Poplatok RTVS za televíziu a rozhlas

Zdravim. Vcera ma v poste cakalo nemile prekvapenie od RTVS ze nemam uhradeny poplatok za televiziu a rozhlas pricomto mam spolocne uhradene na SIPE tak ako kazdy mesiac.( zaujimava je rychlost keby tomu tak bolo ako rychlo vedia posielat upomienky 😄 ) Naozaj im musim ja dokazovat ze to maju zaplatene? Na cislo sa im dnes volat neda lebo nemaju uradne hodiny. Mam chut ich riadne vy...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@codyy treba si kliknúť na svoj účet RTVS,
Odpovedať
@codyy napíš email uved číslo SIPA, ak máš IB vieš skontrolovať či to bolo odoslané z účtu a v správnej výške, a následne skontrolovať v RTVS
Odpovedať
Profilova fotka
RTVS je katastrofa tiez som sa s nimi dotahoval lebo mali na mne vedene 2 ucty jeden co som sa prihlasil sam po kolaudacii a druhy co oni spravili niako automaticky na zaklade odberu elektriny. Sranda bola ze mi takto vznikol preplatok na ucte niakych 50€ a tak som sa niako neponahlala s platenim seku. Tiez mi ale velmi rychlo poslalli upomienku a to ma vytocilo do cerveneho ze ako mi mozu poslat upomienku ked som v + stave uctu. Tak som to reklamoval a potom sa to vybavilo. Sice to trosku trvalo ale skoncilo to tak ako ma.
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz niekde asi nastala chyba, len by som povedala, ze asi v tom oni samotni maju akysi bordel. Hlvne klud, ked tak im to zasli mailom, ze to mas zaplatene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy všetko sa dá riešiť, pokiaľ to máš zaplatené, tak môžeš mať kľudné svedomie a len im to zaslať buď poštou alebo e-mailom. Ty si nespravil chybu, takže kľud. Zbytočne sa rozčuluješ 8-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Že v RTVS majú vo vyberaní koncesionárskych poplatkov bordel je viac než jasné a môžem to potvrdiť. K odberu elektriky som sa prihlásil v roku 2004. To som samozrejme mal ešte trvalý pobyt v zahraničí až do roku 2016 na odbernom mieste na Sk som mal len pobyt prechodný. V roku 2008 vstúpil do platnosti tzv. "zástrčkový zákon" Ja som sa pravdu povediac o to moc nezaujímal a naďalej som platil inkasné poplatky ako predtým. Bol som naozaj presvedčený o tom, žeten poplatok je zahrnutý automaticky v cene el. enrgia a viac som to neriešil. V roku 2016 som sa prihlásil k trvalému pobytu a odrazu v apríli 2017 mi prišlo upozornenie, že som povinný platiť koncesionársky poplatok vo výške 4,64 počnúc 1.7.2017. Nakoľko som bol v tom čase už na starobnom dôchodku, tak som im napísal list, v ktorom som ich upozornil, že od 1.1.2017 som poberateľom starobného dôchodku, žijem v domácnosti sám a nemám iný zdroj príjmu, ako starobný dôchodok. A teraz to začalo.... Do týždňa som mal doma dopis, ktorým ma vyzývajú na zaplatenie dlhu vo výške 670€, nakoľko mi vznikla povinnosť tento poplatok uhrádzať dňom, kedy vstúpil do platnosti zákon o poplatkoch, teda od roku 2008. Tak som pekne napísal odvolanie, kde som im vysvetlil, že