Pocit nepohodlia,že už máme svoj domov

Dobrý deň, mám trošku nezvyčajnú otázku a rada by som si prečítala nestranný názor. Ide totižto o to,že pred 2 rokmi sme kúpili a zrekonštruovali domček aby sme už konečne bývali vo svojom. Podotýkam dom sme kupovali od mužovej starkej takže sme nešli do "neznámych vôd" a rodina s tým veľmi rada súhlasila aby to nespustlo . Od decembra 2019 tu bývame a čím ďalej tým viac tu nepociťujeme ten pocit domova. Máme tu priateľov, rodinu ktorá sa do nás nestarie a pomáha nám, dobrých susedov, pokoj , prírodu ale jednoducho sa tu necítime doma. Niečo možno vyžaruje s tohto domu lebo najprv som mala ten pocit a nič som nehovorila mužovi lebo som si myslela, že keď tu odviedol taký kus roboty, že je spokojný ale opak je pravdou. Sám od seba tvrdí, že mu tu niečo nesedí, že asi sa časom v priebehu rokov odsťahujeme.Dom sme nekupovali hneď, prešli sme si veľa ponúk a obhliadok kým sme sa rozhodli.... Takže sa len pýtam či zažil niekto takú situáciu,že je konečne vo svojom ale zároveň sa necíti ako vo svojom???(ak sa chápeme 🙂).
Odpovedať
Profilova fotka
Možno v dome niečo je, kedysi by mi nenapadlo, že niečo takéto napíšem, ale začínam mať pocit, že ozaj je niečo medzi nebom a zemou a je dobré dať si dom vysvätiť. Niekto tomu neverí, ale ja som začal, keď kamarát si prešiel niečím podobným.
Odpovedať
Máte deti? Oni to ako vnímajú?
Odpovedať
@dominika62 Naši majú dom s 2 bytovými jednotkami. Mama doteraz tvrdí, že na dolnom poschodí straší duch jej nebohej svokry, ktorá tam bývala a s ktorou sa neznesieli. Ja som v dolnom byte býval počas štúdií na SŠ aj VŠ a babku som strašiť nevidel. Ale ten pocit môžeš mať, pokiaľ ten domov nie je to pravé orechové pre teba. Dom vymeňte, na to si asi nezvykneš.
Odpovedať
@lubo310 Máme 5r. dcéru a druhé čochvíľa čakáme. Dcérka čo sa týka duchovných vecí nič nespomína(naštastie !) a čo sa týka bývania, tak si zvyká ešte.
Odpovedať
@chrobak7 Tu nemám pocit že by strašilo aj keď možno je to iná energia. V tomto dome zomrel otec a 2 zo 4 synov....Tiež mám taký pocit že sťahovaniu sa nevyhneme ale ak tu bude vždy niečo čo nás vo vnútri dusí nebude to mať zmysel tu ostávať.
Odpovedať
@dominika62 To strašenie som nemyslel v súvislosti s vašim domom, len som chcel naznačiť, že individuálne pocity sú ťažko pochopiteľné inými. Takže všetci môžu byť v pohode, ale ty stále môžeš mať pocit nepohody a ten tak ľahko nevymažeš z hlavy.
Odpovedať
@chrobak7 Lenže ako som zistila nie som tu jediná ktorá to tak cíti a ani som to nedávala najavo. Nakoniec sa mi muž priznal že nie je tu tiež v pohode.
Odpovedať
@dominika62 Možno by pomohol psychiater.
Odpovedať
@dominika62 len ja sa bojím, že ten pocit by ste si so sebou niesli aj do ďalších domov. Pocit určitej nespokojnosti. Pocit, že tam nepatríte atď. Ťažko povedať. Treba sa naučiť tešiť sa z drobností, aby ste sa potom z toho tešili ako z celku. Len tiež mám pocit, že sú ľudia, ktorí sa už tešiť nedokážu. Alebo len veľmi krátkodobo. Možno fakt ten psychológ by pomohol. keď si sami neviete spraviť psychohygienu.
Odpovedať
@wewio A aspoň z hasičským autom, aby bolo dosť vody. 🙂
Odpovedať
ja to mam podobne v dome starych rodicov. pomenili sme tam co sa dalo a aj vonku ale stale sa tam necitim dobre. v hoc skom hotely/chate mi je 100* lepsie. chodte prec cim skor. zijeme kratko aby sme sa trapili pre materialne veci. v bytovke ste byvali niekedy?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som osobne hľadala nové bývanie, ktoré vás obichvoch s mužom chyti za srdce. Nič nie je krajsie prist po celom dni domov a cítiť pokoj, ktorý má domov prinášať. Určite by som to zvážila a neodkladala na neurčito, že možno raz sa odstahujete alebo že si tam zvyknete ten pocit nezmizne čo teraz mavate proste ten dom nie je pre vás 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren Nemyslím si,že je vhodné si s toho robiť srandu. Je to normálna otázka,každí má občas pocit že niečo nie je tak ako má byť. A keď už tak skôr psychológ ako psychiater. 🙂 aj keď v tomto prípade je to zbytočné riešenie
Odpovedať
@stefan222 Bývali a nie je to nič pre nás. Dokonca muž vyrastal v bytovke.
