Poradíte serióznu stavebnú firmu?

Vie mi niekto poradiť dobrú stavenú firmu? V dnešnej dobe je dosť náročné zohnať stavebnú firmu na ktorú sa môžete spolahnúť. Keď sa niekoho, kto stavia spýtam aká firma realizuje dom, čoraz viacej počúvam ako niesú spokojný. Chceli by sme si dať postaviť na klúč bungalow. Nemáme ludí ktorý by mali tolko času aby nám pomohli. Rozhodli sme sa pre firmu. V najivných predstavách mám že dáme projekt, zafinancujeme dohodnutú sumu a oni nám dom postavia..Chceme projekt s prodomu.sk, ktorý nechceme nikako upravovať. no a domnievame sa, že suma uvedená k projektu sa o mnoho nenavýši. Akú máte skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja vam neporadim ziadnu firmu pretoze tiez sa iba chystame stavat v priebehu 2-3 rokov. akurat viem ze ludia s ktorymi som si uz pisala ci uz tu alebo inde dokazali postavit aj na kluc lacnejsie ako uvadzaju na euroline a prodome. je to vsetko o tom z akych materialov budete stavat. vsetko sa da kupit lacnejsie ale aj drahsie. treba hlavne si dat spravit cenove ponuky od viacerych firiem co uz maju nejaky ten domcek postaveny a podla toho sa rozhodnut. a vy si predsa budete vyberat material takze tam sa s tou cenou da ist aj vysie aj nizsie.
Odpovedať
@cholvadtova Ďakujem :-)
Odpovedať
@lienocka241 my prave v tychto dnoch sme sa dohodli s jednou firmou, v tieto dni maju zacat kopat, tak uvidim a napise referencie...
Odpovedať
@marrad ahoj, ďakujem za odozvu. Chcem sa spýtať podľa čoho ste si vyberali firmu? Dávali ste si vypracovať viaceré cenové ponuky? Budete niečo robiť aj svojpomocne alebo Vám firma urobí kompletne celý dom? V zmluve sú dohodnuté podmienky kedy bude stavba dodaná, ako dlho potrvá kým postavia ten Váš? Možem sa ešte spýtať aký typ domu idete stavať? Murovyný, montovaný, drevodom.. Dosť sa toho bojím. Zatial sa vybavuje len pozemok. .Vlastne tým ma napadá dalšia otázka: Ako je to ďalej keď vyberieme pozemok s plánom domu o vhodnosti projektu na daný pozemok. (napr. orientácia domu na sv.strany, a pod.). Som totálny amatér.. a nechcem všetko nechávať na partnera. Chcem mať prehlad i ja :-) Ďakujem.
Odpovedať
@lienocka241 našim známym stavala firma na kľúč tehlový dom.Najdôležitejšie je dať si všetko ohľadne stavby do zmluvy a tú dať dobre skontrolovať právnikovi.Dnes to nie sú také veľké sumy za skontrolovanie a stojí to za to. ja som tiež amatér ešte len ideme stavať, ale prvý kúpiš projekt, na základe toho vybavuješ stavebné povolenie po úradoch, inžinierske siete máte skolaudované a pripravené?potom Ti prídu zameriať stavbu a vyberieš si firmu a staviaš :-) kamarátka si firmu vybrala na základe referencií niekoľko mesiacov dopredu a aj tak mali kopec starostí.Treba chodiť veľa kontrolovať.Záleží či si dáš len hrubú stavbu či holodom či na kľúč.Oni dali hrubú stavbu a ostatné dodávateľské firmy, ale na koniec nič moc neusšterili, lebo ak by to stavala tá prvá firma majú množstevné rabaty a dobré zľavy, takto každý prišiel ponadávala na prvého ;-) ... dobré je ísť niekde do stavebnín s kalkuláciou čo dostanete k projektu a spýtať sa na cenu materiálu a ich zľavu a potom si nájsť partiu robotníkov čo to postavia. @marrad prosím Ťa, môžeš dať potom info tiež chceme začať teraz na jeseň.
