Poprosím o identifikáciu 2 rastliniek.

Dobrý deň rád by som chcel niekoho poprosiť o identifikáciu 2 rastlín. 1. Je zo stromčeka ktorý má také podlhovasté plody. Rastie na Slovensku. 2. Je rastlinka dovezena z Argentíny ako semienka. Správa sa tak ze tie malé akoby lístočky na stonkách sa každý deň o 19:00 sklopia k stonkám. Následne ráno o 07:00 sa lístočky dajú do pôvodného stavu.
Odpovedať
Prve je drien. Druhe volame netykavka, ale musim dohladat odborny nazov, lebo impatiens to nie je
Odpovedať
mimoza http://www.ceskestavby.cz/rostliny/mi...
Odpovedať
@zita19 ďakujem. Idem si naštudovať ci tie plody z drieňa sú len okrasné alebo aj liečivé . Keď budeš mať info ohľadom tej 2. rastlinky prosím daj vedieť.
Odpovedať
@milan209 drienky su vyborne ovocie. Vsak spominas Shusterovu drienkovicu? ;-) Chutne su, zdrave su, len kostku odseparovat je o zivot.
Odpovedať
@zita19 ďakujem. Jaaaaaj tak to z toho pálil? Možno to len tie drienky v tom Rudy lúhoval...
Odpovedať
surove drienky velmi chutne niesu, ale dzem, kompot a do diviny su super.
Odpovedať
Ďakujem Vám za rýchlu identifikáciu. Ešte k tej drienkovici, vyzerá to že sa to robí z tých drobných drienok. http://www.schusterovka.sk/vyroba.html
Odpovedať
aj z vyslachtenych mozes ak ich mas nadbytok.
Odpovedať
@milan209 po pravde, tu na vychode sa hovori, ze Schusterova drienkovica sa vyrabala v pomere 1:1. Jedna drienka, metrak krumpli. Kvoli drienkovici vyrubali pocerni "zberaci" driene na uzemi Slovenskeho krasu a prilahlom okoli tak, ze uz sa tam pomaly nevyskytuje. Myslim, ze ten uslachtiliy ma len vacsiu duzinu, ale ta je rovnako pritulna ku kostke ako ma jej divoky pribuzny. Ano, surove su trpko kysle, ale dzemiky, sirupy su z nich genialne. Drienkovicu som nekostovala. Ta bola pred casom len na pridel a zvlastne povolenie a teraz uz neverim ani v tu jednu drienku v metraku krumpli :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?