zákon okrem iného hovorí, že výberca poplatku je povinný si kontrolovať, kto má povinnosť platiť koncesionárske poplatky, čo oni nespravili a okrem toho nakoľko tento dlh odo mňa nevymáhali súdnou cestou, je po dvoch rokoch premlčaný. Potom som zase dostal list od RTVS, že mi navrhujú dohodu, aby som im zaplatil polovicu z dlžnej sumy a vec bude vybavená. Tak som im napísal, že ani náhodou, dôvody som im už napísal a na žiadnu dohodu nepristupujem, ak nebudú akceptovať moje argumenty, budem nútený sa obrátiť na súd. Po čas som dostal list, v ktorom ma vyzývajú na zmier a to takou formou, že uznávajú premlčanie dlhu, ale som povinný zaplatiť dlh za posledné dva roky a to vo výške 4,64 za každý mesiac. Ani toto ma nezlomilo a napísal som im, že ani toto nemienim akceptovať, lebo ako dôchodca mám nárok na zľavu a to zodpovedá mesačnej platbe 2,32€ mesačne. Asi pochopili, lebo mi poslali novú výzvu na uhradenie a tentokrát bola suma už celkom iná a s tou som súhlasil. Odrazu bola dlžná suma vyčíslená na 95,12€ a dokonca bez úrokov z omeškania. :-) :-) ;-) Takže ponaučenie pre všetkých - ak vznikne nejaký problém, predovšetkým komunikovať a hlavne nedať sa obabrať. A ešte podstatné na koniec... neotvárať si zbytočne hubu, ak to nie je nutné. Ak by som sa na začiatku nebol ozval, tak by som si aj tých 95€ mohol ušetriť.
Odpovedať
Nuz, zalohy musi niekto financovat RTVS zarchivovala 1 TB dát za 12 tisíc eur odmeny Vianocne a auticka tiez.
Odpovedať
klobuk dolu jamk1, som rad, ze ludia ako Ty este existuju.
Odpovedať
a to este koncesionarke poplatky maju ist hore ... cele je to chore ja ich zatial neplatim, lebo nemam skolaudovany dom, to som si vybavil, aj ked mi uz prislo ze zacinam platit, presne ako pise @jamk1 - treba komunikovat - jeden telefonat do RTVS to vyriesil.
Odpovedať
@atak77 vazne maju ist este hore? Co sa zblaznili???
Odpovedať
tak snazim sa im hodinu dovolat, po prejdeni celeho menu a na konci vypocutia si hlasky ze vsetci su vytazeni zavolajte neskor prosim, mi to ihned zlozi, teraz po hodine to konecne zacalo zvonit no uz 5 minut zvoni ale nik nedviha. Mne sa z nich dviha tlak. Spravil som registraciu do toho ich systemu kde pise ze mam nedoplatok 4,64, pricom podtym je tabulka ze vsetky mesiace su vyplate. Nonsense...
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy Z mojich vlastných skúseností viem, že sa nedovoláš. Sadni k PC, napíš jeden doporučený list a pošli. To je najistejšia cesta a navyše máš aj dôkaz, že si sa snažil s nimi komunikovať. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 ani za nic, to ze som volal viem dokazat vypisom z telefonneho uctu. Ziadne doporucene listy odo mna nedostanu, nech ma daju na sud ked v tom maju bordel.
Odpovedať
@codyy nechod hlavou proti muru, ukludni sa a napis tam. Keby to bolo na mne, tak by som ich zrusil smahom ruky.
Odpovedať
@robcin pozri na tu bravcovu hlavua jeho vyjadrenia: https://medialne.etrend.sk/televizia/...
