Podnájomníci neumývajú schody. Je to podľa vás drzé?

mame susedov co prenajimaju byt, doteraz tu byvali manzelia a ja a pani sme upratovali schodisko kazdu sbotu (kazda dvarazy do meiaca ob tyzden - se sa striedali), od 1 augusta tu su podnajomnici dvaja mladsi ludia - chalan a baba a od 1 augusta umyvam schodisko sama.Lenze stve ma to, ze k nim chodi do dna milion navstev, fajcia a ta kocka nema tolko slusnoti aby to aspon raz pozametala a umyla.Ani pred dverami nemaju nic na topanky tak si kazdy obucha topanky o zem s ide.Teraz ked prsi oklepu tam blato a ked sa to uschne je to "pekne"Tak ma to dnes uz nahnevalo a napisala som rozpis upratovania a vylepila na schodisku.Je to podla vas drze? viem, ze si mozno nepomozem a mozno upratovat nebude aj tak, ale snahu som mala :-) doteraz sme mali schodisko pekne, aj vyzdobene ked bola prilezitost (Vianoce, Velka Noc a pod) no a teraz mam dojdem, ze sa do bytu doslova brodim spinou.
Odpovedať
Ved ste sa mohli najprv porozpravat, vysvetlit jej, co Ti vadi, slusne, (pri kavicke?), ved budete vedla seba byvat, tak nech su vztahy take milsie. Nie hned na seba zazerat, aj ked o sebe nic neviete.
Odpovedať
Profilova fotka
skor by som zavolala skutocnej majitelke s tym, ze asi podnajomnicku zabudla upozornit, ze v podnajme nie je zahrnuta sluzka a ze v ramci podnajmu ma povinnost sa starat aj o spolocne priestory - samozrejme to nejak slusne zaobalit....a ked by ona na to kaslala, oslovila by som priamo podnajomnicku, ako sa veci maju...
Odpovedať
ja by som sa najskôr slušne a nekonfliktne prihovorila novej podnájomníčke - možno si ani neuvedomuje, že poriadok sa sám nerobí ... Mne sa stalo, že keď sme sa my nasťahovali do bytu, tak odvtedy upratujem aj spoločnú chodbičku - každý týždeň, hoci sme 4 byty , ale veď radšej budem mať čisto, ako by sme si domov špinu nosili (stalo sa predsa, že v byte vedľa nik nebýval, a nebudem predsa čakať, že sa dlážka sama vyčistí :-( ) No keď sa nasťahovali noví podnájomníci (mladý pár), tak si raz všimli, že upratujem aj tam, kde nemusel byť "náš priestor", a tak si mladá dáma uvedomila, že to patrí k bytu .... Totiž, veľa domov má platenú údržbu - takže možno aj tí vaši "noví" len nevedia, ako sa veci majú...a netreba zbytočne sebe i iným vyvolávať zlú náladu - želám ti, aby sa všetko vyriešilo v poriadku a spokojnosti ;-)
Odpovedať
Presne tak, my si mesacne platíme za to ze chodi upratovacia sluzba, takze si maximalne vytriem pred vlastnym prahom a viac neriesim. U svokrovcov sa striedaju obyvatelia domu, maju to vylepene aj vo vchode v tabuli na oznamy. Ked som byvala este s rodicmi tak som svojho casu upratovala cely dom sama a ostatni ma platili, mala som to ako brigadu...Takze vsade je to rozne, asi staci slusne vysvetlit susede ako to chodi u vas ;-)
Odpovedať
nas blok upratuje firma, suhlasim s postami nadomnou, najprv sa slusne porozpravat a potom ohovarat poza bučky, a myslim, ze do toho, ci im chodia navstevy alebo nie Ti urcite nic nieje /pokial nerusia nocny klud/, a rozpisov mozes písat kolko chces ... o nieco taketo by sa mal starat domovy dôvernik ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
U našich to tak tiež je 2 rodiny umývajú a jedna nie. Riešili to tak, že všetok bordel je zamietli ku dverám, lebo dohovor nepomohol. Minulý týždeň už upratala. Možno nieje rodina informovaná aké majú povinnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
No nieco podobne je aj u nas. Byvame este v podnajme (snad uz posledny mesiac) a vo vchode je 6bytov na troch poschodiach. Ja som v strede a spolu s nami este jedna slobodna mamicka, ktora tam byva cely zivot. Co sa s nou uz susedia navadili, ze este ani jeden krat!!! co tam byva neumyla schody a nic nepomohlo a ja podnajomnik to robim a neriesim, ci som na rade ja, ci ona. Obcas ma to stve a tak uz zametam len ked vidim bordel a nie kazdy vikend a proste si poviem, ze ten mesiac to uz vydrzim. Kolkokrat to uz ani moj drahy nevydrzi a ide to upratat on, ale ona nikdy. A pred rokom a pol sme este byvali v tomto nasom podnajme spolu s dalsim parom a ti boli presne takto isto lenivi ako nasa suseda, ale s tym, ze oni neupratovali ani byt, nie to este schody. Ale to ma uz nastvalo, tak som bez milosti napisala rozpis sluzieb aj co si presne pod tym pojmom predstavujem a odvtedy sa uz upratovalo pravidelne. Sice sme sa spolu uz nebavili, ale aspon bolo konecne cisto. Nastastie sa uz odstahovali, lebo sme mali zle vztahy, ale poviem vam, na uprotovanie po cudzich som uz naozaj nemala nervy. Takze si dobre spravila, co si spravila. Niekomu vsak ani to nepomoze.
Odpovedať
podla mna to tvoje gesto nebolo drze...otazka je, ci si to ti susedia vobec vsimnu. Ak si to nevsimnu, treba im to osobne ukazat, a ak to nebudu respektovat, tak by som im tu spinu pekne zhromazdovala pred dverami. Ked si to navlacia do bytu a nalepi sa im to na ponozky alebo na bose nohy a porozvlakaju po kobercoch alebo na sedacku, tak ich mozno trkne.
Odpovedať
@ nemko nebolo to drzé a zozpis je výborná vec. kdekoľvek som bývala, upratovanie vo vchodoch fungovalo na základe rozpisov. žiaľ aj tak sa vždy nájdu takí, ktorí to nerešpektujú. ak to tí vaši mladí susedia-podnájomníci nebudú rešpektovať, obráť sa na majiteľov bytu. sú za ten byt a aj za poriadok zodpovední. ja by som sa s nájomníkmi zatiaľ nebavila. ak máte bytového dôverníka, tak to skús riešiť aj cez neho. je platený od toho aby sa staral o spoločné priestory a údržbu. nech s nimi jedná on. každý kto žije v byte by si mal uvedomiť, že k bytu patria aj spoločné priestory a aj o tie sa treba starať. ešte je riešenie, ponúknuť sa im, že budeš umývať schody za nich ak sa im nechce, no za peniaze. nebudeš to predsa robiť zadarmo. držím palce ;-) viem , niekedy je to veľmi ťažké.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?