Poraďte, aké LCD kúpiť

Zdravim, rozmyslam o kupe LCD a neviem podla coho vybrat. Samozrejme xcem aby uz malo nejake veci v sebe ako DVB-T tuner , nejake vstupy hlavne tie co urcite vyuzijem a nejake do zasoby, kontrast a podobne. Skor by ma zaujimalo na aku znacku sa mozem spolahnut a na ktoru nie a aj na co si vyslovene dat pozor, lebo dnes uz maju LCD mnoho hluposti na sebe a clovek nestiha vsetko sledovat. Dik.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
to ci mam kupit LCD alebo plazmu som uz davno vyriesil, preto sa pytam na LCD
Odpovedať
Ahoj, my když jsme nakupovali LCD, tak jsem šli do obchodu a koukali a koukali, podle netu jsem sice měli "žhavé" kandidáty, ale ve skutečnosti nic moc. A pak rozhodo to, že naše TV byla v akci za 1/2 cenu jako poslední vystavený kus, tož neber to za ty prachy. Máme Thomson Intuiva, je to jen takový "přechod" mezi monitorem a plazmou, kterou chceme do obýváku, máme ji v ložnici, vyhodili jsme klas.monitor a jsme spokojeni, s foťákem, notesem, atd. funguje bez problému, akorát je nějaký blbý kontakt v dálkovém ovládání, ale jsem líní to jít reklamovat,to ediná "vada" co se zatím za ten rok objevila. Doma jsme měli taky Thomson, ale klasickou TV, taky max.spokojenost ;-) Ale tohle vybírání nechávám spíš na drahé polovičce :-N
Odpovedať
Ještě mě napadlo, líbila se nám jedna TV (už nevím, co to bylo zač), ale měla veškeré čudlíky a zdířky zezadu a ne na boku, což pro nás nebylo, když chceme mít TV až u stěny a několikrát týdně k ní připojovat externí disk a pouštět si stažené filmy :-D
Odpovedať
my máme samsung lcd...a sme veeľmi spokojní...odporúčali nám ho viacerí a mangel je dosť háklivý na také vecičky, takže asi bude kvalitný ;-)
Odpovedať
My máme LG, nevím, jak se ten typ přesně jmenuje, je to 90 úhlopříčka a má zabudovaný hard-disk (loni, kdy jsme ji kupovali to měla jako jediná na trhu, teď nevím) a jsme strašně moc spokojení. Hodně ten Hard-disk využíváme, denně si něco nahráváme, např. když nestíhám svůj oblíbený seriál apod., dá se to pak pustit i jakoby opožděně, když to v TV ještě běží a zároveň nahrává jestli mě chápete, jsem antitalent na techniku.. :-D )
Odpovedať
my mame taky LG a spokojenost monas, co mate za typ nebo spis, kolik ta vase stala?
Odpovedať
No normálně stála v té době přes 50 000 (většinou jsem ji viděla kolem 58 000), my jsme ji sehnali na internetu od nějaké firmy za necelých 30 000 + jsme si k ní objednali držák na¨zeď, takový ten sklopný, že jde TV naklonit jakoby dolů - z gauče se na ni mnohem líp kouká, než když visí kolmo k zemi
Odpovedať
tak to je super, ja jenom overovala, jestli je mozny, ze bychom meli stejnej typ a nevime, ze to ma moznost nahravani, ale nase stala jenom dvacku..v electroworldu..a ma takovy to prohlizeni toho, co davaj na jinych programech primo na obrazovce(ono to ma nakej nazev, kterej si nepamatuju). Jinak nakupovani v eshopech je skvely, uz nikdy nepudu do kamenyho obchodu, je to skoda penez :-)
Odpovedať
Jednoznačne LCD TV SAMSUNG nemá konkurenciu my sme kúpili LE37R86BD s uhlopriečkou 94 cm, menšiu ani nekupujte lebo budete ľutovať, ten obraz s touto uhlopriečkou je akurát a filmy sú na ňom fantastickým zážitkom a to už nehovorím aj o športových prenosoch, televízor je doslova klenotom našej obývačky vďaka krásnemu dizajnu a čo sa týka farieb, kontrastu..... všetci čo k nám prídu ho obdivujú, malý na nich pozerá rozprávky s otvorenými ústami, a ešte výborná vecička dá sa otáčať do strán, takže keď momentálne nemôžete sedieť presne v strede miestnosti, stačí pootočiť lcd a je to v pohodičke, čo sa týka parametrov tu je stránka http://www.samsung.com/sk/products/tv... tento televízor s vyššou uhlopriečkou 104 cm, získal cenu EISA, je to jedna z najuznávanejších cien pre výrobky a ten čo máme my s nižšou uhl. tam je rozdiel len v tej uhlopriečke, ostatné parametre sú rovnaké, takže niet nad čím rozmýšľať tento lcd je proste dokonalý nemá konkurenciu, sme nadmieru spokojní....
