Poradíte s výberom kamery

Potrebujem monitorovať dvor, a terasu rozmery cca 20x8 metrov. Len neviem akú kameru vybrať, čo k tomu budem potrebovať, bude stačiť jedna kamera? Rozmýšlala som nad IP kamerou s nahrávaním na server, ale obávam sa, že môj slabší notebook na to stačiť nebude, plus v niektorých návodoch som čítala že treba pevnú ip, čo stojí u môjho operátora 4 eurá mesačne, takže časom je to slušná suma, ktorú dám len operátorovi na poplatky a za výkonnejší notebook. Teraz som našla kamery na SD kartu, viete mi povedať čo k ním treba dokúpiť okrem tej sd karty? Ako sa to pripája na TV? Treba aj nejaký prehrávač alebo stačí len tv? Prípadne mi poradte nejakú variantu, čo by finančne vyšla najlepšie, teda mi tam bolo treba dokúpiť čo najmenej? Môžte dať aj nejký link priamo na doporučenú kameru. A ešte, susedom sa to asi páčiť nebude, chcem sa opýtať, je pri každej kamere možnosť začierniť určité miesta, aby som nekamerovala susedov pozemok a ulicu? A stačí tabuľka priestor monitorovaný kamerovým systémom alebo treba ešte niečo?
Odpovedať
Najlepšie je pre teba kúpiť monitorovací set z Číny alebo ten istý na Slovensku o 100e drahší. Z Číny ta to vyjde spolu s dokupenim hdd cca 200e. A áno da sa zaciernit susedov pozemok v zábere. Niečo takéto http://m.ebay.com/itm/4CH-Home-Securi...
Odpovedať
Profilova fotka
@marssmykkok neviem ci by som sla do takej investicie kupou na ebay, iba ak by si mala niekoho, kto tam kupoval ten isty set ale aj tak sa moze stat ze ten tvoj nebude fungovat a reklamaciu neskor po potvrdeni dodania tovaru uz asi tazko nejaku vybavis. ja mam zahradu priblizne 16x8 a mam dve hd kamery na dvore s nocnym videnim. k tomu potrebujes DVR zariadenie na ktorom ich budes nastavovat (zaciernenie susedov a vsetko ostatne, spustanie zaznamu) a bud monitor alebo si mozes pripojit cez kabel na TV ale ak nemas v TV PIP tak sa mi to zda neprakticke. ja mam extra monitor v kancelarii (pracujem z domu) tak mam prehlad o tom, co sa kde robi. Co sa tyka IP kamery, tam musis mat od telekomunikacii pevnu IP, aj som nad tym rozmyslala ale kvoli jednemu alebo dvom tyzdnom co sme mimo domu sa mi to neoplati, lebo kedze mame internet od orange, tak ten za zriadenie pevnej ip pyta 30e co u telekomu stoji len 8, takze tolko im naozaj uz len z principu nedam, ale otec ma telekom operatora a on to ma tak, ze si mohol aj v chorvatsku pozriet ako mu sused prisiel popolievat zahradu alebo ze prave poprsalo, lebo cesta na ulici je mokra. prikladam aj foto ako vyzera vecerne videnie (nocne som nenasla ale je dost podobne) a aktualne foto :-) a teda druhu kameru (lava dolna) sa manzelovi podarilo namontovat asi dva tyzdne dozadu inak sme asi pat rokov fungovali v pohode aj s jednou, ale prechadzali sme na HD system (musi byt vsetko hd) a tam bol set styroch kamer :-) a teda my nahravame aj pohyb u suseda na lavej strane, lebo nas o to poziadal :-)
Odpovedať
@harper a akú kameru máte? ja tiež premýšlam, že by stačila jedna alebo dve, plocha čo chcem kontrolovať je malá, kvôli káblom sú aj tak možnosti ako daleko ich dať od domu obmedzené a mať 4 kamery blízko pri sebe v takom malom priestore mi príde zbytočné.
Odpovedať
Profilova fotka
@marssmykkok my sme v radovej zastavbe takze preto 4 a mame tieto http://www.alarmysro.sk/e_shop/lid-40... aj od toho predajcu.
