Poradíte firmu na kompletnú prerábku bytu v Bratislave?

Pozdravujem Vás všetkých. Minulý týždeň som si vybral firmu na komplet prerábku bytu - stavebné veci aj interiér. Včera som zistil, že tá firma je neseriózna, že má dlhy, že nedokončila zákazky atd., dokonca nezaplatila dodávateľom. Chcem poprosiť o typ na firmu všetkých, ktorí máte skúsenosti a referencie na kvalitnú, spoľahlivú a pritom cenovo rozumnú firmu, ktorá realizuje aj v BA (nemusí byť z BA resp. okolia). Ďakujem.
Odpovedať
ahoj skus www.juskal.sk kompletne dodavky, vizualizacie, prace spolahlivy, len sa caka nan terminy, lebo su fakt dobri.
Odpovedať
@prclik juskal mam v plane. aky su drahy? co robili tebe a kolko to stalo?
Odpovedať
no, lacni nie su, ale urobia vsetko, fakt je tam jednanie na urovni, maju studio, kde si prides sadnut a tam sa vsetko preriesi, len maju natresk, lebo riesia byty od navrhu cez dodavku az po relaizaciu. co bolo pre mna hlavne, je to zabehnuta firma a j tu kopec rokov, maju kopec referencii a dali mi aj cislo na klientov, ked som si chcela overit. ak myslis, ze nieco usetris na rekonstrukcii bytu, ktorú robis mozno 1-2x v zivote, tak skus aj inych, ale mozem s kludom povedat, ze s nimi to bola parada a nie ako vsetci si trhaju vlasy s vseliakymi zivnostnikmi, ktori maju rozrobene aj 2-3 roboty naraz aby im neusli peniaze, ale potom miesto 3-4 tyzdne maju rozbite byty 3-4 meśiacw. ja som isla na odporucanie od zanameho, ktoremu robili a som rada. robili mi vsetko, voda, elektro, vymena radiatorov, steny, podlahy, kupelnu, sadroakrtony, rezanie panelu, staticky posudok, doadvali dvere a zarubne. podlahy, sanitu, kuchynsku linku aj so spotrebicmi atd. bola som 2x po 3-4 hodinky v studiu, dala som si kavicku a tam sa presne vsetko zorganizovalo a prebralo. ja som al wna nich cakala skoro 3 mesiace, kym mali volny termin ale ten co urcili ten aj nastupili a ked povedali ze budu prec, aj boli, proste to tam finguje. cele to ma na starosti sefka firmy, ale vsetci chlapi funguju ako hodinky.
Odpovedať
cenu si asi od teba nedozviem, ze? :-) mam uz staticky posudok na rozsirenie kupelne, od pana Lovasa, co je jeden z konatelov. co sa tyka terminu, povedal mi, ze najskor november, co teda nie je bohvie co ale ak to ma byt dobre, tak si pockam. k nim urcite pojdem, len by som potreboval vediet, na aku sumu sa mam pripravit :-)
Odpovedať
no my sme za 3-i byt platili cca 10tis za stavebnu cast so stavebnym materialom, ale k tomu vsetky obklady, dlazby sanita kuchyna spotrebice atd.
Odpovedať
ja chcem robit 2i. byt ale okrem stavebnych veci aj kompletnu elektrinu, malovky atd. ale tak do 10 tis. sa snad zmestim. ja teda budem robit aj interier komplet, teda komplet nabytok + to co ty - sanita, dlazba, obklady. byt je totiz po babke, tak si vies predstavit. chcel by som sa zmestit do 23 tis., tak dufam, ze sa mi to podari. uz mam dohodnuty termin s pani Lovasovou z Juskalu.
Odpovedať
Chcem poprosit este ostatnych, ak mate dobre skusenosti so stavebnou firmou prip. firmou na interiery (inou ako je Juskal), dajte tu sem svoje typy. vdaka
Odpovedať
tak uvidis, ako to dopadne cele. prajem vela stastia
Odpovedať
diky
Odpovedať
Profilova fotka
@prclik no my sme za 3-i byt platili cca 10tis za stavebnu cast so stavebnym materialom, ale k tomu vsetky obklady, dlazby sanita kuchyna spotrebice atd. Ahoj, 10 tis. zahrna aj nakup obkladov, dlazby, sanity, .... alebo len cisto projekcnu a stavebnu cast? Dakujem.