Odpovedať
Profilova fotka
Zase skusaju kto im to zaplati znova a kto sa ozve. Treba tam napisat mail alebo zavolat v pondelok a potom poslat mail s prilohou potvrdenia z prikazu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
obnovujem diskusiu... suhlasim s daniella121 aj jamk1 ze RTVS skusa a je tam bordel... moja skusenost a zaroven upozornenie na to co sa moze stat... po kupe domu 2011 som sa prihlasil na odber el. energie... RTVS som neriesil ano uznavam moja chyba... v 2017 mi prisiel list ze kontrolou zistili ze neplatim a ze mi zriaduju SIPO a mam zacat platit... nedoplatky za obdobie do zistenia neriesili... odpustili len mam zacat platit... medzitym som si kupil byt kde som zacal plati RTVS poplatok... problem je ten ze adresa na ktoru mi poslali vyzvu nieje ani moja byvala trvala ani moja sucastna trvala adresa... elektrarne maju urcite moju aktualnu adresu... a stalo sa to... ked som sa po par mesiacoch vybral na chalupu ktora je neobivana v rekonstrukcii, nasiel som si v poste kopec SIPO sekov s upomienkou a tou vyzvou na platenie... podotykam adresa je adresa odberneho miesta chyba tam titul... zarazuje ma to... ze si RTVS dovoli posielat SIPO (bez mojho vedomia) a upomienky na adresu ktora nie je trvala... a tu je ta moja domnienka ktoru ma aj daniella121 ... kedze nemaju ako zistit moje udaje tak to takto skusaju... zmluvu na vymenu osobnych udajom s energetikou nemaju... podla zakona moze energetika poskytnut udaje organizaciam ktore poskytuju verejne sluzby za ucelom odhalenia nedoplatkov atd... tak preco im neposkytli elektrarne moje prave udaje s adresou??? Vsetci ktori sa ozvu ze platia inde alebo ze maju zle udaje alebo adresu sa defacto priznaju a na zaklade potvrdenia ze ano vy ste ten odberatel vam spatne vyrubia poplatok za vsetky roky kedy ste mali platit... udate sa sam... ano premlcacia doba 3 roky od zistenia by mala platit ale toto je uz hadam vela v tomto state... Ano moja povinnost bola prihlasit sa na RTVS... ale oni sa zahravaju s exekuciou ktora mi moze prist na adresu kam chodim 1x za rok... co ludia ktori byvaju v zahranici alebo su dlhodobo mimo SR... maju si pockat na exekutora lebo im RTVS posiela SIPA na zlu adresu? Chcem sa vas opytat... dostali ste vyzvu na platenie na adresu trvaleho bydliska alebo na adresu odberneho miesta? Dolezity je aj titul ktory ste urcite pri uzatvoreni zmluvy s energetikou uviedli... co nasledovalo potom... ti ktori zacali plati prisla vam vyzva na uhradenie predoslych rokov... a ti ktori ste sa priznali prisla vam hned vyzva na zaplatenie nedoplatkou??? je to tak ako si myslim... Uprimne viem ze ma to moze stat este vela... ale cakam ako sa zachova RTVS... neplatim... cakam... cakam na info energetiky... komu vsetkemu poslala moje udaje... taktiez po tom co sa deje v spravodajstve nemam chut vobec platit... pani v telefone mi povedala... ze maju udaje z energetiky... bud klame alebo v energetike nevedia co je osobny udaj... lebo odberne misto nieje osobny udaj... tolko... uff... nervy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
AKTUALNE INFO 2019 prisiel mi nedoplatok za 9 rokov (od 2010) s vyhrazkou sudu lebo maju info z elektrarni, ze odberam elektrinu. bola som sa tam trochu vyhadat za ten sposob, lebo je to zahrada bez domu (teda k tomu datumu v 2010) popri tom som skontrolovala rodicov a ich platby a zistila som, ze otec platil aj zopar rokov navyse, ked bol stary dom uz predany a novy este neskolaudovany. zistene vysledky: poslu naratane platby od zavedenia elektriny - ale pri dome sa plati az od kolaudacie - pri mnohych pripojkach sa nemusi platit - len rod.dom a byt. poslu ale kazdemu a potom cakaju, kto sa chyti - v mojom pripade chceli vypis z katastra ako dokaz, na co som im povedala nech zabudnu, ze im nieco budem nosit, lebo kataster je verejny, tak si to mali overit skor ako sa mi zacali vyhrazat sudom, miesto toho aby ma poziadali, aby som im dolozila doklady ak chcem vyvratit ich presvedcenie, ze mi vznikla povinnost platit. dala som im k nahliadnutiu danove priznanie z r 2015, ked v tej zahrade este nebolo nic skolaudovane :-D A TERAZ TO PODSTATNE ked chcete vratit platby, na ktore nemali narok, tak len za POSLEDNE 2 ROKY ked chcu oni od vas platby spatne, tak maju narok len na POSLEDNE 3 ROKY ...staci dat namietku premlcania na starsie platby
Odpovedať
@miaxxx ale musia to poslat oficialne, nestaci emailom
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy Emailová komunikácia je rovnocenná s doporučeným listom. Túto informáciu som dostal na podateľni GP v Bratislave, keď som sa pýtal, či podnet musím podať osobne, alebo stačí poslať doporučeným listom, tak ma pani informovala, že stačí aj emailom. :-)
Odpovedať
@jamk1 neviem ci to nemusi byt ten statny email..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Čo myslíš pod štátnym emailom?
