Podľa čoho si vyberáte remeselníkov?

ahojte.zaujimalo by ma podla coho si vyberate firmy na rozne prace v dome alebo byte.len by som si chcela spravit taky maly prieskum,ze ci Vas nieco poslednou dobou milo prekvapilo,ci uz aj na slovensku sa remeselnici riadia heslom nas zakaznik nas pan alebo je to vacsinou o negativnych skusenostiach.Naco date pri vybere tej ktorej firmy?Je to osobna skusenost nejakeho znameho,pripadne Vas zaujme internetova stranka alebo je to skor o cene?Pozerate aj na take veci ako je zaruka, ktoru davaju alebo Vas viac menej zaujima len hotovy produkt?A volate si vobec firmy alebo sa snazite tak ako my skor si robit vsetko svojpomocne? Mna naprikald dost zaraza jednanie niektorych panov ked sa pridu pozriet a po pol hodine sa so mnou zacnu bavit dost familiarne alebo sa dokonca spytaju ci si mozu zapalit a podobne.Dost neprofesionalne sa mi zdaju urcite malickosti. Dost dlho sme zili v uk a tam ma vzdy prijemne prekvapilo ked si remeselnici vzdy po sebe vsetko upratali,napriklad ked nam prisiel niekto nieco vrtat vzdy mali so sebou vysavac a povysavali si to:)alebo nikto odomna necakal,ze im budem robit oblozene misy ako ma moja mama stale presviedca,ze to musi byt,ze musis niecim ponuknut.... som zvedava na vase nazory a skusenosti.
Odpovedať
viem, že to nie je úplne k téme na ktorú sa pýtaš ale: môj manžel pracuje ako živnostník pre firmu ktorá vyrába a predáva drevenice a má jedného kolegu, ktorý je taký nevychovaný že si automaticky s každým tyká. Príde napr. majiteľ drevenice a on mu hned začne tykať, takže od takýchto len ruky preč ;-) žiadna úcta k ľuďom, ktorí majú na to, aby si takú drevenicu kúpili, lebo to nie je lacný špás.
Odpovedať
nie nie zuzula80 presne taketo ma zaujima ake maju ludia skusenosti s ludmi.a teda odradilo by Vas to od spoluprace s niekym takym hej? no presne toto som mala na mysli taketo detaily ktore odradzaju od spoluprace:)
Odpovedať
@mofa mna odradi ked nepovie nic negativne ze len vsetko chvali, nema cistu mysel a nei je racionalny
Odpovedať
Profilova fotka
@mofa tak vysavac u niekoho kto vrta steny - tak to na slovensku este dobre dlho nebude :-| na druhej strane, aj mna moja mama presviedca ze co ponuknem, ze treba dat majstrom jest a podobne, ja som toho nazoru ze si raz povedal ze za to chce tolko a tolko a kde a co bude jest je jeho problem, ja nie som vyvarovna ;-) samozrejme kafe nemam problem ponuknut, no ale tam to konci - chlebicky, kolace, obedy - na to mozu zabudnut.... toto som ochotna robit u ludi, ktori mi pridu pomoct zadarmo, vo svojom volnom case, ale nie u ludi ktorych za ich pracu platim.... k tomu vyberu - jednoznacne osobny kontakt, sympatie - dala som poziadavku na 123dopyt.sk a tak sa mi ozyvaju firmy, a aj podla telefonatu viem ze s tymto "podnikatelom" nechcem mat nic spolocne - napriklad taky detial, telefonovanie o pol deviatej v nedelu vecer!!!! ako pardon, to kde sme???? inak su dolezite referencie, ale na referencie od znamych sa uz moc spoliehat nechcem, pretoze sa mi stalo ze inde odvedena pekna praca a u mojich rodicov - by som to dala prerobit..... a je to tiez o tom, ze kopec ludi preberie pracu a zaplati ktora za to ani nestoji, jednoznacne si treba stat za svojim a dat to aj napriklad prekachlickovat na majstrove naklady, ked to nie je podla tvojich predstav.... pretoze aj toto niektori "majstri" robia, riesia si veci podla toho ako si oni myslia ze takto je to najlepsie a dlabu aj na projekt ]-( tykanie, co spomina @zuzula80 - tak to by ma dorazilo uplne, dotycny by u mna skoncil okamzite takze nie si divna, ze ti je neprijemne familiarna komunikacia, ja som taka ista, len hold mentalita ludi je niekde inde asi.... proste akoby tu nikto este nepochopil, ze ked raz platim, tak ja som ta, od koho ma pripadne familiarne jednadnie prist ako prve!!! ak vobec ;-)
