Plnelektrifikovaný dom. Aká je vaša spotreba?

Profilova fotka
ahojte.... potrebujem radu od tých čo majú plneelektrifikovaný dom,tarifa elektriny D11,elektrické podlahové kurenie a bojler na ohrev TUV.....+všetky elektrické spotrebiče aká je vaša denná spotreba elektriny,príp.mesačná/ročná/spotreba????? dakujem velmi pekne za odpovede.
Odpovedať
Skusenost nemam, ale preco sa pytas? Mas vysoku spotrebu?
Odpovedať
Profilova fotka
nie,chcela som len na porovnanie...:-)
Odpovedať
tazko nieco porovnavat. zalezi od toho kolko vas je , kedy varis, kedy peries, co vsetko mate zapnute, co vsetko mate napojene na hdo hodiny.....mi napr , mame vypocitanu mesacny preddavok na 100 eur a v poho sa do toho zmestime...ale sme len dvaja ;-) pocas velkej tarifi je skoro vsetko vypnute. neexistuje uvarit si vodu v konvici lebo drahy hned hundre...
Odpovedať
A v akych hodinach ( od kedy do kedy ) je vysoka tarifa?
Odpovedať
vysoka tarifa je 4 hodiny denne, 2hodiny dopoludnia a 2popoludni ale nie vcelku, a vzdy inokedy, no my mame napriklad nastavene infrapanely tak, ze sa pocas vysokej tarify nezapnu a podla toho viem kedy ta vysoka tarifa je.. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
hej tu vysokú si treba ustriehnuť....je to v rovnakú dobu vždy...2 krát po hodke doobeda a 2 krát po hodke večer.... nám to robí vždy 1kwh vysokej denne....niekedy ani ta nie 8-) ale tiež vtedy väčšinou nevarím,nejde práčka,umývačka....
Odpovedať
my mame vysoku rano od 7:30 do 8:30 a od 9:30 do 10:30 vecer od 20:30 do 21:30 a od 22:30 do 23:30 nelika vy to nemate stale v rovnakom case?
Odpovedať
to nam povedal elektrikar, ze to nie je v rovnaky cas, ze to zvyknu menit... mna to nenapadlo nejak extra sledovat, kedze som mala od elektrikara tuto info :-N =-)
Odpovedať
no a ako dokazete zistit ze aha teraz je vysoka tarifa?
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie je zavolať na zákaznícku linku elektrární a podla zákazníckeho čísla,ktoré je uvedené na faktúre Vám povedia presný čas vysokej tarify. Údaje o časoch sú uvedené aj na ich internetovej stránke.
Odpovedať
Profilova fotka
nám sa ked nabieha vysoká tarifa automaticky vypína kurenie :-p my ju máme od 8.30 do 9.30 a od 10.30 do 11.30 a večer od 20.30 do 21.30 a od 22.30 do 23.30 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
lucka: do 10.30 do 11.30.. ved to sa akurat vzdy vari obed.. to by mi asi trosku vadilo.... :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som na stranke VSE nasla tuto tabulku.. http://www.vse.sk/wps/PA_mi14qjq/cont... =-)
Odpovedať
katrin mne by nevadilo kebyze je vysoka tarifa 10.30 - 11.30 kedze sme obaja pracujuci a sme v tej dobe v praci, a cez vikendy aj tak nezacinam varit skor ako o 11.30, my sme zvyknuti stolovat neskor, no zalezi na zvyku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Katik,my sme zvyknutí obedovať o 10.30....vtedy chodí mužík na obed už roky.....to sme tu ešte ani nebývali x-)
Odpovedať
este ma napadlo, mam jednu otazocku, trosku blbu ale nikde som nic nenasla.. mame na chodbe elektricku rozvodnu skrinu s isticmi a chcela by som vediet ci ju mozem nejako zamaskovat, napriklad ukryt ju za obraz - ako trezor - alebo tak nieco... :-N =-)
Odpovedať
nelinka prave dnes ma toto napadlo tiez ze keby sme nedavali skrinu s elek do spajze a bola by na chodbe ci by sa nedala ukryt do vstavanej skrine? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skrinka sa môže ukryť. My ju budeme dávať do zatváracej skrinky ako súčasť chodbového nábytku.
Odpovedať
vstavanu skrinu konkretne tam neplanujeme, mala som skor namysli ukryt ju za nejaky obraz, alebo urobit tie dvierka z dreva a na nu dat nejaku kolaz z rodinnych fotografii, len som si nebola ista ci je to mozne, ci to nie je nebezpecne z technickeho hladiska :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?