Odpovedať
zdravim vas vsetkych, uz mam ponuku od juskalu, chcu 11.500 za prerabku 2,5 izb. bytu (na 2+kuchyna), vratane elektriky, malby, podlah, burania a rezania panelu s materialom ale nie zariadovacie predmety. zariadov. predmety a nabytok (obklad, dlazba, sanita, nabytok) zvlast. su naozaj velmi drahi. myslim, ze je to odraz toho, aku maju super referenciu. myslim, ze to tak trosku zneuzivaju ale chapem to na druhu stranu. ak su dobri, preco by mali ist s cenou dolu. v kazdom pripade mam aj ponuku na tie iste prace za 8 tis. resp. 10 tis. a cakam este na dalsie 2 ponuky. dnes som si overil referencie na tu najnizsiu ponuku a su dobre. ten rozdiel je velmi vyrazny, takze juskal s najvacsou pravdepodobnostou nie. a navyse najblizsi termin maju az v oktobri. mrkvicke - so vsetkym sa do 10 tis. njako nemozes dostat. resp. mozes ale s uplne najlacnejsim zariadenim, bez revizie elektriky a bez rezania panelu. len rezanie panelu 11 m2 (15 cm stena) stoji min. 1000 eur.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Chcela by som obnovit temu a spytat sa Vas na nejake referencie na firmy z ba. Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj ja odporucam firmu HomePro http://www.homepro.sk/rekonstrukcia-d... uz som o nich pisal ked som ja preraba byt v tejto teme http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@derp hladal som referencie na Juskal, lebo mi ich odporucil moj znamy a nasiel som toto vlakno... nezvykne pridavat, ale musel som. no ked pozriem to homepro, ze si sem pisu reklamu oni!!! neviem co napisat!!! ja som si dal urobit cenovu ponuku aj u nich - tych HomePro a porovnatelne bola vyssia, mala vela nejasnych poloziek, alebo vobec nezahrnuli do rozpoctu co som pozadoval a ten pan co bol u mna :-((( no.... a kopec veci nevedeli zabezpecit! Oslovil som aj Juskal, cital som nejake referencie aj na nete.....pristup perfektny! komunikcia na urovni!!presne vedeli odpovedat na moje otazky, ponukli rozne moznosti riesenia, urobili vsetko na kluc. su na trhu roky , nezaoberaju sa roznymi cinnostami ako sprava bytoviek a vselico ine, robia to, comu asi naozaj rozumeju, poskytli priame kontakty na ine zrealizovane zakazky a poviem Vam, ze som pozeral, ake detaily boli dotiahnute a navrhnute. nakoniec som si dal urobit kompletne od źmeny dispozicie a navrhu interieru u nich v studiu aj ked som povodne chcel vyuzit ineho architekta ... ale ponukli my, ze za navrh ich architekta mi to potom odpocitaju kompletnu sumu z odobratych zariadovacich predmetov. takze som mal navrh zadarmo!! pekny bonus!! dodali kompletnu dodavku - kuchyna so spotrebicmi, dvere, sanita, obklady, podlahy, tapety atd. a co sa tyka prac?... koordinacia vsetkeho, nic som nemusel riesit, chodil som iba na ,,kontrolu,, pripadne sa za jazdy doladovali dalsie veci, aby to bolo na konci tak, ako som chcel. robili mi byt v novostavbe... poviem iba ze som narocny!!! na konci som posielal dakovny mail do firmy a urcite ked budem robit nieco dalsie, tak oslovim opat ich!!! vrele odporucam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My sme si nechali spravit prerabku vo firme juskal, po skusenostiach by sme firmu neodporúčali. Prístup a komunikácia je na úrovni, tak ako sa píše vo všetkých komentároch. Problémy sú niekde inde. Do predu nám bola oznámená dĺžka prerábky na 3 týždne s tým že 4 týždeň ako rezerva. Rekonštrukcia aktuálne trvá 5 týždňov,a podľa posledných informácii od firmy potrvá aj šiesty. Murári sú síce šikovný ale že by sa išli neako pretrhnúť kvôli spleneiu termínov, to pochybujem. Navyše posledné 2 dni tu vôbec nikto nebol, a pritom chýba spraviť kompletne podlaha v predizbe. Rovnako sme neboli informovaný o tom že radiátor, kvôli ktorému sa predlžuje dorábka kuchyne, bol atypický a musí sa naň čakať. Vďaka ďalším chybám architekta neprišla správna batéria, a takmer sa zle namontoval radiátor (podotýkam že to sme si všimli náhodou). Za tie peniaze ktoré si firma vypýtali, si myslím že sa absolútne neoplatí a všetko malo byť hotové v termíne, keby boli o 30-40% lacnejší vedeli by sme to tolerovať, ale v takomto prípade by som tú istú chybu 2krát nespravil.