Odpovedať
tak ja mam skusenost aj velmi dobru, aj velmi zlu. Dobru - s chlapmi, co robili hrubu stavbu - taky poriadok na stavbe sa len tak casto nevidi. Nechceli si vziat ani ponuknute pitie, ich majster s nami vzdy vsetko konzultoval. Na stavbe ste nepoculi ziadne nadavky a nervozitu, ako to u niektorych robotnikov pocujeme, uplna pohoda. Tak isto chlapi, co robili omietky - velmi velmi mili a pohodovi.. Pritom tuto partiu omietkarov som zohala tu na fore a veeeelmi som sa obavala.. Spokojna som bola aj s bagristami, co kopali pripojky. Velmi sikovni, kludni, bezproblemovi - a to boli ludia klasika cez vacsiu firmu..velka spokojnost. A este oknari - tiez nemozem povedat jedine zle slovo, tito boli na doporucenie znameho. Zato kurenari - tak to bola "lahodka". A pritom aj tito boli na odporucanie znameho.. No no comment. Same pi..vanie, nadavky, fajcili vo vnutri, mali nemiestne poznamky a to, co mali spravit za jeden den, robili na 3x. Ked konecne prisiel ich sef, vsetko som mu samozrejme povedala, aspon ten sa zachoval ako normalny, ospravedlnil sa, dokonca mi povedal, ze ten jeden, co som sa stazovala uz u neho nerobi a ze vie, ze ani ti ostatni nie su bohvieco, ale ze ma problem zohnat sikovnych chlapov.. Viac robotnikov sme tu vlastne nemali, takze globalne - som celkom spokojna, myslim, ze uz vela remeselnikov pochopilo, ze dnes je ina doba a podla toho sa aj spravaju.
Odpovedať
no tak vidim,ze sa prevazne zhodneme na tom istom.osobne ja preferujem az sterilnu profesionalitu pred nejakym kamaratstvom,tykanim a podobne. este minuly tyzden ma dost prekvapil pan co nam prisiel montovat prijmac na internet.nemohol sa vobec napojit stale volal svojmu sefovi ten nakoniec musel prist a bolo tohotove za dve minuty ale co ma dost zarazilo bolo,ze ho tam predomnou zdrbal ako maleho chlapca.citila som sa dost blbo lebo akoze mal pravdu ale nemusel to riesit ked tam som. a neviem ci je to odomna hlupost ale ja dost dam na to ked vidim,ze firma ma pekne prepracovanu webovu stranku su tam vsetky kontakty referencie fotky a tak:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mofa tak ono zase web znesie vela :-D :-D :-D :-D ale zase su tu potom stranky typu orsr, zrsr, socpoist.sk dlznik.sk a podobne.... a to ti da uz fakt daleko lepsi obraz ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 veru
Odpovedať
Profilova fotka
dobry den, dovolte aby som aj ja pridal nejaky nazor. zacnem ponuknutym pitim ci jedenim. standardne pri ponuke poviem nie, dakujem. ak teda tak max kavu. co sa tyka tykania to nemam rad a tak to ani nepraktizujem. aspon nie pokial som tam prvy krat ani druhy :-) . no ale co sa tyka upratovania, osobne mam rad ked si po sebe poupratujeme a ostane poriadok. no poviem Vam, ze ked k niekomu pridem a ten dotycny chce zlavu este aj na to co mu clovek neda. a niekedy nas tlaci na take ceny kde ani clovek nezarobi.... lenze problem je v tom, ze mu niekto da cenovu ponuku kde si dotycny da minimum, lebo ved sa naje, napije, oddychne si, necha bordel a robotu