Pomoc s vráteným peňazí

Zdravím, tu na MS, som hľadala niekoho v Ba na vystavanie priečky, ozvala sa mi osoba, s kt. som sa dohodla, že to spraví. Stretli sme sa, podpísali sme riadne zmluvy a zaplatila som zálohu ( nevedela som, že v takomto prípade sa neplatí, a už vôbec nie tak vysoká, moja chyba, málo rokov = málo skúsenosti uznávam ). Žiaľ nič sa nestalo, ten človek sa prestal ozývať, ešte na email horko ťažko sem tam odpísal. Dala som mu ultimátum do kedy mi ma vrátiť peniaze, lebo v opačnom prípade pôjdem na políciu. Napísal, že peniaze poslal a pošle mi aj výpis. Opäť samozrejme ani výpis, ani peniažky. Išla som na políciu a pýtala sa, čo mám s tým robiť, ako mám ďalej postupovať. Povedali mi, že musím podať trestné oznámenie, čo som aj spravila. Dneska mi prišlo vyrozumenie, že mi ho zamietli. Podrobným preštudovaním došli k záveru, že v danej veci neboli naplnené všetky obligatórne znaky úmyselného prečinu Podvodu. (mali celú našu konverzáciu, výpisy z môjho účtu, kde mali byť vrátené peniaze, zmluvy). A že som doposiaľ neučinila žiadne právne kroky smerom k dlžníkovi v zmysle pravidiel Obchodného a Občianskeho zákonníka i napriek tomu, že som disponovala dostatočnými podkladmi na vydanie platobného rozkazu príslušným súdom. Viete mi niekto poradiť ako mám ďalej postupovať, aby som sa dostala späť ku svojim peniazom? Alebo kam mám ísť? Na koho sa obrátiť? Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubo1651 no ved ti to povedali ze na obcianskopravny sud. Ci? Kam by si chcela ist?
Odpovedať
@frinty 1x v živote takéto niečo riešim, nemám predstavu o tom kam. Mám ísť na okresný súd? Tam im povedať čo sa stalo a posunú to niekam, alebo čo?
Odpovedať
ahoj.ja osobne nemam takuto zlu skusenost.mozes sa s peniazmi rozlucit. ak si majstra nasla v avize na inzerat,povedz mu ze mu spravis ,,antireklamu,,. mozno to zaberie.prajem ti vela stastia a krasny den.snad som ti vnukol nejaku spasonosnu myslienku
Odpovedať
Profilova fotka
Najdi si niekoho kto si ho fiktivne objedna na pracu a rychle rucne bez svedkov mu vysvetli ze treba nieco vratit. Na sudy by som sa nespoliehala.
Odpovedať
@bubo1651 treba podať žiadosť o platobný rozkaz na okresný súd v mieste bydliska povinného , dobré by bolo vhodné podložiť to predžalobnou výzvou na úhradu dlhu, ktorú adresuj tomu pánovi s doručenkou do vlastných rúk. Tam mu pohroz že bude platiť okrem dlhu aj súdne trovy a poplatky z omeškania
Odpovedať
Profilova fotka
@bubo1651 aha. Tak teda tak ako pise campanol :-)
Odpovedať
Ak vieš presne o koho ide, tak by som to tak zlé nevidel. Navyše, ak je to podnikateľ, tak určite má aj účet alebo nejaký majetok, na ktorý mu môže siahnuť exekútor. Bude to ale dosť dlhý proces, ak sa do toho pustíš. Musíš rátať s tým, že to môže trvať aj rok - dva. Ale nakoniec svoje peniaze, vrátane úrokov z omeškania a všetkých trov dostaneš späť. Mne jeden týpek dlhoval cca 50 EUR, nakoniec po vynesení rozsudku musel vycálovať cez 150 EUR. Bude treba dať návrh na súd na vydanie plat. rozkazu, ako napísal campanol. O akú sumu sa u teba jedná? Aké máš dôkazy? Ak s tým chceš pomôcť, daj vedieť.
Odpovedať
@jankazb ]-( ;-) :-D :-D :-D 100 bodov :-D
Odpovedať
Jednoducho a strucne ... Obycajny clovek sa v zakonoch nevyzna a "tocia sa vseliako", dokonca tak, ze ani samotni zlocinci nie su postihnutelni. (vid sucasna zlocinecka vladnuca strana napriklad) V prvom rade si najdi pravnika. Ten Tvoj problem preberie a urobi za Teba, vsetko co bude treba a tak, ako to ma byt. V konecnom dosledku potom vymoze na sude vsetky naklady spat aj tie, co si dala na pravnika .... Trochu tej spravodlivosti este na Slovensku dufam existuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?