Poistenie rozostavenej stavby - podmienky?

Poistenie rozostavenej stavby - podmienky, výška poistného? Ďakujem za info kto má skúsenosti (príp. aj s výplatou poistného plnenia ☺) ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@iwkav ano da sa samozrejme poistit. Ale s dotazom sa asi obrat na konkretnu poistovnu a zisti si podmienky tam..
Odpovedať
tu ti asi nik nepovie, koľko by to bolo, no normálne sa takéto stavby poisťujú. poisťovne aj vyplácajú aj nie, takže ťažko povedať, ako to v tvojej prípadnej škodovej udalosti bude
Odpovedať
@frantik22 to mi je jasné, ja som sa chcela len informovať, akú skúsenosti majú ľudia s jednotlivými poisťovňami ☺ Určite si urobím prieskum poisťovní
Odpovedať
@iwkav Poistné sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti, t.j. na kú sumu je poistená. Ja som poisťoval rozostavaný dom, vychádzalo sa zo znaleckého posudku, ktorý bol v čase rozostavanosti okolo 170 tisíc. Mám to poistené vo Wustenrot poisťovni a zdá sa mi, že poistná suma bola dohodnutá na 200 tisíc, ak chceš, môžem to večer pozrieť doma presne v zmluve. Poistné platím ročne 88 €. Ešte nemám skolaudované, ale kolaudácia na poistné nebude mať vplyv.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tak to mas celkom fajn. A to ti len tak boli ochotny navysit sumu, odhadovanu znalcom? Co v tom vsetko mas poistene?
Odpovedať
@nemcek samozrejme, že poisťovňa bola ochotná, čím je vyššia poistná suma tým je vyššie aj poistné.
Odpovedať
@nemcek Musím pozrieť v zmluve. A tých 200 tisíc ber zatiaľ s rezervou, nie som si úplne istý. Inak mám aj stavebný úver od W., možno preto je poistné výhodnejšie. A prvý rok som mal dokonca ešte aj zľavu, vtedy som platil 66 €.
Odpovedať
@nemcek Tak poistná zmluva je na 176 tisíc. Je tam len možnosť poistiť zodpovednosť do sumy 200 tisíc, ja mám len do 50 tisíc. štandardné poistné je 110 €, ale tým, že mám aj úver, tak to mám zvýhodnené, kým splácam úver.
Odpovedať
Profilova fotka
@iwkav my mame poistenu stavbu tiez. nie podla hodnoty znaleckeho posudku, nakolko momentalne je to suma okolo 55 tisic, ale v kratkom case sa bude hodnota zvysovat. takze poistena je na zaklade m2. Poistenie nemame standard, ale extra (sirsie krytie) a poistenie zodpovednosti na 70000. rocna platba 140eur. Po kolaudacii sa suma znizi, a nakolko je to na zaklade m2 bude stacit len zmenit, ze uz to nie je stavba a pripadne dopoistit domacnost. poistovna csob, nakolko je tam stavba aj zalozena.
Odpovedať
@iwkav poisťovne vychádzajú z m2. A keď ti napríklad vyjde podľa m2 150000€ tak platba na rok vychádza okolo 150€. ja mal poistenie od začiatku výkopu základov na normálnu sumu ako keby bol hotový dom. Po roku skolaudovaný a potom nahlásené poisťovni
Odpovedať
v dnešnej dobe ti poistia uplne všetko, takže kludne. SKus použit nejaku online kalkulačku. Zvyknu byt presne a po zadaní parametrov máš všetky potrebné info ktoré potrebuješ.
Odpovedať
každá poisťovna ti ho poistí, skusa informovat. AK to budeš mať hotové, dopoisti si iba domácnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?