nejako odflakne... no ked my mame prist, samozrejme nejeme, nepijeme a ani to necakame, ideme sa normalne najest. a takisto sa snazime vzdy robotu spravit poriadne, upratat, a takisto pouzit kvalitne materialy tak sa nevieme dostat na cenu ako ten druhy ktory je lajdak. no na druhej strane musim povedat, ze je statie, ze su aj zakaznici ktory toto vedia ocenit a pred nimi klobuk dole. tam nemame problem prist, spravit si robotu, dat si kavu, dokonca si aj potykat ale urobit pracu poriadne. no to su zakaznici, ktory sa nemusia hanbit ked dielo po nas mozu ukazat znamym a povedat to robil ten a ten a navsteva povie, to sa mi paci.. aj ja chcem take.. a poviem Vam, ze nosim aj vysavac v aute, takze niesu vsetci majsti rovnaky... noo su aj taky ktory robia inym zlu podu a zle meno.. osobne si myslim, ze kazdy si robi meno sam sebe. len to trva dhsi cas a ludia ktory firmu nepoznaju, nemozu vediet o ktory typ majstrov ide.... to je moj nazor :-) s pozdravom
Odpovedať
Ja som na pocudovanie mala doteraz len same pozitivne skusenosti, aj s remeselnikmi, ktorych som si nasla cez net ... toho som sa sice sprvu obavala, ale niektorych sme si zavolali uz aj viackrat a sme stale spokojni :-) Az kym sme nezacali stavat zahradny domcek, na ktory sme zohnali jednu malu stavebnu firmu z Galanty. Hoci praca celkom usla, boli neskutocni bordelari. Za tu malu "kolnicku" sme neboli ochotni platit horibilne sumy, tak sme sa dohodli na velmi prijatelnej cene pre obe strane. Po case si ich vsak vsimli aj ini susedia a co cert nechcel, zrazu nasa stavba stale vyse troch mesiacov ... prestali s nami komunikovat, dovolat sa im priam nemozne. Ked mi dosla trpezlivost, s manzelom sme na nich pockali a dostali sme odpoved, ze "dostali lukrativnejsie zakazky". Nasu stavbu sice nakoniec dokoncili, ale uz v zivote s nimi nechcem mat nic spolocne ...
Odpovedať
Profilova fotka
@miskoo3 súhlasím s tvojim názorom. Mali sme podobných majstrov. Pôvodne iba na hrubú stavbu, neskôr sme ich volali i na omietky, obkladanie... vo finále i dom zatepľovali a ťahali fasádu. Profesionálny prístup, slušnosť, pohoda. Občas som im tú kávu pri kontrole stavby uvarila, len fakt ako pozornosť, vo veľkej zime som nechala malú fľašku domoviny na zahriatie. Vydržala im veľmi dlho. Vždy si dali iba ráno po 1 poháriku :). Keď robili fasádu tesne pred zimou, od rána do večera (vrátane zateplenia, podbíjania,..) som im robila čaje i obed i kávičku po... ale to bola fakt už zima, navyše sme už v dome bývali, tak mi bolo hlúpe nechať ich jesť na lešení suchú salámu. Boli veľmi zlatí, vždy pochválili... a pri účtovaní mi sami dali slušnú zľavu z pôvodne dohodnutej ceny. Myslím že sme boli obidve strany spokojné. Korektný prístup je veľmi dôležitý. Brali sme ich ako odborníkov a nie ako robošov... Viem, že kedykoľvek budeme ešte niečo potrebovať, majstrov máme k dispozícii.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb mozes mi dat prosim kontakt do IP??? sak budeme stavat v podstate kusok od vas ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kaktusik007 jasne, pošlem, len oni to nemajú tak blízko :))) denne dochádzali z Topolčian.
Odpovedať
@jankazb ahoj mohla by som poprosiť do IP kontakt na tých majstrov.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete mi doporucit niekoho na sadrokarton? okres GA ... pripadne aj cenu za pracu aku sme mali dakujem ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?