Odpovedať
Firmu Juskal som si zavolala na stavebne upravy 2-izboveho bytu v novostavbe. Urobili mi architektonicky navrh a po odkonzultovani sa zacalo so stavebnymi pracami. Pacilo sa mi, ako to mali vyriesene, kedze po buracich pracach dosli kurenari a vodari, potom elektrikar. Murari velmi pekne vyobkladali kupelnu aj ked v jednej casti im ,,nesedel,, obklad, po odkomunikovani mi ho vymenili a vsetko je super. Prace ukoncili sice o tyzden neskor ako bolo dohodnute, ale s tym, ze vonku bola zima a este nekurili, takze malby a stierky nechceli vyschynat. Nakoniec ale vsetko dopadlo dobre, som velmi spokojna.
Odpovedať
Tento rok sme si naplanovali kompletnu rekonstrukciu 3izboveho bytu. Nic sme nechceli ponechat na nahode, a tak sme si stavebnu firmu vyberali na zaklade priamych referencii. Firmu Juskal s.r.o. nam odporucil nas rodinny znamy, a takisto sme si ju preverili na internete. Obhliadka a cenova ponuka bola vybavena a zaslana promptne, a kedze nas oslovilo seriozne a zodpovedne jednanie, rozhodli sme sa cenovu ponuku prijat. Toto obdobie nebolo vobec prechadzkou ruzovou zahradou. Nevyhli sme sa malym komplikaciam a nervozni a nechapavi susedia nam dali tiez zabrat. Napriek vsetkemu boli prace vykonane kvalitne a dnes sa tesime z noveho bytu, za ktory vdacime firme Juskal. Jednoznacne mozme dalej odporucat. :-)
Odpovedať
@rekrek Pán REKREK sa dnes zaregistroval, aby pridal 2 totožné príspevky vychvalujúce firmu Juskal, s.r.o. Vôbec, ale vôbec to nie je nápadné :)
Odpovedať
Po piatich rokoch sme opat oslovili Juskal, tento raz nam stavali dom na kluc. Radi sme sa ku nim vratili, lebo sme mali vybornu skusenost. Ked pocujem známych ako dopadli ich rekonstrukcie a stavby :-| ..... tak ale na zaciatku boli celi happy, aku maju super cenu. Nerozumiem, preco sa uz ludia nepoucia. =-) Tento raz sme si dali ale robit uz kompletne vsetko u nich. Nezhanali sme si nic! Vsetko nam spracovali v ich studiu interier48 , tym, ze sa riesilo vsetko, dali sa vychytat aj take chyby, ktore casto vidiet az vo faze realizacie. Boli sme nadmieru spokojni. ak si ale niekto mysli, ze vsetko prebehlo bez problebov, je tiez naivny. Podstata je, ze ked nieco vzniklo, tak to niekto riesil a hladal moznosti ako sa to da.To co pise hore niekto, ze nieco objednane prislo neskor... to dava za vinu firme? vsak oni na to tiez museli iba cakat?!
Odpovedať
Profilova fotka
chcem sa opýtať, ci mate tí čo ste si davali robit komplet rekonštruciu cez firmu pocit že to výjde lacnejšie ako keby ste oslovili samostatne na sebe nezávislých robotníkov. Ci firma dokaže aj ponuknut vyhodnejšie ceny na materiál. Nikto z vas tu nespomína konkretnu sumu, co zaplatil firme. Takže ak je niekto ochotný napisat čo zaplatil za pracu (nemyslím vratane materiálu, samozrejme to si každý vybera sam) budem vdacna, chcem si urobit aspon prehlad. Mame 3 izb. byt. dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, aj ja by som uvitala nejake referencie na dobre firmy, dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý deň , nám dlhodobo prerába nehnutelnosti firma www.stubau.sk robia kvalitne a rychlo. Len maju vyssie ceny a dva mesiace cakacie lehoty.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Nedávno mojej dcére robila rekonštrukciu firma stubau.sk. Veľká spokojnosť, šikovní ľudia, práce vykonané v 100 % kvalite a naozaj veľmi rýchlo. Odporúčam. :-)
Odpovedať
@jana156 Nie sú zakázky? To ste sa registrovali tu na fóre len preto, aby ste robili PR? A ešte to robíte v neaktívnej téme podobne ako užívateľ pred Vami (ak teda nejde o tú istú osobu). Veľmi priehľadné.