Odpovedať
@lienocka241 Ak sa môžem zapojiť do debaty, tak nám stavala taká menšia firma minulý rok tiež bungalov a boli sme spokojný cenu nenavišovali na akej sme sa dohodli na začiatku taka bola aj na konci. Neberu veľké zálohy naraz, ale postupne. Najviac ma prekvapilo, že majú taký seriózny pristup k práci a k zákaznikovy skratka take prijatelske spravanie . Snažia sa vyjsť vustrety a to je na stavbe dôležite, lebo ak sa musiš z niekym stale na niečom dohadovať tak to je zle. Neviem skade si, ale mam pocit že pracuju po celej SR. Môžem ti ich vrelo odporučať z vlastnej skusenosti. Ak chceš na nich kontakt tak sa ozvi na IP aby to nevizeralo že tu robim niekomu reklamu. ahojte všeci.
Odpovedať
@lienocka241, ahoj, nam tiez stavala firma (staviame v okrese DS), dali sme si vypracovat cenovu ponuku na hrubu stavbu im a este jednej firme ale ta dala taku cenu ze za to by sme mali uz aj zariadene.... k firme co nam stavia sme sa dostali nahodou... povodne sme boli dohodnuti na hrubu stavbu, ale teraz uz robia interier a zahradu a nakoniec nam budu robit aj zavlahu :-) ... financne sme fungovali tak ze sme im povedali co chceme (napr hrubu stavbu, oni dali cenovu ponuku, my sme bud suhlasili alebo nesuhlasili a povedali sme co sme ochotni zaplatit a oni zase navrhli kde sa da usporit (napr iny matrerial, ina technologia...), davali sme im mensie zalohy a pravidelne sme si uctovali.. takisto sme cez nich riesili vsetky IS v dome... pozhanali vodarov, elektrikarov, ... takze my sme spokojni... jasne, ze kazdy ma svoj den a nie vzdy som bola so vsetkym na 100% spokojna, ale ak to nebolo na 100 tak na 95, ... inak je to malinka firmicka, my sme isli do toho bez zmluvy :-S (fakt netusim preco... skratka sme sa spolahli na referencie ci co..., ) ... inak, nez sme sa pre nich finalne rozhodli, boli sme si pozriet asi 3 domy co postavili... tak vela zdaru a stastnu ruku pri vybere dodavatela...
Odpovedať
Veľmi Vám za reakcie na diskusiu ďakujem. Lenka
Odpovedať
@dedian ahoj nemohla by si mi poslat meno firmy do IP?Rozmyslame nad stavanim domu a kupy pozemku tak si zistujem ze co a ako treba a toto vyzera celkom fajn dakujem
Odpovedať
@nils01 mozem poprosit meno firmy?
Odpovedať
@nils01 dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte ak by mal niekto zaujem tak prave nam dokoncili hrubu stavbu a super robota aj cena Bratislavsky kraj.
Odpovedať
Ahojte. Ja staviam tiez bungalov cez firmu a vybral som si ju na zaklade dobrych referencii. Pre mna bolo dolezite aby to bola firma co sa nachadza bud priamo v BA, alebo jej blizkom okoli. Staviame v Bahoni a nechcel som teda aby ku nam chodili niekde z vychodu... Tato firma dokonca v Bahoni stavia uz nejake domy, postavila tam vlastne vsetky IS, cestu... Ceny maju podla mna velmi dobre ale asi najviac zavazila cela komunikacia. Pokial budete chciet kontakt kludne mi napiste. Sem ho nebudem davat aby ma niekto neupodozrieval ze ked ju tak chvalim som nejaky jej zamestnanec. :))) Vystavbu naseho domceku si ale mozete sledovat idom.break.sk. ;-)
Odpovedať
Ahojte prave sme dokoncili hrubu stavbu okres Pezinok a s firmou sme boli max. spokojni super robota a aj cena ak by niekto mal zaujem tak poslem kontakt. :-)
Odpovedať
ahoj staviam domi ale hlavne robim hrube stvby ale iba serioznym majitelom da sa najs este takch?
Odpovedať
robim pod cenou prave som nechal robotu koli peniazom preco nikdy neplatia?
Odpovedať
@nils01 ahoj aj my chceme na jar začať stavat a čím dalej do toho hladíme tým viac zistujeme rôzne fi rôzne nedostatky. Dobrú fi si aj my necháme ľúbiť dakujem za tip konktétny ešte raz dak.
Odpovedať
@tinaja mám záujem o fi na jar chceme stavať a hladáme niekoho spoľahlivého dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?