Odpovedať
@sysell nemusi. Kazda emailom podana vec je brana ako keby podana zasielka na poste.
Odpovedať
@jamk1 neviem ten mail co mas ako schranku os statu ci co to je @megdesign doporucene?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Jáj... tak to ma nenapadlo. :-)
Odpovedať
@sysell ziadny mal od statu. Ja som posielal staznost na poistovnu mailom, ziadost o prehodnotenie poistnej udalosti, nakolko som nebolspokojny s vyskou plnenia a prehodnotili a navysili plnenie. Nepotrebovali ziaden oficko list...
Odpovedať
@sysell Elektronickú úradnú schránku musia mať zriadenú predovšetkým orgány verejnej moci. Ak s inštitúciou komunikuješ ako občan, tak pokojne zo svojho klasického e-mailu. Nemusíš nič posielať listom týmto orgánom, je to rovnocenná komunikácia. Ale téma koncesionárskych poplatkov mi rýchlo dvihne tlak... Už z princípu je zákon upravujúci tento poplatok protiústavný a nikto sa tým nejak nezaoberá, všetci len platia, veď to je 4,64 Eur. Škoda, že mne všetci čo majú elektrickú prípojku neposielajú tých „len“ 4,64 Eur. Ale keď to nikomu nevadí, tak nemám problém ani ja. No nerozumiem ľuďom, ktorí majú aj kvôli takýmto nezmyselným poplatkov exekútorov na krku a keď svoju životnú situáciu už nezvládajú, tak sa radšej zavesia doma na čerešňu alebo sa prechlastajú na druhý svet.
Odpovedať
Ako to vlastne je. Pri zozostavanej stavbe predsa nemajú právo odomňa žiadať tento poplatok nie? Netreba sa tam nahlásiť až po kolaudácii?
Odpovedať
Profilova fotka
@negue https://uhrady.rtvs.sk/domacnosti/cas... Elektrická prípojka je zriadená na stavebnom pozemku, vzniká povinnosť platiť úhradu odberateľovi elektriny? Povinnosť platiť úhradu nevzniká, nakoľko sa nejedná o byt alebo rodinný dom. Pokiaľ zašlete stavebné povolenie alebo kolaudačné rozhodnutie, počas tohto obdobie Vám nevzniká povinnosť platiť úhradu za dané odberné miesto elektriny. Povinnosť sa prihlásiť do evidencie platiteľov vzniká po kolaudácii stavby nakoľko platiteľ úhrady je fyzická osoba, ktorá je evidovaná dodávateľom elektriny v evidencii odberateľov elektriny v domácnosti ako odberateľ elektriny v domácnosti v odbernom mieste, pre spotrebu v byte alebo v rodinnom dome.
Odpovedať
@megdesign ja nehovorim ze potrebuje daka poistovna oficialne papier len sa mi nezdalo ze mail z obyc schranky by sa dal povazovat za rovnocenny s dokumentom poslanym doporucene.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?