Odpovedať
@andyno To uz stara diskusia neaktuálna
Odpovedať
@lukas2012 hops no niekto to tu ozivil :) Asi ja :-D
Odpovedať
@bull261 áno môžeš prípojky IS na pozemok riešiť samostatným SP. Niekedy sa to nedalo, ale teraz sa už dá aj na pozemok, pokiaľ je tento pozemok určený na bytovú výstavbu podľa platného ÚP.
Odpovedať
@janetbla aha ďakujem dobre vedieť teraz to plánujem riešiť tak sa informujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?