Odpovedať
Tento rok v lete jsme si k rekonstrukci bytu v Bratislave zvolili s manzelem firmu http://stubau.sk/. Byli jsme s jejich pristupem k praci i s celkovou komunikaci velmi spokojeni. Prace byla odvedena profesionalne a v danem terminu. Jak se naskytne prilezitost, urcite je vyhledame opet. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ak je to pre niekoho aktuálne tak mi máme v rámci rodiny výborné skúsenosti s firmou Jadrostav. Sestre robili dva byty a moji rodičia ich mali na rekonštrukciu 3i. bytu teraz v lete. Kvalitne urobená práca, skvelý servis, dá sa dohodnúť čo áno a čo nie. Sú ale dosť vyťažený pokiaľ viem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
prave som pisala recenziu pre firmu, ktora mi prerabala byt v lete. profici mega.STUBAU. som sa bala, kamosky vraveli ze dobru firmu v Bratiske nenajdes, ale asi sa stal zazrak. takze toto o nich. :-) S priateľom máme za sebou kompletnú rekonštrukciu menšieho trojizbáku v Rači a môžeme povedať, že jednoznačne Stubau! - - - Pred začatím prác - - - Od prvého stretnutia s pánom Gagesom (menovite, lebo vyslovene tohto človeka odporúčam a doceňujem) viete, že hovoríte s profesionálom nielen po manažérskej stránke, ale aj človekom z praxe. Nesľúbi hory-doly, len aby si Vás získal, ale jedná narovinu. Zmluvu pred podpisom som upravovala niekoľkokrát, kde sa tiež prejavila jeho obrovská trpezlivosť. Pán Gages je počas rekonštrukcie s Vami v kontakte – vždy viete čo sa deje a hlavne, za mňa super dôležité, vždy dostupný. Ak aj nezdvihol telefón ihneď, do pár minút volal späť. Je tak profesionálny ako aj ľudský a ak vy k rekonštrukcii pristúpite rovnako, nemá to šancu dopadnúť zle. - - - Búracie, stavebné a natieračské práce - - - Prácu chlapcov, ktorí robili na našom byte, chodia obdivovať mnohí. Veľa susedov teraz prerábalo byty a mali u seba doma rôznych majstrov a iné firmy a všetci povedali, že také rovné stierky ešte nevideli. Naši stolári, ktorí už nejaký ten prerobený byt videli, tiež ocenili precíznosť stavebných úprav. Môj strýko je stavbár a povedal, že to musí byť veľmi kvalitná firma. Neviem vám opísať to či ono odborne, som laik – len majiteľka bytu. Keď však vojdem k susedom, vidím, že ich byt prerábal neodborník – krivé kachličky, hrboľaté stropy či steny, nedoliehajúce lišty, nerovná podlaha. Ako je to možné, keď sa u nich diali rovnaké stavebné úpravy ako u nás? Potom prídem domov a teším sa z fakt pekného bytu. Práve u nás finišujú stolári, takže naozaj je sa z čoho tešiť. Je treba spomenúť, že Stubau vedel vyhovieť špeciálnym požiadavkám, ktoré sme uviedli až dodatočne, napr. betónová stierka na jednu stenu. Za zmienku stojí, že chlapci si po sebe vždy upratali ako v byte, tak pred bytom, príp. aj schody apod. - - - Elektrikár - - - Obaja elektrikári od Stubau, s ktorými sme s priateľom prišli do kontaktu, sú odborníci. A tak vyzerá aj ich práca. - - - Vodár - - - Stubau má výborného interného vodára. Na začiatku prác u nás bol PN a zastupoval ho externý vodár, ktorý až takým odborníkom nebol. Keď sme však firmu na jeho neodbornosť a chyby upozornili, už sa u nás neukázal, a na jeho miesto nastúpil skúsený vodár, ktorého práca bola skvelá. - - - Iné - - - Kto už prerábal vie, aký dôležitý je čas. Ľudia od Stubau nemeškali. Napríklad pre stolárov, s ktorými teraz pracujem, to samozrejmé nie je. - - - Cena - - - Nechcem vám písať presnú cenu, pretože tá vždy závisí od rozsahov prác. Zavolajte si na obhliadku viac firiem a urobte si prehľad. Dbajte však na kvalitu prác. Ponúkal sa mi chlapík, ktorý mi chcel celý byt urobiť za sedem tisíc. Bol tu aj taký, ktorý za tú istú prácu chcel takmer dvadsať tisíc. Bol tu pán Gages zo Stubau a cena bola jednoducho primeraná. Zároveň máte istotu, že prácu budú vykonávať ľudia, ktorí jej rozumejú a majú na ňu potrebné osvedčenia. Dajte na inštinkt a dajte na skúsenosti ľudí. - - - Záver - - - Áno, počas rekonštrukcie budete v strese, je to rekonštrukcia – je treba vybrať farby, obklady, nábytok, a existuje toľko druhov bielej, že to svet nevidel. Je ale dôležité, aby ste sa nestresovali nad tým, čo sa deje vo vašom byte. Ak vám rekonštrukciu bude robiť Stubau, tak vám ju bude robiť korektná firma.