Odpovedať
@harper Neviem co ma spolocne IP kamera a pevna IP adresa od operatora. @marssmykkok AK chces nahravat na sd tak to mozes nahravat na hocico a nepotrebujes k tomu ani internet. Internet je na to aby si sa mohol na obraz pozerat z inehomeista. Ked chces monitorovat terasu, neviem naco ciernit suseda,ale da sa nastavit ciernenie, monitorovany vysek v ktorom sa zaznamenava pohyb atd.. vela veci. Ip kameru pozeras napr cez PC, byva k nej soft ktory umoznuje nahravanie, spravu kamery a pod. je to modernejsie triesenie ako nejake analogove. Analogove idu vec daky rekorder ktory ma vystup uz na co potrebujes a ties sa daju pripijit na internet. Najlespie je asi oslovt firmu co to risi komplexne, ak sa sama do toho nerozumies.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell nevyznam sa v tom az tak dobre, ale pochopila som to tak, ze chce taku kameru, ktoru moze sledovat z hocikadial cez net. a k tomu aspon mne to tak bolo vysvetlene potrebujes mat pevnu IP adresu aby sa to dalo zrealizovat a ked sa jej nahodou spusti alarm tak si bude vediet cez net ked napise IP adresu pozriet co sa deje. :-) zle som to pochopila?
Odpovedať
@harper Hej ale to plati aj pre ine kamery nie... nie len IP...a neviem su rozne sluzby ktore jemozno pouzit asi aj bez pevnej IP cez remote desktop ako teamviewer a pod. ale
Odpovedať
@marssmykkok na IP kametu netreba pevnu IP.... Kameru dat na domacu siet, nasledne streamovat cez akykolvek free webstream.... Kup normalnu IP kameru, nejaky NAS a odtial to posielaj von na stream. Najjednoduchsie riesenie.
Odpovedať
*kameru
Odpovedať
@harper investovať 100-200e cez ebay alebo aliexpres nie je problém. Treba kupovať od overeneho predajcu a ak by naaahodou niečo nefungovalo nie je problém vec reklamovať. A pokiaľ sa ten set prepojí s internetom a správne nastaví nie je problém si online pozerať trebárs z dovolenky ci je všetko OK. A áno najlepšie je to mat v HD. Ale to už je dnes štandard. Tvoj set sa mi páči a aj kvalita kamier.
Odpovedať
Profilova fotka
@harper super obraz aj cez kameru. My sme kupovali kameru ale na tej je vidiet, len cloveka poriadne ani nie tvar a podobne. Z coho som na nervy pretoze mam pocit, ze nam je tympadom zbytocna. Ale tak do casu vydrzime a ked uz bude vsetko na poriadku tak investujem do lepsej :-)
Odpovedať
@milan209 ešte by som chcela nejaký link na hdd, ktorý by sa dal použiť do toho setu.. dakujem za rady, mám v pláne sa ešte poradiť s nejakou odbornou firmou a potom sa rozhodnem ako to budem riešiť . dnešok ma ale len znova presvedčil, že ak chcem mať kľud a ochrániť svoj majetok, niečo budem musieť určite kúpiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
a ešte predsa len k tej ip kamere, aby nahrávala, čo musím mať zapnuté? stačí ak bude zapnutý modem/router alebo musí bežať aj notebook/počítač?
Odpovedať
@marssmykkok ip kamera nahrava na nejaky server, rozumej nejaku krabicku s hdd pichnutu na nejaku siet (najskor LAN, cize siet domacu). PC ani notas vhodne nie su velmi ...
Odpovedať
@kriloter napríklad k tejto kamere, čo by som musela dokúpiť? https://www.alza.sk/edimax-ic-9110w-d...
Odpovedať
@harper "na ebay, iba ak by si mala niekoho, kto tam kupoval ten isty set ale aj tak sa moze stat ze ten tvoj nebude fungovat a reklamaciu neskor po potvrdeni dodania tovaru uz asi tazko nejaku vybavis" - asi to tam velmi nepoznas ... ked kupujes tam, mas tam Money Guarantee, takze ked Ti nieco pride zle, vyreklamujes to skor, ako keby si to kupovala na Slovensku ...
