Pleseň v byte

Prosím poraďte. V našom približne 10-ročnom byte sa tvorí pleseň, pretože nemáme balkon a bielizeň musíme sušiť v byte. Tiež nám hrdzavejú okenné rámy. Manžel sa do takých vecí nerozumie. Ide o zdravie detí aj nás. Ďakujem.
Odpovedať
No ja si myslím,že treba viac kúriť a vetrať.Na odstránenie pliesne je dobrý savo plesnistop-nastriekať,neškrabať a nezdržiavať sa v tej miesnosti kým smrad nevyplrchá.
Odpovedať
Je lepsie kupit susicku pradla,lebo plesne sa inak nezbavis.Rozne protiplesnove pripravky pricinu neodstrania. A samozrejme vela vetrat, hlavne narazovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte .. chcela by som sa poradit .. predstahovali sme sa do bytu bez balkona ale pradlo susim na chodbe mimo bytu lebo ta moznost tu je .. v jednej izbe mi plesnivie roh a aj vlhkost v tej izbe je velka. kurit by som tam kurila viac ale kedze kurenie steluje spravca tak ja to neovplyvnim. mam ten roh nejak oskrabat , nastriekat proste by som postrebovala poradit nejaky postup .. uz som rozmyslala ze kupim ten olejovi radiator a budem v tej izbe dokurovat tak. viem ze to bude väcsi ucet za elektrinu ale ked sa zbavim plesne bude to lepsie .. dik za vase rady..
Odpovedať
@nelinka79 ošetriť Savom alebo iným na steny s plesňou zásah do toho radšej nie - iba ak by ostal fľak, tak to potom až v lete riešte teraz sledovať rel. vlhkosť a teplotu el. radiátor - OK RV je z čoho teraz vysoká? treba veľa vetrať, pri tomto počasí nie je problém mať RV pod 60%, pokiaľ nemáte zdroj vlhkosti v podobe chýbajúcej hydroizolácie (ak ste prízemný byt)
Odpovedať
plesne ošetri Savom a vetrať vetrať iné ti nezostáva
Odpovedať
Profilova fotka
@nelinka79 savo trvale nepomoze,odskusane mám prostriedky z rady Spektra,určené na odstránenie a zabránenie rastu plesní.Ja som použila sanitol spektra a aj farbu..pomohlo,ale samozrejme vetrat treba dostatočne.
Odpovedať
http://www.sanmarco.sk/pdf/10.pdf
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?