Odpovedať
No úhlopříčka je věcí vzdálenosti, ze které na TV bude člověk koukat!!!Ne za každou cenu co největší ( např. moji rodiče mají 110 a zdá se mi to hrozně veliké! Dokonce na to existuje i nějaký jednoduchý výpočet, jaká je ideální úhlopříčka do jakého prostoru. Jinak myslím, že pro laika na běžné koukání není mezi těmi značkami atd. téměř žádný rozdíl, už jen závisí na tom, co kdo od TV ještě čeká navíc. Jak říkám, my velice uvítali ten hard-disk, je to super věcička, kterou denně využíváme. Jinak kolikrát člověk koupí něco, co prostě MUSÍ mít a nakonec zjistí, že je to celkem na nic a že to vůbec nepotřebuje, což se mi tentokrát naštěstí nepotvrdilo ;-)
Odpovedať
dá sa vypočítať veľkosť tv. odmierate si vzdialenosť sedačky od miesta kde bude tv,vydelíte 3,5 a vyjde vám optimálna veľkosť tv(uhlopriečky)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Harddisk priamo v telke je zaujímavá vecička ale je to aj háklivá vec a môže sa ľahko pokaziť, takže potom musíte dať celé lcd do opravy a ste bez telky čo nie je práve najpríjemnejšie, stala som sa svedkom takej situácie že mi bol v obchode vyspievaný tuším lcd lg s hardiskom do nebies a o týžden na to, s hodou okolnosti v tom istom obchode práve majitel tohoto lcd lg doniesol pokazeny lcd /vraj mu odišiel hardisk/ radšej by som zvolila dvd rekordér s harddiskom zvlášť, môžete si ho kedykoľvek pripojiť aj na iný televízor, prípadne keď sa pokazí tých pár dní bez neho určite vydržíte.
Odpovedať
Profilova fotka
My sa chysteme kupit SAMSUNG LE37M86BDX, ale teraz cakame, lebo jeden znamy robi v Samsungu a vraj Samsung chysta 50% zlavy ked budu ME vo futbale v juni. Chcu podporit pozeranie ME na ich televizoroch. Tak ten mesiac aj nieco este pockame a uvidime ci naozaj budu take velke zlavy. Ale aj keby neboli, urcite tieto LCD nezdrazeju, skor zlacneju. Jednoznacne kupuj bud Samsung alebo Sony Bravia, uplne vsetci v mojom okoli si tieto znacky vychvaluju do neba. Sony Bravia je ale drahe, takze my ideme na Samsung. A Ella ma pravdu s tym odmeranim si vzdialenosti sedacky od miesta kde je TV. Nam to vychadza presne na uhlopriecku 94 cm ;-)
Odpovedať
Vzdálenost od televize = min. 5 násobek úhlopříčky , viz. http://www.modrastrecha.cz/album/view... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my si objednali z pixmanie toshibu 42x3030 nebo tak nějak byl ten kodik a byla za dobré peníze, manža tu samou našel na netu i 2x tak drahu, tady stála necelých 25 tis. Kč, a co jsme koukali tak např. v Evě na Mělníku jí měli za 39 tis. Kč a to je jedna z levnějších elektro prodejen v okolí, manža chtěl krom těch obvyklých kritérií i to že mám full HD...
Odpovedať
Z pixmánie niečo kupovať - no to si treba riadne premyslieť lebo keď sa Vám to pokazí musí to ísť na reklamáciu do Francúzska a to je už potom riadny problém,zabaliť, poslať, poštovné náklady..... čakanie 1-2 mesiace možno aj viac.... pohľadajte si diskusie ohľadom názorov na nákup v pixmánii a uvidíte, čo niečo na tom pravdy je.... dobré ceny má aj www.obchodny-dom.sk alebo aj ceska verzia stranky my sme cez nich kupovali a super spokojnosť a ceny sú veľmi veľmi dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
adinka, to není pravda, pokud máš záruční list, což je evropský záruční list, tak to můžeš reklamovat ve zdejším značkovém servisu, např. pro thosiby je u nás nejblíž v Ústí nad Labem, neboj, že jsme si to nezjišťovaly. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj,.. LCD jedine samsung ;-)
Odpovedať
my sme kupili v januari sony 82cm T 3OOO a som velmi spokojna,mame to skoro 2,5 m od televizota nakolko panelakove byty nie su kto vie ako velke.Navyse mi povedali v predajni,ze jedine firma sony vam pride domov opravit televizor.Treba sa pri kupe zamerat ake poziadavky na to chcete mat,alebo sa poradit s niekym,kto uz ma kupeny a odskusany urcity druh televizora.Mne jeden znami povedal,ze ich televizor plazma 127cm strasne vela zere a taha oci ze by ju najradsej vymenil za nieco mensie,takze neviem co je idealne.