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 ok, ale ak to bude chciet zaslat nazad asi to nebude mala suma. a nie nemam s tym skusenosti, pretoze tam elektroniku nekupujem :-)
Odpovedať
@harper Money Guarantee znamena, ze ta to nebude stat NIC naviac. Ziadne Tvoje vydavky.
Odpovedať
@marssmykkok HDD podla toho ako dlho tam chceš mať záznam dozadu na pozretie, ale nejaký 500GB -1T sata II 3.5palc. by mal stačiť. Buď cez bazos za 20e alebo eshop. Ale najprv si kúp nejaký set a potom hdd. A keď ti to nastaví niekto kto tomu rozumie tak trebárs z prace môžeš cez internet nakuknúť či mužíček seká drevo na záhrade alebo popíja pivko v altánku :-D https://pc.bazos.sk/inzerat/63227020/... https://pc.bazos.sk/inzerat/64071742/... http://pevne-disky.heureka.sk/toshiba...
Odpovedať
@milan209 a ten hdd zapoji akoze kde?
Odpovedať
Ja odporucam kamery Vivotek. Napr. http://www.kamery-vivotek.sk/venkovni... Obraz je krasne cisty aj vnoci. Ma viacero streamov co umoznuje nahravat v plnom rozliseni na NVR a do internetu prenasat napr. iba 640x480(v pohode zvladne prezeranie jak stary ntb, tak aj telefon) Napajanie je cez POE takze tahas ku kamere iba LAN kabel a vnom je priamo napajanie. Inak by si musela riesit aj napajanie co komplikuje instalaciu. Kamera ma v sebe kvalitny webserver a jej nastavenie zvladne naozaj kazdy. Pevnu IP nepotrebujes. Podporuje sluzby ako su no-ip... Nahrava aj na SD kartu, ale to by som skor riesil iba ako nudzove, alebo ako druhe riesenie. Ja som pre nahravanie pouzil raspberry pi a usb kluc, ale da sa kupit urcite aj NVR za normalnu cenu s kvalitnym diskom. Treba si uvedomit, ze kamerovy system je investicia na niekolko rokov, tak urcite by som isiel do IP technologie co najkvalitnejsej. Tato kamera ma celkom siroky zaber. Urcite by som najprv skusil jednu a potom pripadne dokupil dalsiu.
Odpovedať
@sysell no normálne otvorí dekel a vnútri na dosku ho pripojí kablom. Vedľa dosky je miesto pre jeho upevnenie. Ale dajú sa kúpiť sety aj s hdd. Napr. http://m.ebay.com/itm/1TB-HDD-8CH-960... http://m.ebay.com/itm/KIT-SET-VIDEOSO...
Odpovedať
@sysell pozri fotky kde je naň miesto: https://goo.gl/photos/Zyrk8TTJ9xd8ppGe7
Odpovedať
@milan209 ale ona sa pytala na tu kameru s tym prijmcom na sd karty, ziadny rekorder tam predsa neni, bud to zapoji na pc alebo vyuziva sd kartu
Odpovedať
tak nakoniec som oslovila firmu a tá mi kúpila všetko potrebné a aj nainštalovala. s kamerou som spokojná, čo sa týka obrazu-mám HD, zatiaľ mám jednu, uvidím časom či nedám ešte nejakú, hádam bude všetko fungovať ako má. vyšlo ma to s montážou na 330 eur, keby aj kúpim ten lacný set z číny, inštalácia ma vyjde draho, takto mám aspoň záruku a ked bude treba, dokúpi sa ešte kamera. a dakujem všetkým za rady :)
Odpovedať
V prvom rade coho sa vyhny su TV riadkove kamery oznacuju sa vacsinou 960TV. Tieto kamery su sice lacne ale kvalitou obrazu su slabe. Ja osobne pouzivam Hikvision DVR ktory jediny dokaze bezplatne pristup na kamery odkialkovek samozrejme netreba ani pevnu IP jedine co treba je presmerovat port v routri . Toto DVR stoji cca od 100e a kameru odporucam turbo HD najlepsie s nocnim videnim min. od 50m. Tie do 50m nocneho videnia slabo osvietia ty priestor v noci hlavne najviac slabo osvietia tie kopulove kamery ktore som ihned vymenil za ine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?