Odpovedať
Sorry, ale myslim, ze psycholog nie je uplne zla rada. A este mozete poskusat vsetkych sarlatanov postupne: - vysvatenie/exorcista - meranie geopatogennych zon - feng-shui Ja na take veci neverim, ale mozno nieco zaberie :-) Ak nie, jedine sa odstahovat. Ja sa napriklad velmi divne citim u svokry...take to nonstop napatie, clovek si neoddychne :-D
Odpovedať
@dominika62 nie je ten dom skaredy? stare domy ak sa nezmeni dispozicia a iba sa obnovia tak stoja za prd. kazdopadne asi nemate ine problemy ked riesite toto...
Odpovedať
Stary dom bude vzdy len stary dom. Zilo v nom vela ludi, rozne osudy, rozne situacie, ci uz dobre alebo zle. Podla mna je lepsie si najst nieco ine, ako sa uspokojovat tym, ze nie je vedecky nie je dokazany ziadny vplyv negativnych energii a zit tam so zlym pocitom. Vravis, ze tvoj muz sa tam narobil, takze predajna cena by nemusela byt uplne odveci.
Odpovedať
@zefe no vidíš, zle sa cítiš u svokry, nechceš zájsť k cvokárovi? To na margo tvojej poznámky k zakladateľke témy. Neveríš na také, ok, ale neposielaj k psychológom. Ak sa dvaja ľudia necítia zhodne dobre v tom istom dome, asi niečo s ním nebude až tak v poriadku. A nemusia to byť hneď duchovia. Stačia blbé geopatogénne zóny, vysielače na blízku a podobné záležitosti. 😉
Odpovedať
@jabadaba cvokar.... to je taky folklor. Je kopec ludi, ktorym psychologovia/psychiatri pomohli viac, ako spominani sarlatani. Teraz uplne vazne a nie je ziadna hanba tam ist. Skor by som sa hanbil priznat, ze bol u mna exorcista...ale kazdemu podla jeho gusta ;-) Ja u svekruse viem presne kde je problem, takze nepotrebujem ani cvokara, ani exorcistu... riesenie je zdrziavat sa tam co najmenej 8-)
Odpovedať
@dominika62 myslím že ak po 3/4 roku sa necítite doma ako doma, tak je to zle a treba to riešiť. Predaj a sťahovanie je náročná záležitosť, skúsila by som najprv psychológa, či by vám vedel pomôcť nájsť dôvod vašich pocitov a pomohol vám ich racionalizovať. Ak nič, tak potom len sťahovanie. Ešte otázka: na koľkých miestach ste bývali predtým? Nebude to tak, že ste šli od rodičov hneď do tohto domu a teraz si neviete zvyknúť, predsa len nie je to rovnaké ako u rodičov?
Odpovedať
U nas odkedy byvame v dome mam stale rovnake sny.A to ze je u nas poschodie kde strasi.Alebo cast domu kde nechodime a tam strasi.Uz som z naseho domu teda akoze podkrovie co nemame;mame rovnu strechu tak aj duse vysielala do neba.Proste je to o tom istom duchovia;nas dom.Pritom u nas nestrasi a citim sa tam dobre.Ale tieto sny su rovnake len iny pribeh.
Odpovedať
Ja zas nemozem povedat v dome sa citime super. Ale vonku nam beha vselico. Mam videa z kamery ktore nevieme vysvetlit. Dufame ze je to len nejaky "chrobak" co odraza svetlo. Ale kus od nas je cintorin. Takze to kludne moze byt "cokolvek".
Odpovedať
@dominika62 to treba najprv "liečiť" (vysvetli si to ako potrebuješ : miesto, hlavu, dušu...), potom meniť miesto.
Odpovedať
Môj názor ,teraz si asi dosť precitlivela a moc sa nad tým zamýšľaš príde bábo budú iné starosti , možno sa to zlepší možno nie ja si myslím že je to o zvyku . Myslí pozitívne... Prajem všetko dobré...
Odpovedať
@bovary čo ti tam behá? Ja nič nevidím
Odpovedať
@bovary @lubo310 - mušky... hádam až takéto kraviny netreba riešiť, či?
Odpovedať
@bovary Fúúúú 😵‍💫 Tak ja by som sa asi sťahovala v momente 😄 Aj máte také nejaké zážitky zvláštne?
Odpovedať
@igor256 skôr to vyzerá na svetlá od auta .
Odpovedať
@lubo310 @igor256 Ked prelietava muska vyzera to uplne inac a ked prechadza auto tak tiez.. Poslala som vam do spravy video kedze sem do diskusie sa da dat len fotka.
Odpovedať
@bovary vidim - pavucina okolo kamery a pavuk?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?