Odpovedať
Mokuska - tak pokud známý srovnával plazmu s LCD tak se nedivím, plazma žere až 4x víc než LCD ;-)
Odpovedať
my mame LCD philips, 108 cm (tatinkuv sen) a je to perfektni televize. s philipsem mame vyborny zkusenosti, mame od nich skoro veskery vybaveni v obyvaku a muzu jedine doporucit. ale nevnucuju, chapu, ze zkusenosti muzou byt i spatne...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Mohol by mi nejaky odbornik vysvetlit aky je to vlastne LED televizor a aky je rozdiel medzi nim a klasikou LCD? a chcela by som tiez vediet nazor na tento konkretny http://www.samsung.com/cz/consumer/tv...
Odpovedať
@bellada Najskor si treba objasnit nejake pojmy a principy. Obraz na LCD obrazovke vznika tak, ze pod samotnym displejom je podsvietenie a LCD krystaly (zobraziovacie body), ktore su rozlozene do nejakej matice (rozlisenia) napr. HD 1366x768, 1280x720, alebo FULL HD 1920x1080 bodov vlastne filtruju toto podsvietenie - bud prepustaju svetlo, alebo ho tlmia. LCD televizor a LED televizor - rozdiel je v tom, ze u klasickeho LCD televizora je podsvietenie displeja realizovane katodovou trubicou bielej farby (osvit celej plochy TV je rovnaky vsade, pri tomto type podsvietenia sa nikdy neda dosiahnut tmava cierna - vlastnost LCD panelu, lebo LCD nikdy nedokaze uplne odfiltrovat podsvietenie), pricom u LED panela je podsvietenie realizovane LED diodami, ktore mozu menit intenzitu podsvietenia, ale podsvietenie diodami nie je realizovane pre kazdy bod zvlast, ale jedna sa o urcite plochy. Aspon dufam, ze sa nemylim. Dosiahne sa tym efekt tmavsej ciernej - ked podsvietenie svieti menej, je cierna cernejsia oproti klasickemu podsvieteniu, pripadne sa moze dosiahnut aj nizsia spotreba energie.
Odpovedať
Profilova fotka
@durino dik, aspon nieco uz viem ;-)
Odpovedať
Tesco Lamač je tam predajňa NAY, oslavujú prvé výročie a dávajú 40 % zľavy na elektrovýrobky aj LCD.
Odpovedať
durino, mohol by si napísať aj aký televízor treba kúpiť, všetci oceňujeme Tvoju múdrosť a odbornosť.
Odpovedať
LED TV SAMSUNG UE40C6000 alebo aj ina uhlopriečka s týmto číslom alebo 6000 a vyššie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adostar tak to je presne ten na ktory som dala hore link :-N takze ten je dobry jo? kupim teda :-D x-) takze treba kupovat 6 a vyssiu generaciu tv ;-)
Odpovedať
Trochu som sa odmlcal... :-) Samsungy su celkom OK telky - mozem poradit len s tym, s cim mam osobnu skusenost, nie som dealer ;-). Na Samsungu sa mi ale nepaci trosku komplikovanejsie menu pri ovladani, aspon na tom, co mame, inak nemam vyhrady. My mame doma "starsi" Samsung LE40B530, celkom normalna telka (nie je LED podsvietenie, nema 100Hz dopocitavanie snimok, nema USB prehravanie foto, video, ma 3xHDMI vstup). Dnes by som zobral taky, co ma prehravanie cez USB - fotky aj filmy divx - nepotrebujete k tomu potom zvlast prehravac, ale aj to moze mat svoje muchy (upgrade firmware v TV, ak nie ste technicky zrucni). Samozrejme, treba dostatok vstupov HDMI, resp aj vstup pre PC, ak to vyuzijete. 100Hz a viac nemusi byt na skodu (TV dopocitava medzisnimky medzi realnymi snimkami, co idu do nej - a ak treba, da sa funkcia vypnut, ak by vadila). Na 3D by som moc ohlady nedaval - nie je to nic extra, ak treba pouzivat okuliare, je to len marketingovy tah, ale to je len moj technicky nazor. A este som to nevidel nazivo cez tie okuliare, takze treba brat s rezervou. Vyrobcovia vsak musia vyprazdnit sklady, tak ponukli 3D. Vsetko to zavisi od vasich preferencii a financnych moznosti. Ak na to mate, treba vybrat vyssi model (funkciami), ale hlavne co najvacsiu uhlopriecku, ak sa da. 40 palcov je OK. Lebo prvy den sa vam to bude zdat velke a po troch dnoch si poviete, ze to mohlo byt aj vacsie. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?