Odpovedať
napíše tu niekto ešte prosím na firmu STUBAU pekné veci, lebo to vôbec nie je podozrivé :) :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
!! POZOR na firmu RENOVUM !! Zdravím, plánovali sme rekonštruovať 2 i byt v Bratislave, dali sme si urobiť niekoľko cenových ponúk. Vybrali sme si firmu RENOVUM a bola to najväčšia chyba v živote !! Celá skúsenosť s touto firmou sa dá zhrnúť do niekoľkých slov: "keď vtáčka chytajú, pekne mu spievajú". Spočiatku išlo všetko dobre, obhliadka prebehla profesionálne, dokonca nám dali pekný prospekt s postupom prác a poskytovanými službami vytlačený na drahom kriedovom papieri. ALE potom sa to začalo, rezervovali sme si u nich termín a začali sme zisťovať, že sme neurobili dobre. Na svojej stránke a aj v letáku majú napísané, že poskytujú 30 % zľavu na sanitu v Siku a že nákup sanity bude prebiehať tak, že nás vyzdvihne niekto z ich firmy a že nám poradí a pomôže pri kúpe materiálu. Keďže nemáme z rekonštruovaním skúsenosti tak nám to vyhovovalo a takáto služba prispela k výberu tejto firmy. ALE zrazu sme sa dozvedeli že nákup z ich zamestnancom už NEPOSKYTUJÚ, že to je stará informácia a taktiež zľava bola už iba 20 % tz. KLAMANIE ZÁKAZNÍKA !!! na našu otázku, prečo to tam (na letáku aj na stránke) majú uvedené iba hmlisto odpovedali, že to je stará informácia a nestihli ju upraviť avšak skôr to pôsobí tak, že na to doslova LOVIA NIČ NETUŠIACICH ľudí. Ďalej naša (ne)spolupráca s firmou RENOVUM pokračovala tak, že s nami nikto nekomunikoval, neodpovedali na telefonáty (hoci tvrdili že budú volať späť) a ani na maili (až po niekoľkých dňoch). Po prvotnej predbežnej obhliadke už chceli hneď podpisovať zmluvu, ale keďže sa nám to nepáčilo a trvali sme na ďalšej obhliadke tak navela si snami dohodli ďalšie stretnutie, kde sme si niektoré veci objasnili a upresnili pričom sme zistili že človek, ktorý u nás bol prvý krát - pán Chudý si mnoho dôležitých veci NEZAPÍSAL tz. stretnutie bolo opodstatnené. Na toto stretnutie sme ale čakali dlho nakoľko p. Benkovský - totálne neschopný drzí a arogantný človek dohodol stretnutie na inú hodinu a keď sme sa ho pýtali ako sa to stalo tak úplne drzo nám povedal že to nie on urobil chybu, že chyba nastala u nás a na záver dodal, že škoda, že sme si stretnutie nepotvrdili mailom - je to tragikomické keďže nám najprv neodpovedal na telefonáty a ani na maili a potom zahlási, že si to treba potvrdiť mailom. Myslím si, že to firma sa má starať o zákazníka a nie opačne !! A nakoniec čerešnička - firma RENOVUM veľmi nezodpovedne a úboho nám napísala 5 dní pred začiatkom rekonštrukcie (keď už sme si zaplatili sanitu + nábytok), že kvôli zníženiu kapacít musia zrušiť náš rezervovaný termín na rekonštrukciu a že nám želajú veľa šťastia pri výbere iného zhotoviteľa RENOVUM NIKDY !!! NIKDY !! NIKDYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!! VEĽKÁ VÝSTRAHA VŠETKÝM kto nad nimi uvažujete sú drzí, majú tam nekompetentných ľudí a absolútne nekomunikujú !!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?